Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje Heidi Mutka Kuva Hanne Manelius

Kesän suloisin kakku kätkee sisäänsä suklaa- ja raparperi-mansikkamoussea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperi-suklaakakku

Ainekset

Pohja
4
munaa
1 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Suklaamousse
2
dl
vispikermaa
3
tl
vaniljasokeria
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
tummaa suklaata
2
keltuaista
Raparperi-mansikkamousse
4
liivatelehteä
4
dl
vispikermaa
1
rasia mascarponejuustoa
3
dl
raparperi-mansikkahilloa (ohje alla)
3
valkuaista
Kostutus
1
dl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeluun
3
dl
kermaa
1
l
mansikoita
1 ½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilöiden vaahtoon. Sekoita mahdollisimman vähän.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ø 24 cm). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä. 
  3. Tee suklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  4. Erottele keltuaiset kul­hoon. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita lopuksi mukaan kermavaahto-tuorejuustoseos.
  5. Valmista raparperi-mansikkamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarponejuusto sekä hillo. 
  6. Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä. Lisää vaahtoon hyvin sekoittaen.
  7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se varovasti moussemassaan.
  8. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Käytä kokoamisen apuna irtopohjavuokaa. Laita vuoan reunoille kelmua tai leivinpaperia. Aseta vuoan pohjalle kakkulevy ja kostuta vaniljalla maustetulla maidolla. Levitä päälle suklaamoussea. 
  9. Laita toinen kakkulevy moussekerroksen päälle, kostuta varoen ja levitä päälle raparperi-mansikkamoussea. Laita kolmas kakkulevy moussekerroksen päälle. Laita kakku jääkaappiin 4–5 tunniksi, mieluiten yön yli. 
  10. Irrota kakku vuoasta. Levitä vaahdotettu kerma kakun reunoille ja päälle. Kruunaa mansikoilla.

Vinkki! Hillon ja kakkupohjan voi tehdä pari päivää etukäteen ja suklaamoussen edellisenä päivänä.

Mansikka-raparperihillo

Ainekset

500
g
raparperia
1
dl
vettä
500
g
hillosokeria
500
g
mansikkaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi raparperit. Lisää ne veden ja hillosokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua, kunnes raparperit pehmenevät.
  2. Lisää paloitellut mansikat ja sekoita. Älä enää keitä.
  3. Purkita ja siirrä jääkaappiin.

Kommentit (2)

Maija Riikonen
Seuraa 
Liittynyt19.6.2016

Hei!
Kokeilin tänään kakkua ja ei onnistunut pohja millään! Ensimmäisen munasin itse liialla sekoittamisella mutta toisessa kuohkeus pysyi mutta pohja ei kohonnut uunissa, äitini eri ohjeella tekemä sokerikakkupohja oli kolminkertainen korkeudeltaan. Ihmettelimme, miksi pohjaan ei tule kuin 1tl vaniljasokeria eikä muuta sokeria ollenkaan? Onko tähän jokin erikoissyy vai onko se unohtunut ohjeesta? Täytteet puolestaan äärimmäisen hyviä!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, olemme todella pahoillamme, että pohja epäonnistui! Selvittelyissä huomasimme, että reseptissä tosiaankin on virhe! Pohjasta puuttuu sokeri, joka nyt on lisätty sinne eli 1,5 dl sokeria.

Hyvää juhannusviikkoa epäonnistuneesta kakusta huolimatta! T: Soppa365 toimitus

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ei vuokaa, uunia eikä liivatetta! Hirmu helppo juustokakku sopii kaikkiin loppuvuoden juhliin. Sitrukset ja tuore rosmariini antavat siihen ihanan jouluisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
40 min + jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
voita
400
g
kandisokerikeksejä
2
tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
LISÄKSI
6–7
mandariinia tai satsumaa
1
valkuainen
1–2
rosmariininoksaa
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulinta apuna käyttäen. Hienonna rosmariini. Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru esimerkiksi tarjottimelle tai laakealle vadille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi kovettumaan.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös ranskankerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto ja sokeri kolmanteen kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimilla kevyesti sekaisin, kunnes tuorejuusto on notkeaa. Kääntele kaikki täytteen ainekset varovasti yhteen.

  3. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

  4. Kuori mandariinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa mandariinit edelleen ohuiksi viipaleiksi. Laita lautaselle muutama arkki talouspaperia ja nostele viipaleet niiden päälle hetkeksi, kunnes irronnut mehu on imeytynyt.

  5. Erottele valkuainen omaan kulhoonsa ja vatkaa se kevyesti haarukalla vaahdoksi. Ota rosmariinista pieniä oksia, kasta ne valkuaiseen ja ripottele sokeria päälle.

  6. Viimeistele kakku mandariiniviipaleilla ja sokerihuurrutetuilla rosmariineilla. Tarjoa heti.