Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 166 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Älä heitä pois retiisien naatteja vaan hienonna ne keittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkeitto ja Hestonin täydelliset kananmunat

Ainekset

4
kananmunaa
2
valkosipulinkynttä
1
nippu (n. 150 g)
retiisejä naatteineen
1
nippu (250 g)
parsaa
1
porkkana
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
2
rkl
öljyä
1
l
kana- tai kasvislientä
1/2
sitruunan kuori ja mehu
1
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat Heston Blumenthalin tapaan: Laita kananmunat kattilaan ja kaada niiden päälle kylmää vettä niin, että ne juuri peittyvät. Nosta kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, siirrä kattila pois liedeltä, peitä se kannella ja anna munien olla vedessä 6 minuuttia. Jälkilämpö kypsentää kananmunan hellästi. Valkuaisesta tulee silkkisen pehmeä ja keltuainen jää juuri ja juuri juoksevaksi. Huuhtele kananmunat kylmän veden alla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi retiisit ja huuhtele ja hienonna naatit. Katkaise parsoista pois kovat tyvet ja leikkaa parsat suu-paloiksi. Kuori porkkana ja viipaloi se ohuiksi kiekoiksi. Viipaloi sokeri-herneet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia 30 sekuntia. Lisää retiisit, parsat ja porkkanat ja paista 2 minuuttia. Lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Lisää retiisin naatit ja herneet ja keitä vielä 2 minuuttia.
  4. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu keittoon. Hienonna minttu ja sekoita keittoon juuri ennen tarjoilua.
  5. Kuori ja halkaise kananmunat. Lisää ne keittoannoksiin.

Kommentit (6)

50-72

Jotta tämä onnistuisi täytyy jokainen kananmuna punnita ja valikoida samanpainoiset. Munissa voi olla jopa 20 gramman painoeroja mikä luo kypsentymisaikaan lähes minuutin eron.

Vierailija

Viipaloi herneet! On liian kummallista hommaa.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa, kiitos tarkkasilmäisistä kommenteista!

Tässä tarkoitetaan kokonaisia sokeriherneen palkoja, yksittäisiä herneitä ei viipaloida :)

Ja on totta, että munien on hyvä olla samankokoisia. Mutta kaupasta ostetut munat usein kyllä ovatkin, kun ne jaotellaan koon mukaan. Sen sijaan jos munansa käy ostamassa suoraan tilalta, voi koossa ja täten myös painossa olla isoakin heittoa.

Yst. Venla / Soppa365

Janne100

Well, tässä on vähän samaa asettelua, kuin hyvässä pihvissä. Asiakkaan haluama kypsyys on aina mielestäni kokin tärkein tavoite. Itse en pidä näistä "Hestonin" munista, enkä löysistä keltuaisista, vaikka esim. nurinperinmunat ovatkin suosikkilistallani. (ja Fat Duck Cook Book on hyllyssä).
Samoin useat chefit ovat kertoneet, että lohi on oikean kypsyistä, kun se on vielä hiukan punertavaa. Itse pidän kalasta lohkeavan kypsänä, ei leikattavan kypsänä. 
Poikkeuksena mm. norjalainen keitetty turska

Vierailija

Kyllä yhden ja saman kennon munissa voi olla tosi isoja heittoja. Ostan usein "vapaan kanan L munia" ja kun niiden pitäisi olla 63-73 g painoisia, siellä voi olla muutama alle 60-grammainen (ja yleensä onkin) ja loput sitten sen painoisia että se minimi 378 grammaa tulee (melkein) täyteen. Kennon kyljessä on painoksi ilmoitettu 408 g mistä se 30 g on kennon paino. Näissäkin K kaupan L munat on yleensä keskimäärin oikean kokoisia mutta S ryhmän L munat on liian usein alipainoisia.

Tästä joku tutkiva toimittaja voisi tehdä muutamia pistokokeita eri aikoina eri oligopolin kaupoissa. Jos asiakas olettaa saavansa L koon munia, hän ei halua "keskimäärin" 62 gramman munia.

Hypersaukko

Todella kaunis annos. Vihanneskeitot ovat monesti erittäin herkullisia ja ovat mukavaa syötävää aina välillä, jos on tullut syötyä paljon liharuokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.