Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Googlaatko mokkapalojen ohjeen aina uudestaan? Et enää, jos otat tämän reseptin talteen. Presso-mokkapaloissa on tuhti kahvin maku ja uudet koristeet: kuivattuja karpaloita, mansikoita ja siitepölyä. Mutta jos kaapissa on vain nonparelleja, nekin käyvät koristeiksi ihan yhtä hyvin.

 

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Presso-mokkapalat

Ainekset

1
dl
vahvaa (tumma- paahtoista) suodatinkahvia
100
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
(muscovado)sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
3/4
dl
maitoa
Kuorrutus
100
g
voita
3/4
dl
vahvaa suodatinkahvia
3/4
dl
kaakaojauhetta
n. 8
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä kahvi taikinaa ja kuorrutetta varten (2 mittaa jauhetta/1 dl vettä). Sulata voi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne nuolijalla vuorotellen kahvin ja maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita sulatettu voi joukkoon.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuni-pellille ja paista uunissa juuri ja juuri kypsäksi, noin 12–15 minuuttia.
  5. Sulata voi kuorrutusta varten. Sekoita kahvi ja kaakaojauhe joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on paksua mutta helposti levitettävää. Levitä kuorrute pohjalle, kun se on vielä lämmin mutta ei enää kuuma. Ripottele koristeet päälle ja anna jäähtyä täysin.
  6. Paloittele levy veitsellä noin 25 palaan.

Kommentit (2)

Babamatic

Mistä siitepölyä saa? Muualta ku kukista kesällä.. :

metsään keväällä

Koivusta tai männystä

Junior MasterChef on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Junior MasterChef

Oton ja Topiaksen tyylikäs makkara-annos vakuutti Master Chef -tuomariston. Itse tehty makkara tarjoiltiin juures-ranskalaisten, majoneesin ja omenachutneyn kanssa. Näiden lisukkeiden makumaailma toimii erinomaisesti makkaran kanssa!

Oton ja Topiaksen fine dining -makkaraperunat

Ainekset

Makkarat
700
g
karitsan- ja naudan jauhelihaa haluamassasi suhteessa
1
dl
speck-kinkkua (tai savupekonia)
1,5
dl
demi-glace riistalientä
1
tuore chili
2
valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä
naudan, lampaan tai sian suolta
voita ja tuoretta timjamia paistamiseen
Majoneesi
1
keltuainen
1
rkl
sitruunamehua
0,5
tl
sormisuolaa
0.5
tl
dijoninsinappia
0,5
tl
sokeria
0,5
tl
sahramia
1
chili
2
dl
rypsiöljyä
Chutney
1,5
omenaa (kokonainen makeaa lajiketta ja puolikas kirpeää lajiketta)
1
tl
suolaa
1
keltainen chili
2
dl
fariinisokeria
0,5
dl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
tuoretta inkivääriä pieninä paloina
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Pilko speck, valkosipuli ja chili hyvin hienoksi. Sekoita lihat ja lisää speck, pilkottu valkosipuli ja chili sekä yrtit ja mausteet. 
  2. Pujota huuhdottu suoli makkarakoneeseen ja tee solmu suolen toiseen päähän. Aloita täyttäminen. Älä täytä suolta liikaa, muista solmimisvara. Kun makkaraa on pursotettu noin puoli metriä, sen voi katkaista. Solmi toinen pää. Taittele makkara pienempiin osiin. Makkarat voi myös solmia puuvillalangalla.
  3. Keitä makkaroita riistaliemessä 20 minuuttia. Sen jälkeen paista niitä pannulla voissa tuoreen timjamin kanssa 10 minuuttia.
  4. Laita kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja keitä niitä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

  5. Tee majoneesi. Laita huoneenlämpöinen keltuainen, sitruunamehu ja mausteet kulhoon. Sekoita, mutta älä vatkaa. Lisää öljyä ensin tipoittain koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua, lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valmis majoneesi chilillä.
  6. Kokoa annos. Tarjoa ranskalaisten kanssa. 

Kommentit (2)

Vierailija

"TÄYDELLINEN VOITAIKINAPOHJA" on minun mielestäni murotaikina- piiraspohja.

Guest

Miksi Sharlotka laitetaan irtopohjavuokaan jos se kumotaan lopuksi?

Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Matchan ja valkosuklaan liitto on paitsi herkullinen, myös hienostunut. Tämä skonssimainen kakku sopii mainiosti aamiaiselle tai brunssille, sillä se ei ole liian makea. 

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosuklaa-matchakakku

Ainekset

3,5
dl
vehnäjauhoa
1,5
rkl
matcha-jauhetta
0,5
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1,5
dl
rypsiöljyä
1,75
dl
ruokokidesokeria
1
dl
kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3
rkl
sitruunamehua
kookoshiutaleita vuokaan
Kuorrutus
150
g
kauratuorejuustoa
40
g
vegaanista valkosuklaata
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kunnes seos on tasaisen vaaleanvihreää. Vatkaa öljy ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset ja sokerisekoitus. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
  2. Voitele leipävuoka ja ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 min. Valmista tällä aikaa kuorrutus.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto nopeasti juoksevaan suklaaseen. Paahda kookoslastut kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja ripottele kookoslastut kakun päälle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmahyydykekakku

Ainekset

2
Kpl
Munaa
3/4
Dl
Sokeri
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Tl
Leivinjauhetta
Täyte:
5
Dl
Kerma
150
G
Vadelmahyydykejauhe
1
Dl
Kylmää vettä
Pintaan:
Kiille
Muutama tippa
Punaista elintarvikeväriä
Suklaareunus:
N.150
G
Valkosuklaata
Reunakalvoa
Pursotinpussi
Koristeet pintaan:
Marsipaani kukkia

Työvaiheet

Kakkupohja:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi
Lisää siivilän läpi jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen.
Kaada taikina pinnoitettuun, voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Irroita pohja vuuasta. Anna pohjan jäähhtyä. Jos kakkupohja tuntuu liian paksulta halkaise se.

Aseta irtopohjavuuan sisäreunaan reunakalvo, laita vuuan pohjalle kakkupohja.
Tee täyte.

Täyte:
Käyttöohje: Vatkaa 5dl kermaa vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kermavaahdon joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Vie hyytymään pakastimeen. Kun kakku on hyytynyt levitä pintaan kiilteen ja elintarvikevärin seos. Irroita kakku vuuasta.

Suklaareunus:

Mittaa reunakalvoa kakun umpärysmitan verran.

Laita suklaa pursotinpussiin ja sulata vesihauteessa. Leikkaa pussiin pieni reikä.

Laita reunakalvo pöydälle leivinpaperin päälle. Pursota suklaalla tiheä ristikko: siksakkia ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan. Kun reunakalvon korkeus on mitoitettu valmiiksi halutun koristeen korkuiseksi, voi siksakkaus ulottua reilusti muovin ylä- ja alareunojen ylikin. Näin muovin alueelle jäävästä kuviosta tulee tasaisen korkea eivätkä kääntökohtiin syntyvät paksummat alueet päädy lopulliseen koristeeseen.

Nosta reunakalvo alustaltaan ja pidä se pingotettuna kummastakin päästä vetäen. Kohdista suikale keskiosastaan kakun reunaa vasten ja paina pintaan kiinni, kakun alareunasta saakka.

Paina kumpikin siipi kakun reunaan kiinni siltä osalta, jossa on suklaapursotusta. Taivuta ylimääräiset hännät irti kakusta.

Laita kakku jääkaappiin, kunnes suklaa on kovettunut. Irrota sitten muovi kakun reunoilta.

Koristele.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Jos rakastat lakritsia, et voi vastustaa näitä puolukkacookieita. Jos et, keksit toimivat mainiosti myös ilman lakua.

Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-puolukkacookiet

Ainekset

200
g
voita
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
2
dl
puolukoita
1
dl
kuivattuja puolukoita
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
lakritsijauhetta
Päälle
2
(à 19 g)
lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
2
tl
lakritsijauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää taikinaan tuoreet ja kuivatut puolukat.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja lakritsijauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Painele nokareita hieman kämmenellä.
  4. Leikkaa lakritsitoffeepatukat pieniksi kuutioiksi. Painele ne keksien päälle. Ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
  5. Paista cookieita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vetäise cookiet leivinpaperin avulla jähtymään tasaiselle alustalle.

Kommentit (0)