
Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.
Kuningasperunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.
-
Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.
-
Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.
-
Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.
-
Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.
Kuinka paljon oliiviöljyä tulee? 2.5 dl? rkl?
Hei! Kiitos huomiosta, määrä on korjattu ohjeeseen. Öljyä tarvitaan 2,5 rkl.