Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 253 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kokolihaa, laadukasta tomaatisäilykettä, muutamia mausteita ja paljon aikaa miedossa lämmössä hautumiseen. Siinä ovat avaimet täydellisen lihaisan pastakastikkeen tekoon.

Ragu, bolognese tai pizzaiola ovat kaikki lihapastoja, joiden valmistukseen löytyy lukemattomia reseptejä ja koulukuntia. Raguksi kastiketta kutsutaan, kun valmistukseen käytetään jauhelihan sijaan kokolihaa. Pizzaiolaa pastasta tulee, kun mausteeksi nakataan kuivattua oreganoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pasta pizzaiola

Ainekset

800
g
naudanpaistia (esim. kulma- tai ulkopaistia)
1
sipuli
5
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
valkoviiniä
1
tlk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
noin 1½
dl
vettä
2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua oreganoa
LISÄKSI
400
g
pastaa, esim pappardellea
2
dl
parmesaanijuustoa raastettuna (tuoretta oreganoa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha paksuiksi, noin 2 cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihaviipaleet paistinpannulla voissa, noin minuutti molemmin puolin. Mausta ne suolalla ja pippurilla, ja siirrä sitten kannelliseen pataan.

  2. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja paista seuraavaksi sipuleita noin minuutti. Kaada valkoviini joukkoon ja anna viinin kiehahtaa. Kaada purkkitomaatit liemineen pannulle. Huuhtele purkki vedellä ja lisää huuhteluvesi, sokeri ja oregano joukkoon. Kuumenna ja kaada valkoviini-tomaattiliemi pataan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa kannella peitettynä noin 3 tuntia. Ota kansi pois, ja jatka kypsentämistä vielä tunti.

  3. Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

  4. Nosta pata uunista ja riivi liha kahdella haarukalla. Tarkista suola. Kääntele valutettu pasta lihan joukkoon. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (9)

Vierailija

ne on niin kivoja nämä sopan reseptit :HALPOJA PAISTILIHAA  PARMESAANIA JNE 

Vierailija

AI NIIN JA VIINI JA KAIKKI 

Vierailija

Nämä todella ovat hauskoja.
Hyvin harvoin näitä kukaan kehuu.
Ja en kyllä luota näihin ohjeisiin sitten yhtään. Harmi

Vierailija

Muuten uskottava resepti, mutta jos vaikkakin esipaistettua nautaa kypsentää vain 125 asteessa vaikka kuinka pitään, niin kyllä se ammuu tuskasta kun sitä yrittää syödä.

peruskokki

Jos on vaikka hirvenlihaa pakkasessa  niin jos hauduttaa leivinuunissa silloin kun sitä muutenkin lämmittää vaikka yön yli niin voisi toimia tässä. Viiniä en itse laita ruokaan vaan käytän ruokajuomana. Italiassa se on niin halpaa että voi  kaadella joka ruokaan mutta toisaalta en pidä edes mausta jota se ruokaan tuo.  Itse laitan vettä nesteeksi ruokaan.Samoin parmesaani  haisee lähinnä oksennukselta mutta kotimainen mustaleimaemmental tuoksuu raikkaalta ja maistuu todella hyvältä pastaruuissa, Sitä olen käyttänyt parmesaanin sijaan.

LiisaA

Tämä maistui vieraille ja kotiväelle. Kiitos reseptistä.

Gourmand

Pata ollut nyt uunissa ohjeen mukaisesti 125 asteessa 4 tuntia ja valmiusasteesta päätellen kestää vielä toiset neljä tuntia, jos samalla lämpötilalla mennään. Eikö näitä kukaan testaa koekeittiössä ennen julkaisua?!

Vierailija

Olen samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa!Kalliit erikoiset raaka-aineet ja onko oikeesti testattu?toki toimivia ohjeitakin on joukossa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Bataatista syntyy samettinen muusi mausteisten lihapullien kaveriksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät lihapullat

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
dl
kermaviiliä
2
rkl
korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
rusinoita
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1
muna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

  2. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.

  3. Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.

  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

  5. Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.

Bataattimuusi

Ainekset

1
(800 g) bataatti
2
jauhoista perunaa
n. 2
dl
keitinvettä
50
g
voita
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.

  2. Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.

  3. Notkista ainekset muusiksi.