Tarjoa viinilehtikääryleet, falafelit, muhammara ja meheviksi paahdetut kasvikset salaatin muodossa! Tämä meze-salaatti sopii ruokailjioiden määrästä riippuen niin alku- kuin pääruoaksi.
Mezesalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi kukkakaali ja munakoiso. Yhdistä öljy ja mausteet. Sivele seos viipaleille ja levitä leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Valmistele sillä aikaa muut aineet.
-
Tee muhammara (ohje alla).
-
Kypsennä bulgur tai kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Tee appelsiinikastike sekoittamalla öljy, appelsiinimehu ja pippuri keskenään.
-
Hienonna yrtit. Lisää yrtit ja kastike bulguriin. Leikkaa tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita nekin bulguriin.
-
Lusikoi bulgur tarjoiluastiaan. Lisää paahdetut kasvikset, muhammara, falafelit ja viininlehtikääryleet. Tarjoa salaatti valkosipulilla maustetun turkkilaisen jogurtin ja pitaleivän kanssa.
Vinkki Lisää salaattiin murennettua fetaa tai vuohenjuustoa.
Muhammara
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat vuokaan kuoripuoli ylöspäin ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Voit myös grillata paprikoita, kunnes kuori tummuu. Laita paprikat kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota kuoret jäähtyneistä paprikoista.
-
Paahda leipä ja mantelit pannussa kauniin värisiksi, pari minuuttia käännellen. Kuutioi leipä.
-
Laita paprikat, leipä, mantelit ja kuorittu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Lisää harissa, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta ja kaada öljyä ohuena nauhana joukkoon.
Että oikein "meze salaatti"?
Tuolla logiikalla kaikki noutopöydästä lautaselle mätetty ruoka = noutopöytäsalaatti.
Ja sushibaarista lautaselle valitut sushit = sushisalaatti.
Ja joulupöydästä lautaselle otetut kinkut ja laatikot = joulusalaatti