Valitse tähän curryyn täysrasvainen kookosmaito.
Lohi-simpukkacurry
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna purjo. Kuori ja leikkaa porkkana noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota molempia padassa öljyssä 3–4 minuuttia.
- Lisää inkivääri, currytahna, kookosmaito, kasvisliemi, kaffirlimetin lehdet, kalakastike ja riisi ja keitä noin 8 minuuttia tai kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
- Pese simpukat harjalla kylmän veden alla. Heitä kuolleet pois. Voit tarkistaa, onko simpukka elävä, kopauttamalla raollaan olevaa simpukkaa varovasti pöytää vasten. Elävä simpukka sulkeutuu, kun käsittelet sitä.
- Leikkaa lohi noin 2 cm:n ko-koisiksi kuutioiksi ja lisää pataan. Nosta lämpöä ja anna kypsyä 2 minuuttia.
- Lisää sinisimpukat ja peitä pata kannella. Anna kypsyä noin 3 minuuttia tai kunnes simpukat ovat kunnolla auenneet.
- Poista simpukat, jotka eivät avautuneet kypsennyksen aikana. Purista 1 limetin mehu pataan, lohko toinen limetti tarjolle. Hienonna runsaasti korianteria padan pinnalle.
Makuyhdistelmä, joka ei jätä kylmäksi! Yllättävän täyttävää (riisi ja täyteläinen kookosmaito?). Varmasti teen uudestaankin.
Ihan älyttömän hyvä ja hienostunut maku - minulle ennen kokematon. Kannattaa kokeilla!