Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Googlaatko mokkapalojen ohjeen aina uudestaan? Et enää, jos otat tämän reseptin talteen. Presso-mokkapaloissa on tuhti kahvin maku ja uudet koristeet: kuivattuja karpaloita, mansikoita ja siitepölyä. Mutta jos kaapissa on vain nonparelleja, nekin käyvät koristeiksi ihan yhtä hyvin.

 

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika (teksti)
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Presso-mokkapalat

Ainekset

1
dl
vahvaa (tumma- paahtoista) suodatinkahvia
100
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
(muscovado)sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
3/4
dl
maitoa
Kuorrutus
100
g
voita
3/4
dl
vahvaa suodatinkahvia
3/4
dl
kaakaojauhetta
n. 8
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä kahvi taikinaa ja kuorrutetta varten (2 mittaa jauhetta/1 dl vettä). Sulata voi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne nuolijalla vuorotellen kahvin ja maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita sulatettu voi joukkoon.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuni-pellille ja paista uunissa juuri ja juuri kypsäksi, noin 12–15 minuuttia.
  5. Sulata voi kuorrutusta varten. Sekoita kahvi ja kaakaojauhe joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on paksua mutta helposti levitettävää. Levitä kuorrute pohjalle, kun se on vielä lämmin mutta ei enää kuuma. Ripottele koristeet päälle ja anna jäähtyä täysin.
  6. Paloittele levy veitsellä noin 25 palaan.
CTA CTS

Kommentit (2)

Babamatic

Mistä siitepölyä saa? Muualta ku kukista kesällä.. :

metsään keväällä

Koivusta tai männystä

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Maarit Knuuttila KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruuan voi tehdä myös paloitelluista ribseistä ja lisätä kastikkeeseen tähtianista.

 

Annoksia
4-6
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen karamellipossu eli hong chao rou

Ainekset

800
g
possun kassleria
4
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
3/4
dl
öljyä
5
rkl
ruokosokeria
4
rkl
kuivaa sherryä
4
rkl
tummaa kiinalaista soija-kastiketta
3
rkl
kiinalaista etikkaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha 4 x 4 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia öljyssä padassa. Varo, ettei seos pala. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista, kunnes sokeri sulaa.
  3. Lisää lihapalat kattilaan ruskistumaan noin 5 minuutiksi.
  4. Lisää sherry, soijakastike, etikka, suola ja pippuri. Hauduta liha kannen alla kypsäksi, noin 2 tuntia eli kunnes se on mureaa ja liemi kiehunut kokoon.
  5. Maista kastiketta ja lisää etikkaa tarvittaessa.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei, uupuuko reseptistä neste? Kovin vähäiseltä tuntuu, jos täytyy haudutellakin noin kauan.

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Nämä letut sopivat mainiosti aamupalalle, koska taikinassa on kunnolla kuituja.

 

Annoksia
20 pientä lettua
Valmistusaika (teksti)
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ohralettuja ja granaattiomenaa

Ainekset

1
dl
ohrajauhoja
2
dl
täysvehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
dl
(soija)maitoa
2
kananmunaa
25
g
voita
Lisäksi
1
granaattiomena
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Vatkaa maito pienissä erissä joukkoon. Lisää munat. Anna turvota hetki.
  2. Paista taikina keskilämmöllä pieniksi letuiksi. Tarjoa granaattiomenan siemenien ja vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Kirpsakka Silver Fizz saa jännittävän aromin sahramilla maustetusta sokerisiirapista.

 

Annoksia
1
Valmistusaika (teksti)
5 min + siirappi 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Silver Fizz

Ainekset

5
cl
giniä (esim. Beefeater)
3
cl
sitruunan mehua
2
cl
(sahramilla maustettua) sokerisiirappia (ohje alla)
1/2
kananmunanvalkuaista
jäitä
1
sitruunalohko

Työvaiheet

  1. Laita gini, sitruunan mehu, siirappi ja valkuainen cocktail¬ravistimeen tai säilykepurkkiin. Ravista ilman jäitä, lisää jäät ja ravista cocktail kylmäksi.
  2. Täytä juomalasi jäillä, siivilöi cocktail lasiin ja täytä soodalla. Koristele sitruunalohkolla.

Sokerisiirappi

Ainekset

1 1/2
dl
sokeria
1 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä ja pullota.

Vinkki! Tee maustetut siirapit lisäämällä sahramia tai 1 granaattiomenan siemenet kattilaan. Siivilöi jäähtynyt siirappi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Moscow Mule eli moskovan muuli on tunnettu siitäkin, että se on Teemu Selänteen lempi drinkki.

 

Annoksia
1
Valmistusaika (teksti)
3 min
Vaikeustaso
Helppo

Moscow Mule

Ainekset

4
cl
vodkaa
1/4
limetti
n. 8
cl
inkivääriolutta
jäitä
3
mintunoksaa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Lisää vodka ja puristettu limetin mehu. Täytä lasi inkiväärioluella ja sekoita.
  2. Koristele mintunoksilla ja puristetulla limettilohkolla.

Kommentit (0)