Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3399 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pizza ei kaipaa juustoa, kun lusikoit pinnalle valkoista tahinikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 12 t/30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen kikhernepizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa
TÄYTTEET
1
tlk (n. 300 g)
kypsiä kikherneitä
200
g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
punasipuli
TOMAATTIKASTIKE
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
TAHINIKASTIKE
1
valkosipulinkynsi
1
dl
kaurakermaa
1
rkl
tahinia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
l
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Tee pizzataikina (ks. ohjeet).
  2. Yhdistä tomaattikastikkeen aineet ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  3. Tee tahinikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa tasaiseksi.
  4. Valuta kikherneet. Halkaise broccolinit pituussuunnassa kahtia. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Kuumenna grilli (ja pizzakivi). Jaa taikina 3 osaan. Muotoile taikinasta ohuet pizzapohjat. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja liu'uta siitä kuuman grillin parilalle tai pizzakivelle. Levitä saman tien pohjille tomaattikastiketta, kikherneitä, broccolinia ja punasipulia. Sulje grillin kansi ja kypsennä noin 6–7 minuuttia. Ripottele pinaatti pinnalle, kun kypsennystä on jäljellä noin 1 minuutti.
  6. Siirrä pizza lautaselle ja lusikoi tahinikastiketta päälle.

Kommentit (3)

Vierailija

Voihan tuo olla hyvä sellaiselle, jonka makumaailmaa tuo miellyttää, muttei tuollaista kauraherne-lähi-itämausteseoksella päällystettyä taikinaa ole syytä kutsua pizzaksi. Parempi nimi olisi "Lähi-Itäpiiras".

hattu

Kyllä nämä reseptit  on niin kyllästetty tuontituotteilla että  ihmetyttää ruokatoimittajien ammattitaito. Eikö todellakaan suomalaisista raaka-aineista saada tehtyä  kasvisruokaa. Selkeästi vain otetaan  ulkolaisia reseptejä ja  käännetään suomeksi.  

Vierailija

Makuja on monenlaisia kyllä tämä minustakin enemmän piirakalta vaikuttaa!arvelisin vegaaninkin käyttävän vegaanista juustoa pizzan päälle piirakan täyteessä kaurakermakin toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 330 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1174 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Kylmäsavulohella ja raikkailla vihreillä peitelty pellillinen pannaria on vaivaton lounas isollekin juhlaporukalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattipannukakku

Ainekset

2
l
tuoretta pinaattia
½
dl
vettä
½
l
maitoa tai kauramaitoa
dl
vehnäjauhoja
3
munaa
2
rkl
piparjuuritahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouheena
Päälle
kylmäsavulohta
rapeaa salaattia
babypinaattia
lehtipersiljaa
herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunipannulle leivinpaperi.
  2. Huuhtele pinaatti. Kiehauta paistinpannulla vesi ja höyrytä pinaattia muutaman minuutin ajan. Valuta pinaatti. Saksi lehdet pienemmiksi paloiksi.
  3. Sekoita maidon joukkoon jauhot, munat, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Lisää joukkoon pinaatti. Kaada taikina uunipannulle.
  4. Paista pannaria noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna jäähtyä.
  5. Leikkaa pannari annospaloiksi. Levitä pinnalle suikaleiksi leikattua kylmäsavulohta, revittyä salaattia, pinaattia sekä yrttejä.
ET-lehti on lisännyt 330 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3399 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.