Makkararagun yllättävä mauste on tällä kertaa aromaattinen tähtianis!
Makkararagu
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa pastataikina 4 palaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi kaulimella tai pastakoneella. Leikkaa levyt 20 cm:n pituisiksi. Jauhota hyvin.
-
Laskosta taikinalevy neljään laskokseen. Jauhota levyt joka taitoksella.
-
Leikkaa kerrostettu taikina 2 cm:n levyisiksi nauhoiksi terävällä veitsellä. Tee sormistasi häkki ja ravista pastaa, kunnes nauhat irtoavat toisistaan. Levitä pappardellenauhat jauhotetulle alustalle odottamaan. Pastanauhat saavat kuivua 30 minuuttia ennen keittämistä.
-
Purista tuoremakkarat kuoristaan nokareiksi leikkuulaudalle. Ruskista ne isolla pannulla öljyssä ja siirrä lautaselle.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna rosmariini. Kuullota ne pannulle jäänessä rasvassa. Lisää tomaattipyree ja tähtianis. Paista sekoittaen noin minuutti.
-
Kaada pannulle viini, kiehauta ja lisää tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pannulle.
-
Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaprikset ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljaa poristen 15 minuuttia. Lisää sitten makkaranokareet ja jatka kypsentämistä, kunnes pasta on valmista.
-
Keitä pappardellet suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa) 2–3 minuuttia. Nosta pappardellet pastakauhalla suoraan kastikkeen joukkoon. Kääntele pasta kastikkeessa, lisää pastan keitinvettä tarvittaessa. Hienonna joukkoon lehtipersilja. Tarjoa heti.
Tuorepastataikina
Ainekset
Työvaiheet
-
Kumoa jauhot työtasolle. Tee jauhojen keskelle kolo, riko siihen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.
-
Sekoita jauhoja munien joukkoon sormenpäillä vähän kerrallaan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vaivaa taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vettä pienissä erissä.
-
Jatka vaivaamista kevyesti jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa.
-
Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30–60 minuuttia.
-
Jaa taikina paloiksi. Työstä paloja yksi kerrallaan, pidä loput kostutetun keittiöpyyhkeen tai kelmun alla. Pastataikina kuivuu nopeasti.
-
Muotoile pastapala palloksi. Kauli se ohueksi levyksi taikinapalaa useasti käännellen. Tarkoitus on saada levystä ohut. Vältä lisäämästä kaulimisen aikana runsaasti jauhoja, jotta taikina ei kuivu. Sopivasti kaulitusta taikinasta valo kuultaa hieman läpi.
Jaa..miks ihmees pitää olla alkoholiton viini..alkoholihan kiehuu pois..??
Reseptin kryptinen "1 tomaattipyreetä" tarkoittaa "1 tähtianis" (joka jo esittelytekstissäkin mainitaan) - tarkistin omasta lehdestäni;)