Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Valitse tähän curryyn täysrasvainen kookosmaito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohi-simpukkacurry

Ainekset

400
g
ruodotonta lohifileetä
500
g
eläviä sinisimpukoita tai 1 prk säilöttyjä sinisimpukoita
1/2
purjoa (vihreä osa)
1
porkkana
1
rkl
öljyä
2
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
punaista currytahnaa
1
tlk
(400 ml) kookosmaitoa
4
dl
kasvislientä
2
kaffirlimetin lehteä
2
rkl
thai-kalakastiketta
2
dl
basmatriisiä
Lisäksi
2
limettiä
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Hienonna purjo. Kuori ja leikkaa porkkana noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota molempia padassa öljyssä 3–4 minuuttia.
  2. Lisää inkivääri, currytahna, kookosmaito, kasvisliemi, kaffirlimetin lehdet, kalakastike ja riisi ja keitä noin 8 minuuttia tai kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
  3. Pese simpukat harjalla kylmän veden alla. Heitä kuolleet pois. Voit tarkistaa, onko simpukka elävä, kopauttamalla raollaan olevaa simpukkaa varovasti pöytää vasten. Elävä simpukka sulkeutuu, kun käsittelet sitä.
  4. Leikkaa lohi noin 2 cm:n ko-koisiksi kuutioiksi ja lisää pataan. Nosta lämpöä ja anna kypsyä 2 minuuttia.
  5. Lisää sinisimpukat ja peitä pata kannella. Anna kypsyä noin 3 minuuttia tai kunnes simpukat ovat kunnolla auenneet.
  6. Poista simpukat, jotka eivät avautuneet kypsennyksen aikana. Purista 1 limetin mehu pataan, lohko toinen limetti tarjolle. Hienonna runsaasti korianteria padan pinnalle.

Kommentit (2)

Hanna15
Seuraa 
Liittynyt14.8.2014

Makuyhdistelmä, joka ei jätä kylmäksi! Yllättävän täyttävää (riisi ja täyteläinen kookosmaito?). Varmasti teen uudestaankin.

paivi63_2
Seuraa 
Liittynyt28.10.2016

Ihan älyttömän hyvä ja hienostunut maku - minulle ennen kokematon. Kannattaa kokeilla!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Katkarapusalaatti tuo yhteen herkullisia ja raikkaita Aasian makuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen katkarapusalaatti

Ainekset

2
pientä pomeloa
1
salottisipuli
2
rkl
limettimehua
4
rkl
kookoslastuja tai 3 rkl kookoshiutaleita
4
rkl
suolapähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
3
rkl
rypsiöljyä
20
raakaa jättiravunpyrstöä (ASC)
4
oksaa minttua
4
oksaa thaibasilikaa
(limettiä viipaleina)
KASTIKE
1
punainen chilipalko
2
rkl
limettimehua
1
rkl
sokeria
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Viipaloi chili. Poista siemenet halutessasi. Purista limettimehu. Yhdistä chili, sokeri, limettimehu ja kalakastike. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Leikkaa pomelo kalvottomiksi lohkoiksi. Murra lohkot pienemmiksi paloiksi.

  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita se maustumaan limettimehuun siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  4. Paahda kookoslastuihin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta lastuja. Murskaa suolapähkinät.

  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Lämmitä öljy pannussa. Lisää valkosipulit ja chili. Paista hetki. Lisää ravut ja paista ne kypsiksi.

  6. Yhdistä ravut, pomelot, sipuli nesteineen ja kastike. Viimeistele yrteillä, kookoslastuilla ja pähkinöillä. Koristele halutessasi limettiviipaleilla.

