Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Raparperien mehevöittämä peltipiirakka peitellään nyt marenkiin. Rapean, kirpeän ja makean yhdistelmä on koukuttavan hyvä. Ripauksen hauskuutta piirakka saa marenkivaahtoon ropistelluista nonparelleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperi-marenkipiirakka

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4
dl
sokeria
5
keltuaista
9
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
leivinjauhetta
6
rkl
maitoa
1 1/2
kg
raparperia
Marenki
5
valkuaista
4
dl
sokeria
2
ps (à 50 g)
strösseleitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Yhdistä pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan marengin valmistamista.

  3. Sekoita keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne muutamassa erässä taikinaan. Lisää maitoa pari ruokalusikallista kerrallaan. Sekoita, kunnes taikina on paksua ja tiivistä.

  4. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja levitä päälle taikina. Pilko raparperit ja lado palat taikinan päälle.

  5. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia.

  6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon strösselit. Levitä marenki piirakan päälle. Paista uunissa vielä 15 minuuttia.

Kommentit (3)

Vierailija

Voiko käyttää pakastettuja raparpereita?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, voi käyttää, kunhan raparperi ei ole kovin kosteaa. Kokonaiset pakastetut raparperinpalat ovat siis sosetta parempi vaihtoehto, ja niitäkin kannattaa sulattamisen jälkeen hieman kuivata.

Vierailija

Pystyyköhän piirakkaa pakastamaan vai meneekö marenki pakkasessa huonoksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3417 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö helppoa vaihtoehtoa joulukinkulle? Valkoviinin ja sinapin terästämän kastikkeen kanssa tarjottu possunfilee sopii tarkoitukseen mainiosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dijonin possu

Ainekset

700
g
porsaan sisäfileetä
¾
tl
suolaa
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2
rosmariininoksaa
2
rkl
voita
1
dl
valkoviiniä
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
jauhettua maustepippuria
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa filee ja poista kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa filee noin 1½ cm:n viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla.

  2. Kuori ja viipaloi salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Hienonna rosmariininlehdet.

  3. Kuumenna voi pannussa ja ruskista possuviipaleita pari minuuttia molemmin puolin. Nosta viipaleet hetkeksi lautaselle.

  4. Lisää salottisipulit ja valkosipuli pannuun. Kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes voi ja viini sekoittuvat.

  5. Lisää rosmariini, sinappi ja maustepippuri. Laita possuviipaleet takaisin pannuun. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  6. Ota pannu liedeltä ja lisää ranskankerma. Lämmitä kastike mutta älä anna sen kiehua, jotta ranskankerma ei erotu. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3417 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3417 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.