
Taivaallisen makuinen piiras on tuttu kaikille Twin Peaks -sarjan faneille. Tarjoa kuuman piiraan kanssa vaniljajäätelöä amerikkalaiseen tapaan.
Ohje on muokattu Bon Appétit -lehden reseptin perusteella. Vaikka ristikon tekemisessä on oma vaivansa, onnistuu tämä piiras ainakin maun puolesta aina!
Kirsikkapiiras Twin Peaksin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi niihin voikuutiot. Kun taikina on muruisaa, lisää vesi ja muotoile taikina palloksi. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Valmista täyte: sekoita sokerit, suola ja maissitärkkelys keskenään. Lisää joukkoon kirsikat (poista ensin kivet) ja sitruunamehu.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Jaa taikinapallo kahteen osaan. Kauli jauhotulla pinnalla siitä kaksi pyöreää levyä. Painele toinen levy piirakkavuokaan (halkaisija 22–24 cm) ja leikkaa toinen levy suikaleiksi.
- Kaada kirsikkatäyte pohjan päälle piirakkavuokaan ja asettele taikinasuikaleet ristikoksi päälle. Voitele tilkalla maitoa tai vettä.
- Paista piirasta 5 minuuttia 220-asteisessa uunissa keskitasolla. Vähennä tämän jälkeen lämpö 175 asteeseen ja paista, kunnes täyte kuplii ja kuori on muuttunut kauniin ruskeaksi. Tähän menee noin 40 minuuttia.
- Tarjoa piiras vaniljajäätelön kanssa.
Poistetaanko kirsikoista kivet?
Kyllä poistetaan! Kiitos viestistä, neuvo lisätty myös ohjeeseen.
Yst. Venla / Soppa365