
Päärynällä ja rosmariinilla maustettu kakku koristellaan kinuskilla ja popcorneilla.
Taikinan perusohje löytyy täältä!
Päärynä-kinuskikakku
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese päärynät ja poista niistä kanta. Raasta päärynät karkeaksi raasteeksi ja poimi siemenet pois. Nypi rosmariinin lehdet irti rangoista ja hienonna ne pieniksi.
2. Valmista taikina perusohjeen mukaan.
3. Sekoita päärynäraaste ja yrttisilppu taikinaan. Voitele vuoka ja jauhota korppujauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, suojaa se foliolla.
4. Nosta kakku uunista ja anna sen jäähtyä. Tee kuorrute. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
5. Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi. Nosta alempi pohja tarjoilulautaselle. Aloita kakun täyttäminen levittämällä kinuskia kakkupohjalle. Levitä puolet kuorrutteesta kinuskin päälle. Nosta toinen kakkupohja edellisen päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.
6. Valmista popcornit. Kaada noin puolet kulhoon. Sekoita joukkoon kinuskikastiketta niin, että kaikki popparit ovat juuri ja juuri tahmeita. Nostele popcornit kasana kakun päälle.
Miten iso kakkuvuoka (pyöreä)? ajattelin leipoa 26cm halkaisijaan. riittääkö 1,5 x taikina?
Hei, 26 cm:n vuokaan voit tehdä myös ihan yksinkertaisen taikinan. Jos haluat kakulle enemmän korkeutta ja näyttävyyttä, voit tehdä suuremman taikinan. yst.terveisin, Soppa365-toimitus