Inkiväärillä, gochujangilla ja seesamiöljyllä maustettu kastike antaa lupauksen korealaisesta makumaailmasta. Supernopea jauhelihakulho syntyy pikariisin kypsyessä.
Joskus arjessa kaipaa helppoja mutta maistuvia ruokia, joiden valmistuksessa ei kestä kauaa. Tämä korealaisittain maustettu jauheliha-riisikulho on juuri sellainen.
Laita riisi keittymään ja kuumenna paistinpannu jauhelihaa varten. Lisää pannulle ensin hetkeksi hienonnettua valkosipulia ja murenna sen jälkeen jauheliha lastalla pannulle. Sillä välin kun liha ja riisi kypsyvät, ehdit sekoittaa ihanan paahteisen ja hieman polttavan maustekastikkeen.
Kastikkeeseen tulee muun muassa inkivääriä, gochujangia tai chiliä, sokeria ja seesamiöljyä. Se sekoitetaan kypsän jauhelihan joukkoon ja ruoka on valmis. Vihreyttä lautaselle saa makumaailmaan sopivasta varsiparsakaalista.
Korealainen jauhelihakulho
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sitä hetki pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
- Sekoita kulhossa soijakastike, inkivääri, fariinisokeri, seesamiöljy, chilitahna ja pippuri. Kaada pannulle jauhelihan joukkoon ja sekoita hyvin.
- Tarjoa jauheliha keitetyn riisin, kevätsipulin ja seesaminsiemenien kanssa. Jos haluat annokseen enemmän tulisuutta, voit halutessasi koristella sen viipaloidulla chilillä. Tarjoa halutessasi kasvisten, esimerkiksi keitetyn parsakaalin kanssa.
Mikä jauhelihakulhosta tekee "kulhon"? Mielestäni ihan normaali ruoka-annos. Olen tätä kulhojuttua miettinyt ja olisi kiva saada selitys!
Jos se olisi katettuna ämpäriin, vatiin, kuppiin kippoon. Olisiko edelleen kulho.Kaikenlaista höpsötystä liittyy ruokien nimiin. Saadaan ikäänkuin hienompi nimi tavalliselle jauhelihariisiruualle. Monessa muussakin hifistellään kummallisilla nimillä kun on kyse ruuista.
Jos se olis kulhossa, mutta kun tuo on lautasella.....å
Minusta maku tärkeämpi kuin nimitys! Taitavat kommentoijat olla kaiken kokeneita herkkusuita ja superkonkeja
Ei tarvitse epäillä mitenkään eritykseksi herkkusuuksi vaikka meillä monella sentään onkin makuaisti tallella kun sitä ei ole pilattu mikroaterioilla. Kyllä se nimikin on tärkeä. Siitä huolimatta että suomalaiset reseptinikkarit vääntävätkin klassikkoja täysin tunnistamattomiksi.
Jos nimeksi on annettu vaikka carbonara, niin sekin voi nykyisin olla ihan mitä tahansa kuten on havaittavissa nimistä "kaurapuuro carbonaran tapaan", "lohispagetti carbonaran tapaan", "tatticarbonara", "retiisicarbonara" tai "sieni-bataatticarbonara", jotka kaikki löytyy 365:n hakemistosta mutta joilla yhdelläkään ei ole mitään tekemistä carbonaran kanssa.
Ei "kulho" ruuan nimessä ruokaa pahenna, mutta pitäisi olla sen verran arvostelukykyä ja elämänkokemusta, että sitä nimeä käytettäessä ruoka kuvattaisiin tosiaan kulhossa eikä lautasella.
Nuo "kaurapuuro carbonaran tapaan", mäiskyperunoitten lyttäämiset ym hömpötykset taas kuuluvat siihen kuralätäkköleikeistä ilman aikuistumisvaihetta keittiöön läiskimään siirtyneitten somesottaajien tuotantosarjaan, jossa arvostelukyvyn puute ja makujen yhteensopimattomuuden ymmärtämättömyys on hyve.
Tämä resepti tosin taitaa olla jopa toteuttamiskelpoinen, yleensä näkee jo tekijän nimestä kannattaako reseptiä lukea, tämän kannatti ja tätä voisi jopa kokeilla.
Hirveä haloo kulhosta. 😂 Tätä kutsutaan nimellä "Korean beef bowl", itselleni oli ainakin helppo tunnistaa nimen kautta tämä juuri kyseiseksi ruuaksi. Hyvä nimi ja erittäin hyvä jauhisresepti, omassa huushollissa viikottain syödään. Suosittelen!
Tämä on superhyvä resepti! Suosittelen ihan kaikille!
Tosi hyvä ja helppo ruoka!
Hyvää, helppoa ja nopeaa. Itse tykkään reseptissä käytetyn kastikkeen mausta, joten tein sen kolminkertaisena, että se varmasti maistuu jauhelihassa ja riisissä 😊.