
Alkukesän hapokkaat retiisit ovat täydellinen makupari pekonille. Paistettaessa niiden kitkeryys taittuu juuri sopivaksi.
Retiisicarbonara
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa pekoni kuutioiksi ja laita ne kylmään pannuun. Paista keskilämmöllä noin 7−8 minuuttia.
- Pekonien paistuessa huuhtele retiisit naatteineen. Leikkaa retiisit neljään lohkoon ja hienonna naatit. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
- Lisää retiisit ja naatit pekonien joukkoon ja jatka paistamista pari minuuttia.
- Sekoita pienessä kulhossa 1½ desiä pastan keitinvettä ja kananmunankeltuaiset, kaada seos kuuman pastan joukkoon. Lisää myös pekoni-retiisiseos, juustoraaste ja mausteet, ja sekoita. Tarjoa ruoka heti.
Ja taas Italialaiset nauraa maha kippurassa. Tämän pastan oikea nimi tulisi olla pekoni-retiisipasta, jätetään alkuperäiset nimet rauhaan.
Mitähän tekemistä tällä on Carbonaran kanssa? Valmistusmenetelmä on eri ja niin ovat aineksetkin. Pekoni-retiisipastahan tämä on.
Onkohan joku rohkea tätä testannut ??
Miten tuon pastan pitää lämpimänä, mutta ei ylikypsänä, silläaikaa kun valmistat kastikkeen?
Itse keittäisin pastan viimeisenä...