
Tarjoa grillibroileri italialaisen sitruunaöljy-oreganokastikkeen salmoriglion kanssa ja grillaa seuraksi steakhouse-salaatti, joka maistuu sinihomejuustolla ryyditetyn majoneesin kanssa.
Sommelier Samuil Angelovin viinisuositus annokselle: Keskitäyteläinen, raikas ja mausteinen chianti, kuten Castiglioni Chianti 2014, 11,99 e, on loistovalinta yrttisen kanan seuraan. Myös runsas ja rehevä valkoviini, kuten Domaine de l’Aigle Limoux Chardonnay 2014, 19,90 e, toimii oreganolla maustetun kanan kanssa.
Kanaa salmoriglio ja steakhouse-salaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna oregano. Laita ne muovipussiin. Lisää öljy, mustapippuri ja rintaleikkeet. Kääntele niin, että marinadi levittyy kauttaaltaan lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
- Pyyhi marinadi rintaleikkeiden pinnalta. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan niin, että se ei osu luuhun. Grillaa ensin suoralla lämmöllä. Kääntele kanoja ahkerasti. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä. Kanat kypsyvät noin 25 minuutissa. Liha on kypsää, kun mittari osoittaa 75 astetta. Voit myös tarkistaa kypsyyden painamalla rintaleikettä veitsenkärjellä tai terävällä tikulla. Kun lihasta tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Mausta kypsät rintaleikkeet suolalla ja mustapippurilla.
- Valmistele lisukkeeksi tuleva steakhouse-salaatti. Tee myös salmoriglio-kastike kanojen kypsyessä. Hienonna oregano. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori sitruunankuoren keltainen osa sitrusraastimella, raastimella tai terävällä veitsellä. Sekoita ainekset oliiviöljyn kanssa. Lusikoi seosta kypsien, kuumien rintaleikkeiden päälle. Tarjoa steakhouse-salaatin kanssa.
Vinkki! Voit myös grillata rintaleikkeisiin kauniin värin kuumassa grillissä ja jatkaa kypsennystä 175-asteisessa uunissa. Rintaleikkeet kypsyvät noin 20 minuutissa.
Steakhouse-salaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Kuori valkosipulit ja hienonna ne hyvin. Sekoita valkosipuli, majoneesi, viinietikka ja mausteet keskenään. Murustele sinihomejuusto ja hienonna ruohosipuli. Kääntele ne kastikkeeseen.
- Puolita salaatit. Paista niihin nopeasti parilaraidat kuumalla grilliparilalla tai hiilloksella. Valuta päälle kastiketta.
Valmistusaika: 15 min.
Tästä reseptistä on tullut kesän hitti. Joskus kanalla joskus lihalla. Tosi vaivaton valmistaa, mutta hienot makuyhdistelmät. Kiitos :)
Mukavaa kuulla Sari :) Sait meidät hyvälle mielelle! Hauskoja kokkailuja ja muutenkin maukasta kesää!