
Kesän suloisin kakku kätkee sisäänsä suklaa- ja raparperi-mansikkamoussea.
Raparperi-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilöiden vaahtoon. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ø 24 cm). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee suklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
- Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita lopuksi mukaan kermavaahto-tuorejuustoseos.
- Valmista raparperi-mansikkamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarponejuusto sekä hillo.
- Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä. Lisää vaahtoon hyvin sekoittaen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se varovasti moussemassaan.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Käytä kokoamisen apuna irtopohjavuokaa. Laita vuoan reunoille kelmua tai leivinpaperia. Aseta vuoan pohjalle kakkulevy ja kostuta vaniljalla maustetulla maidolla. Levitä päälle suklaamoussea.
- Laita toinen kakkulevy moussekerroksen päälle, kostuta varoen ja levitä päälle raparperi-mansikkamoussea. Laita kolmas kakkulevy moussekerroksen päälle. Laita kakku jääkaappiin 4–5 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Irrota kakku vuoasta. Levitä vaahdotettu kerma kakun reunoille ja päälle. Kruunaa mansikoilla.
Vinkki! Hillon ja kakkupohjan voi tehdä pari päivää etukäteen ja suklaamoussen edellisenä päivänä.
Mansikka-raparperihillo
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi raparperit. Lisää ne veden ja hillosokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua, kunnes raparperit pehmenevät.
- Lisää paloitellut mansikat ja sekoita. Älä enää keitä.
- Purkita ja siirrä jääkaappiin.
Hei!
Kokeilin tänään kakkua ja ei onnistunut pohja millään! Ensimmäisen munasin itse liialla sekoittamisella mutta toisessa kuohkeus pysyi mutta pohja ei kohonnut uunissa, äitini eri ohjeella tekemä sokerikakkupohja oli kolminkertainen korkeudeltaan. Ihmettelimme, miksi pohjaan ei tule kuin 1tl vaniljasokeria eikä muuta sokeria ollenkaan? Onko tähän jokin erikoissyy vai onko se unohtunut ohjeesta? Täytteet puolestaan äärimmäisen hyviä!
Hei, olemme todella pahoillamme, että pohja epäonnistui! Selvittelyissä huomasimme, että reseptissä tosiaankin on virhe! Pohjasta puuttuu sokeri, joka nyt on lisätty sinne eli 1,5 dl sokeria.
Hyvää juhannusviikkoa epäonnistuneesta kakusta huolimatta! T: Soppa365 toimitus