Ruisleseet ja pellavarouhe tuovat lisämakua levyleipään.
Levyleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito tai vesi +42-asteiseksi.
- Lisää joukkoon hunaja, suola, pellava- ja karpalorouhe sekä kaurahiutaleet tai leseet.
- Sekoita kuivahiiva tilkkaan jauhoja ja lisää taikinaan. Alusta joukkoon loput jauhot. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota uudelleen lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
- Ripottele pintaan öljyä ja kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
- Tee levite. Kuivata kermaviili kahvisuodattimessa niin, että neste valuu pois ja jäljelle jää tahnamainen levite. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulit ja mausteet.
- Tarjoa levite lämpimän leivän kanssa.
Olen allerginen vehnälle joten voiko tämän leivän tehdä ohrasta tai ruisjauhoista tai kokonaan gluteenittomana?
Hei, kiitos kysymyksestäsi! Leivän voi hyvin tehdä ohrasta tai gluteenittomista jauhoista, esimerkiksi kaurajauhoista. Yst. terveisin, Soppa365 toimitus
Kysely levyleivästä.
vastausosoite raili.m.salmela@gmail.com
Hei, Voinko korvata tyrni-pellava- ja karpalorouheen 3 rkl pellavarouhetta? 9 dl täyjyvävehnäjauhoista ajattelin korvata 3 dl ruisjauhoja ja 6 dl vehnäjauhoja. Ohje vaikuttaa helpolta ja nopealta. Kiitos siitä.
Voit hyvin korvata ne pellavarouheella. Kokeile ihmeessä ruisjauhoja myös! Voivat toimia hyvinkin!
Hei, ihana ohje. Ajattelin paistaa taikinan vuoassa. Onko 200 astetta noin 50 sopiva? vai mitä luulette?