Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje Heidi Mutka Kuva Hanne Manelius

Kesän suloisin kakku kätkee sisäänsä suklaa- ja raparperi-mansikkamoussea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperi-suklaakakku

Ainekset

Pohja
4
munaa
1 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Suklaamousse
2
dl
vispikermaa
3
tl
vaniljasokeria
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
tummaa suklaata
2
keltuaista
Raparperi-mansikkamousse
4
liivatelehteä
4
dl
vispikermaa
1
rasia mascarponejuustoa
3
dl
raparperi-mansikkahilloa (ohje alla)
3
valkuaista
Kostutus
1
dl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeluun
3
dl
kermaa
1
l
mansikoita
1 ½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilöiden vaahtoon. Sekoita mahdollisimman vähän.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ø 24 cm). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä. 
  3. Tee suklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  4. Erottele keltuaiset kul­hoon. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita lopuksi mukaan kermavaahto-tuorejuustoseos.
  5. Valmista raparperi-mansikkamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarponejuusto sekä hillo. 
  6. Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä. Lisää vaahtoon hyvin sekoittaen.
  7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se varovasti moussemassaan.
  8. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Käytä kokoamisen apuna irtopohjavuokaa. Laita vuoan reunoille kelmua tai leivinpaperia. Aseta vuoan pohjalle kakkulevy ja kostuta vaniljalla maustetulla maidolla. Levitä päälle suklaamoussea. 
  9. Laita toinen kakkulevy moussekerroksen päälle, kostuta varoen ja levitä päälle raparperi-mansikkamoussea. Laita kolmas kakkulevy moussekerroksen päälle. Laita kakku jääkaappiin 4–5 tunniksi, mieluiten yön yli. 
  10. Irrota kakku vuoasta. Levitä vaahdotettu kerma kakun reunoille ja päälle. Kruunaa mansikoilla.

Vinkki! Hillon ja kakkupohjan voi tehdä pari päivää etukäteen ja suklaamoussen edellisenä päivänä.

Mansikka-raparperihillo

Ainekset

500
g
raparperia
1
dl
vettä
500
g
hillosokeria
500
g
mansikkaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi raparperit. Lisää ne veden ja hillosokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua, kunnes raparperit pehmenevät.
  2. Lisää paloitellut mansikat ja sekoita. Älä enää keitä.
  3. Purkita ja siirrä jääkaappiin.

Kommentit (2)

Maija Riikonen
Seuraa 
Liittynyt19.6.2016

Hei!
Kokeilin tänään kakkua ja ei onnistunut pohja millään! Ensimmäisen munasin itse liialla sekoittamisella mutta toisessa kuohkeus pysyi mutta pohja ei kohonnut uunissa, äitini eri ohjeella tekemä sokerikakkupohja oli kolminkertainen korkeudeltaan. Ihmettelimme, miksi pohjaan ei tule kuin 1tl vaniljasokeria eikä muuta sokeria ollenkaan? Onko tähän jokin erikoissyy vai onko se unohtunut ohjeesta? Täytteet puolestaan äärimmäisen hyviä!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, olemme todella pahoillamme, että pohja epäonnistui! Selvittelyissä huomasimme, että reseptissä tosiaankin on virhe! Pohjasta puuttuu sokeri, joka nyt on lisätty sinne eli 1,5 dl sokeria.

Hyvää juhannusviikkoa epäonnistuneesta kakusta huolimatta! T: Soppa365 toimitus

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
1½
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
1¾
dl
hasselpähkinäjauhetta
1½
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
2½
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
1½
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.