Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa grillibroileri italialaisen sitruunaöljy-oreganokastikkeen salmoriglion kanssa ja grillaa seuraksi steakhouse-salaatti, joka maistuu sinihomejuustolla ryyditetyn majoneesin kanssa.

Sommelier Samuil Angelovin viinisuositus annokselle: Keskitäyteläinen, raikas ja mausteinen chianti, kuten Castiglioni Chianti 2014, 11,99 e, on loistovalinta yrttisen kanan seuraan. Myös runsas ja rehevä valkoviini, kuten Domaine de l’Aigle Limoux Chardonnay 2014, 19,90 e, toimii oreganolla maustetun kanan kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + marinointi
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanaa salmoriglio ja steakhouse-salaatti

Ainekset

4
kanan tai broilerin nahallista rintaleikettä
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oreganoa hienonnettua
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
Salmoriglio-kastike
1
tuuhea ruukku oreganoa
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna oregano. Laita ne muovipussiin. Lisää öljy, mustapippuri ja rintaleikkeet. Kääntele niin, että marinadi levittyy kauttaaltaan lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Pyyhi marinadi rintaleikkeiden pinnalta. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan niin, että se ei osu luuhun. Grillaa ensin suoralla lämmöllä. Kääntele kanoja ahkerasti. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä. Kanat kypsyvät noin 25 minuutissa. Liha on kypsää, kun mittari osoittaa 75 astetta. Voit myös tarkistaa kypsyyden painamalla rintaleikettä veitsenkärjellä tai terävällä tikulla. Kun lihasta tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Mausta kypsät rintaleikkeet suolalla ja mustapippurilla.
  3. Valmistele lisukkeeksi tuleva steakhouse-salaatti. Tee myös salmoriglio-kastike kanojen kypsyessä. Hienonna oregano. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori sitruunankuoren keltainen osa sitrusraastimella, raastimella tai terävällä veitsellä. Sekoita ainekset oliiviöljyn kanssa. Lusikoi seosta kypsien, kuumien rintaleikkeiden päälle. Tarjoa steakhouse-salaatin kanssa.

Vinkki! Voit myös grillata rintaleikkeisiin kauniin värin kuumassa grillissä ja jatkaa kypsennystä 175-asteisessa uunissa. Rintaleikkeet kypsyvät noin 20 minuutissa.

Steakhouse-salaatti

Ainekset

2
kerää
baby gem- eli sydänsalaattia
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
dl
majoneesia
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
tabascoa tai srirachaa
½
tl
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
100
g
sinihomejuustoa
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Kuori valkosipulit ja hienonna ne hyvin. Sekoita valkosipuli, majoneesi, viinietikka ja mausteet keskenään. Murustele sinihomejuusto ja hienonna ruohosipuli. Kääntele ne kastikkeeseen.
  2. Puolita salaatit. Paista niihin nopeasti parilaraidat kuumalla grilliparilalla tai hiilloksella. Valuta päälle kastiketta.

Valmistusaika: 15 min.

Kommentit (2)

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Tästä reseptistä on tullut kesän hitti. Joskus kanalla joskus lihalla. Tosi vaivaton valmistaa, mutta hienot makuyhdistelmät. Kiitos :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Mukavaa kuulla Sari :) Sait meidät hyvälle mielelle! Hauskoja kokkailuja ja muutenkin maukasta kesää!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Muheva kerrosleipä on parempi kuin moni hampurilainen, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
4–6 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaslerleivät

Ainekset

2
kg:n pala
porsaan kasleria
Rub-mausteseos
4
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
sipulijauhetta
2
tl
cayannepippuria
½
tl
maustepippuria
Lisäksi
8
siivua vaaleaa maalaisleipää
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa
2
pihvitomaattia
2
suolakurkkua
1
punasipuli
1
ruukku salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita rubin ainekset ja hiero mausteet lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin tai pari.
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos, siirrä hiillos grillin toiselle laidalle, laita toiselle puolelle grilliin rasvapelti valmiiksi.
  3. Grillaa ensin lihan pinnat kiinni suoralla lämmöllä. Laita lihaan sisälämpömittari ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön ritilälle rasvapellin päälle.
  4. Kypsennä 2–4 tuntia. Pidä grillin lämpötila koko ajan alle 160 asteessa. Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on 85–88 astetta.
  5. Ota liha grillistä, kääri folioon ja anna vetäytyä tunnin verran.
  6. Leikkaa liha. Siivuta leipä. Voitele leipä tuorejuustolla.
  7. Laita leivän väliin tomaattia, suolakurkkua ja sipulia siivuina, salaattia sekä reilusti lihaa.

Vinkki! Kokeile lisätä kypsennyksen ajaksi grilliin savustuspuruja.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Nyhtöpossu ja grillatut kasvikset tarjoillaan tortillojen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
noin 2 t + marinointi 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen nyhtökasleri

Ainekset

noin 800
g
porsaan kasleria
2
valkosipulinkynttä
1
tlk
ananasta
½
dl
öljyä
2
rkl
soijaa
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
sitruunaa
2
tomaattia
1
tlk
ananasrenkaita
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
makea sipuli
1
ruukku korianteria
1
pkt
minitortillalettuja

Työvaiheet

  1. Viillä lihan pintaan ristiviillot ja laita se suljettavaan muovipussiin.

  2. Hienonna valkosipulit. Laita ananas mehuineen sauvasekoittimen kulhoon. Lisää valkosipulit, öljy, soija, etikka, siirappi ja suola. Soseuta.

  3. Kaada marinadi lihan päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

  4. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnalta. Paista lihaa niin, että saat sen pintaan kauttaaltaan kauniin paistovärin.

  5. Pienennä grillin lämpö minimiin tai siirrä hiiligrillissä hiilet grillin toiseen laitaan.

  6. Paina lihaan paistomittari. Kypsennä lihaa epäsuoralla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 85 astetta.

  7. Ota liha grillistä ja anna sen vetäytyä folioon käärittynä 15 minuuttia. Revi kypsä liha haarukalla suikaleiksi.

  8. Halkaise sitruunat ja tomaatit. Ota ananasrenkaat liemestä. Sivele tomaatit, sitruunanpuolikkaat ja ananasrenkaat öljyllä ja grillaa niitä muutaman minuutin ajan. Paista tomaatit ja sitruunat vain leikkauspinnan puolelta, ananakset molemmin puolin.

  9. Tarjoile liha pehmeiden tortillalettujen, grillatun ananaksen ja tomaatin, hienonnetun sipulin ja korianterin kanssa. Purista pinnalle mausteeksi sitruunamehua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.