
Vihreää, rapeaa, paahteista. 20 minuutissa valmistuva herkkuvokki yhdistää parsan ja lohen uudella tavalla.
Parsa-lohivokki
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kastikkeesta. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja vispaa tasaiseksi.
- Laita riisi kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
- Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Leikkaa parsat ja suikaloi lohi suupalan kokoisiksi. Mausta lohipalat suolalla. Viipaloi kevätsipulit.
- Kuumenna vokkipannu. Lisää öljy, lohet ja seesaminsiemenet pannuun. Kypsennä sekoitellen noin 2–3 minuuttia. Siirrä lohet pois pannusta ja kypsennä parsoja kuumassa vokissa noin 2 minuuttia. Lisää kastike ja anna seoksen kiehahtaa nopeasti. Laita lohi takaisin vokkiin, lisää kevätsipuli, kuumenna ja siirrä pannu pois liedeltä.
- Sekoita babypinaatti ja revi korianteri kuumaan vokkiin. Tarjoa riisin kanssa.
Hyvää tuli! Kannattaa esilämmittää pannu kuumaksi ja vain ruskistaa lohen pinnat nopeasti eikä kypsentää läpi.
Kastikkeesta tuli hyvää myös valkoviinietikalla kun laittoi hieman enemmän hunajaa 👍