
Voiko lihapullista saada pehmeitä ilman korppujauhoja? Kyllä voi, ja ne valmistuvat 15 minuutissa! Korvaa korppujauhot turkkilaisella jogurtilla, niin pullista tulee supermeheviä, gluteenittomia ja vielä herkumpia kuin tavallisesti. Eikä taikinaa tarvitse edes turvottaa.
Nyt se on todistettu, lihapullataikinaan ei tarvita lainkaan korppujauhoja. Näiden broileripullien mehevyyden salaisuus on taikinaan sekoitettu turkkilainen jogurtti. Kananmuna sitoo ainekset yhteen. Samaa ideaa voit soveltaa muihinkin lihapulliin.
Mausteita voit hyvin vaihtaa makusi mukaan. Näihin lihapulliin käytetään suolaa ja pohjoisafrikkalaista ras el hanout -mausteseosta, joka antaa niille herkullisen aromin. Toki myös erilaiset yrtit, sitruunankuoriraaste, chili tai pippurit sopivat mainiosti taikinaan.
Pyörittele broileripullat öljytyin käsin, niin vältät massan tarttumisen käsiin. Voit toki myös oikaista muotoilemalla lihapullat kahdella ruokalusikalla suoraan pannulle.
Lisukkeeksi sopivat nuudelit, riisi tai vaikka couscous. Jos jogurttia jäi lihapullamassasta yli, voit sekoittaa siitä ja chilikastikkeesta helpon soosin.
Supermehevät broileripullat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä, littania pullia.
- Paista pullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Mitä on tuo ras-el-hanout mauste? Mistä saa?
Mulla sama kysymys kuin edellisellä. Tai millä tuon voi korvata, jos ei ihan tavan marketista löydy?
Mausteseoksen ohjeita löytyy verkosta. Jos ei viitsi tehdä sekoitusta näkee ainakin mikä maustemaailma on kyseessä ja voi valita yhden tai useita mausteita sen mukaan.
Löytyy ainakin Prismasta Santa Maria valmis mausteseos Ras el Hanout.
Löytyy lähes kaikista kaupoista, yleensä itämaisten mausteiden yhteydessä, pieni lasipurkki.
Nämä ovat todella hyviä! Lisäsin taikinaan sipulia, sopi mainiosti. Ras-el-hanout on aika mietoa (ainakin minun makuun), joten sitä voi laittaa reilumminkin.
Ei meidän kaupoista ainakaan löydy ja lähimpään Prismaan 100km, en taida ihan tuon takia lähteä! Ei kaikilla ole nurkilla niitä superhypermaksimarketteja!
400g b.jauhelihaa,ei taida montaa broilerpullaa tulla. Kuinka monta,ja ovatko olemattoman pieniä?
Ajattelin ostaa 800g broiskun jauhelihaa kerralla niin riittää pariksi päiväksi pyöryköitä, kun kerran rupee tekemään! Mauste oli entuudestaan vieras mutta kiitos siitä, kun tänne on laitettu neuvoja!
Hei,
kuten täällä on kerrottukin, niin ras-el-hanoutia voi ostaa isommista marketeista, mutta sen voi mainiosti tehdä myös itse. Ohje löytyy täältä: https://www.soppa365.fi/reseptit/liha/ras-el-hanout-mausteseos-07-dl-mau... :)
Tommosesta taikinasta ei saa millään pyöritettyä pullia.. ihan sama öljyyääkö kädet vai ei, niin taikina vaan mössääntyy muodottomasti kädessä. Yritän jäätelökauhalla jos sais jonkinnäköiset pullat aikaseksi..
Tein tupla-annoksen ja taikinasta tuli niin löysää, että pullien pyörittely mahdotonta.
Tein suosiolla pihvejä uunissa.
Tein lettupannulla pihveiksi. Ihana ja helppo ohje.
Mielestäni tuossa lukee vähän väärin..Eikai korppujauho tee pehmeäksi vaan eikös sen tarkoitus ole sitoa niin ettei taikina jää liian pehmeäksi? Tuntuu olevan vaikea muotoiltava juurikin ilman näitä korppujauhoja.