
Vartissa valmis ricottapasta sopii niin alku-, väli- kuin pääruoaksi. Muutaman aineksen pasta on ricottajuuston ansiosta kermaisen pehmeä.
Ricottapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Valmista kastike pastan kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta kastikkeeseen ja tarjoiluun tarvittava määrä parmesaania. Sekoita keskenään ricotta, valkosipuli, parmesaani ja mausteet. Purista sitruunamehu joukkoon.
-
Kauhaise talteen keitinvettä reilun desin verran. Lisää se kuumana ricottaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
-
Valuta pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Kääntele joukkoon ricottakastike. Tarjoa heti parmesaanin kanssa.
...valkosipuli...?