
Herkulliset broilerivartaat ovat helppo tehdä vaikka isommallekin porukalle. Hunnuta rapsakat kepakot herkullisella inkivääri-limekastikkeella.
Broilerivartaat inkivääri & limekastikkeella
Ainekset
Työvaiheet
Tee marinadi broilerille. Sekoita öljy, murskatut valkosipulin kynnet, suola ja mustapippuri. Leikkaa broilerin fileet neljään osaan ja nosta ne marinadiin. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.
Laita puiset varrastikut likoamaan veteen, etteivät ne mustu uunissa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa neljään osaan.
Kuori bataatti ja leikkaa se noin kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet. Pujota kasviksia ja broilerin paloja vuorotellen neljään varrastikkuun. Nosta vartaat uuniin tai grilliin 35-40 minuutiksi, kunnes broileri on kypsää.
Tee kastike. Valmista kanaliemi keittämällä vesi ja liemikuutio. Kuori ja leikkaa sipuli paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä, kuori ja pilko pieneksi. Hienonna korianteria 0,5 desilitran verran. Sulata voi paksupohjaisen kattilan pohjalla ja kuullota sipuleita, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää joukkoon valkosipuli, korianteri, suola ja pippuri. Kuullota vielä hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Anna kiehahtaa ja sekoita joukkoon makukerma. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljaisella lämmöllä ilman kantta noin viisi minuuttia. Tarjoa kypsät kanavartaan kastikkeen kera.
Meidän perheessä on pähkinäallergiaa sairastava. Hän ei voi syödä myöskään manteleita. Näin on useimmilla allergiaa potevilla. Siksi harkintaa niiden käytöstä ruuan valmistuksessa.
No mutta, tässä ohjeessahan ei olekaan mantelia tai pähkinää :) Tsemppiä allergian kanssa pärjäämiseen!
Yst.
Venla / Soppa365
Kuka saa raa'an bataatin bambutikun läpi? Tiukkaa teki jopa terävän saslik-vartaan läpi. Yksi päätyi etusormeen .. 😡 Mikä on lämpötila uunissa?