Vinkki Lisää salaattiin halutessasi kasviksia ohuina paloina, kuten porkkanaa, retiisiä tai kurkkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun arkicurryn kypsentää kattilan sijaan uunissa annoskulhoissa, eivät kalapalat pääse hajoamaan sekoittelusta. Raikas kurkkuraita viilentää curryn makuja sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kalacurry

Ainekset

n. 500
g
kalakuutioita (pakaste, esim. seitikuutiot MSC)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
½
tl
suolaa
dl
kookosmaitoa (extra smooth)
2
dl
tomaattimurskaa
1
tl
fariinisokeria
2
tl
kalakastiketta
KURKKURAITA
1
dl
kurkkua raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
chilihiutaleita
2
tl
limetinmehua
1
rkl
minttua hienonnettuna
LISÄKSI
4
dl
basmatiriisiä
1
limetti lohkoina

Työvaiheet

  1. Jaa jäiset kalakuutiot ja tomaatit neljään, uuninkestävään annosvuokaan.

  2. Hienonna valkosipulit kulhoon. Sekoita öljy, currytahna ja suola joukkoon. Jaa seos vuokiin ja kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Sekoita kookosmaito, tomaattimurska, sokeri ja kalakastike keskenään. Nosta vuoat uunista ja jaa kastike päälle. Nosta vuoat takaisin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kastike kuplii reunoilta.

  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteeseen. Puristele raasteesta irtoava neste pois. Lisää loput kurkkuraitan ainekset.

  6. Tarjoa kalacurry riisin, kurkkuraitan ja limetinlohkojen kanssa.

Kommentit (2)

Raakaa seitiä

Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.

Vierailija

Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä munakas

Ainekset

1
ps (150 g)
pinaattia (pakaste, sulatettuna)
8
kananmunaa
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SKAGENRÖRA
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste, sulatettuna)
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskakermaa
½
ruukku tilliä
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
25
g
voita paistamiseen
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste, sulatettuna)
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
(silmusalaattia)

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.

  2. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.

  3. Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.

  4. Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...

Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tamago sandon, japanilaisen munaleivän, maku vie suoraan leipätaivaaseen. Samalle lautaselle sopii raikas lohi-avokadosando, jossa lohi paahdetaan pinnalta kuten sushiravintoloissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 8 leipää
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kerrosleivät japanilaisittain

Ainekset

MUNASANDO
2
kananmunaa
4
dl
kaalia ohuina suikaleina
dl
japanilaista majoneesia (esim. Kewpie)
(ripaus suolaa kananmunalle)
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
LOHI-AVOKADOSANDO
400
g
kirjolohifileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
iso avokado
2
rkl
sitruunamehua (n. 1⁄2 sitruuna)
1⁄2
dl
japanilaista majoneesia
4
rapeaa salaatinlehteä (esim. sydänsalaattia)
LISÄKSI
1
rkl
öljyä paistamiseen
8
viipaletta isoa paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeän kypsiksi, noin 6 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon majoneesi.

  3. Leikkaa lohi nahattomaksi. Ripottele suolaa ja seesaminsiemeniä molemmin puolin. Paista lohta pannulla tilkassa öljyä noin 30 sekuntia molemmin puolin. Nosta lohipala leikkuulaudalle ja puolita kahdeksi noin paahtoleivän kokoiseksi palaksi.

  4. Puolita avokado ja poista kivi. Kuori ja leikkaa puolikkaat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Purista päälle sitruunamehua.

  5. Voitele 4 leipäviipaletta majoneesilla. Lado kahdelle viipaleista avokadoa ohueksi kerrokseksi viuhkamaisesti. Nosta lohipalat avokadon päälle ja jaa salaatinlehdet lohen päälle. Paina toiset leipäviipaleet kanneksi.

  6. Kuori munat. Jaa kaalisalaatti kahdelle leipäviipaleelle ja levitä niin, että viipale peittyy. Kaalisalaattia saa olla leivällä runsaasti. Paina lusikalla keskelle leipää kananmunalle sopiva kolo. Laita muna koloon ja paina toinen leipäviipale kevyesti päälle.

  7. Leikkaa leivät puoliksi. Mausta munien leikkuupinnat ripauksella suolaa. Hienonna ruohosipuli ja ripottele munasandoille.

Kommentit (0)