
Raparperien mehevöittämä peltipiirakka peitellään nyt marenkiin. Rapean, kirpeän ja makean yhdistelmä on koukuttavan hyvä. Ripauksen hauskuutta piirakka saa marenkivaahtoon ropistelluista nonparelleista.
Raparperi-marenkipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Yhdistä pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan marengin valmistamista.
-
Sekoita keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne muutamassa erässä taikinaan. Lisää maitoa pari ruokalusikallista kerrallaan. Sekoita, kunnes taikina on paksua ja tiivistä.
-
Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja levitä päälle taikina. Pilko raparperit ja lado palat taikinan päälle.
-
Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia.
-
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon strösselit. Levitä marenki piirakan päälle. Paista uunissa vielä 15 minuuttia.
Voiko käyttää pakastettuja raparpereita?
Hei, voi käyttää, kunhan raparperi ei ole kovin kosteaa. Kokonaiset pakastetut raparperinpalat ovat siis sosetta parempi vaihtoehto, ja niitäkin kannattaa sulattamisen jälkeen hieman kuivata.
Pystyyköhän piirakkaa pakastamaan vai meneekö marenki pakkasessa huonoksi?