
Vehnäjauhopaneroidusta juustosta saa helposti ruokaisuutta salaatteihin, pienempinä paloina tarjoiltuna pikkusuolaista illanistujaisiin, tai vaikkapa vaihtelua pihville pastan kera.
Kreikkalainen saganaki valmistetaan luonnollisesti kreikkalaisesta juustosta, kuten halloumi, feta, kefalotiri, tai saganakijuusto, mutta onnistuu myös muista, kovemmista juustoista, kuten gouda ja emmental. Resepti on neljälle alkupalana, tai kahdeksalle pikkusuolaisena tarjottuna.
Saganaki eli leivitetty paistettu juusto
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa käyttämäsi juusto n. 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Sekoittele kananmunan rakenne rikki kulhossa ja laita vehnäjauhot lautaselle paneroimista varten.
Kuumenna öljy paistinpannussa.
"Pölytä" ensin juuston pinta kevyesti vehnäjauhossa, kasta sitten pala huolellisesti kananmunassa, ja pyörittele taas vehnäjauhossa. Näin paneroimalla kuorrutus pysyy paremmin, ja siitä tulee runsaampi.
Paista juusto molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Paloittele, jos tarjoat juuston meze-paloina. Mausta mustapippurilla ja purista päälle sitruunamehua juuri ennen tarjoilua!
Miksi halloumia pitäis paneroida? Ei se sula.