Kaisu P. on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kana hampurilaiset

Ainekset

Kananjauheliha pihvit:
1/2
Dl
Korppujauhoja
1/2
Dl
Maitoa
1
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Kevät sipulia
1
Porkkanan raaste
Pippuria
1
Tl
Suola
Ranskankerma kastike:
0,200
Kg
Ranskankerma
Suola
Pippuria
Paistettu sipuli:
2
Kpl
Sipuli
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
Hampurilaisiin:
Makeaa sinappia
Sämpylöitä
Kirsikkatomaattia
Salaattia
Suolakurkkua
Cheddarjuusto

Työvaiheet

Pihvit:
Laita kulhoon korppujauhot ja mausteet, lisää neste. Sekoita ja anna turvota hetki. Raasta porkkana ja pilko sipuli.
Lisää jauheliha, muna.
Paista pannulla tai uunissa, pihveiksi.

Sipulit:
Pilko sipuli, paista pannulla kypsäksi. Mausta.

Kommentit (1)

Timo-Viljami

Kaisu hei, tuli itelle vähä liikaa tota kastiketta ku laitoin ton suosittelemas 100kg, oisko fiksiä?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Haukikebakko korvaa nakin tässä uudenlaisessa hot dogissa! Lisää täytteiksi hernedippiä, marinoitua sipulia ja salaattia.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min + kohotus 1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukihodarit

Ainekset

Haukikebakot
500
g
haukifileetä jauhettuna
1
sitruunan raastettu kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
3
rkl
korppujauhoja
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Hernedippi
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
2
tl
raastettua sitruunaruohoa (esim. Spice up)
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
marinoitus punasipulia (ks. ohje alhaalla)
12
puista varrastikkua
1. 1/2
dl
öljyä
1
ps
salaatti- tai versosekoitusta
12
hodarisämpylää (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Jauha haukifilee (ruotoineen) esimerkiksi monitoimikoneella. Jos käytät sauvasekoitinta, kuutioi liha ja poista ruodot ensin. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja lisää se ja loput kebakoiden aineet. Sekoita tasaiseksi. Laita seos kylmään lisukkeiden valmistamisen ajaksi.
  2. Tee hernedippi. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Lisää loput aineet ja pyöräytä tasaiseksi. Siirrä dippi kylmään odottamaan.
  3. Laita punasipulit marinoitumaan. Pane puiset varrastikut veteen likoamaan.
  4. Muotoile haukimassasta kostutetuin käsin hieman hodarisämpylää pidempiä, ohuita kebakoita liotettujen puutikkujen ympärille ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Esikypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes ne hieman napakoituvat.
  5. Kuumenna grilli. Öljyä kebakoiden pinnat ja grillaa noin 5 minuuttia välillä tikkuja käännellen. Poista tikut kypsistä kebakoista.
  6. Halkaise sämpylät ja täytä ne haukikebakolla, hernedipillä, marinoidulla sipulilla ja salaatilla tai versoilla.

Näin marinoit punasipulin

Leikkaa kaksi sipulia ohuiksi renkaiksi kulhoon. Raasta ruokalusikallinen inkivääriä ja lisää se ja puoli desiä öljyä sekä ruokalusikalliset hunajaa ja viinietikkaa sipuleille. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hodarisämpylät

Ainekset

3
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1/2
dl
öljyä
2
dl
maissijauhoja
5-6
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta maissi- ja vehnäjauhot taikinaan käsin vaivaten. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
  2. Jauhota leivonta-alusta. Jaa sämpylätaikina 12 osaan ja leivo pitkulaisiksi hodarisämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kypsennä sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
1 pellilinen
Vaikeustaso
Helppo

Broiler-mozzarella pizza

Ainekset

Pohja:
2
Dl
Vettä
25
G
Hiivaa
4 1/2
Dl
Durumvehnäjauhoja
Öljyä
1/2
Tl
Suolaa
Täytteet:
Tomaattipyre
Juustoraaste
Mozzarella palloja
Broileria
Kevätsipulia
Kirsikkatomaatteja
Paiston jälkeen koristeeksi:
Rucola
Timjami

Työvaiheet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).
Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää täytteet.
Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Kommentit (1)

Jauho

Ei ole meidän kaupoissa durumvehnää. Täytyy tyytyä tavalliseen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Otetaan rapea, leivänmuruilla paneerattu kananrinta. Yhdistetään se maissiin ja banaaniin. Lopputulos suorastaan sulaa suussa! Tämä klassikkoruoka on nimeltään Marylandin kana. Suolainen pekoni taittaa banaanin ja maissin makeutta, ja siksi ateria on täydellisesti tasapainossa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
50 min

Marylandin kana

Ainekset

500
g
maissikanan tai broilerin rintafileetä
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
kananmuna
2
dl
leivänmuruja
2
banaania
1
pkt
(170g) pekonia
Maissiletut
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
1 1/2
dl
maitoa
200
g
maissinjyviä
3
rkl
öljyä
Tarjoiluun
n. 1
l
vihreää sekasalaattia
(valkosipulimajoneesia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tee ensin maissiletut. Sekoita jauhot, suola, munat ja maito tasaiseksi taikinaksi. Lisää maissinjyvät taikinaan. Paista taikinasta lettupannussa 8 lettua miedohkolla lämmöllä. Pidä letut folion alla lämpimänä tarjoiluun asti.
  2. Valmista kana. Ripottele jauhot laakealle lautaselle ja mausta jauhot suolalla ja pippurilla. Vatkaa laakealla keittolautasella haarukalla munan rakenne rikki. Lisää vesi. Mittaa kolmannelle lautaselle leivänmurut.
  3. Kuori ja puolita banaanit pituussuuntaan. Laita ne leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan.
  4. Taputtele kanafileet kuiviksi. Pyörittele fileet ensin jauhoissa, kasta sitten munaseokseen ja kierittele leivänmuruissa. Paista fileet pannussa 2 minuuttia molemmilta puolilta.
  5. Nosta fileet uunivuokaan banaanien päälle. Asettele fileiden päälle pari viipaletta pekonia. Paista uunin keskitasossa noin 15 min tai kunnes kana ja pekonit ovat kypsiä. Peitä foliolla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti. Tarjoa maissilettujen ja vihreän salaatin kanssa. Halutessasi tarjoa lisänä valkosipulimajoneesia.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä nää leivänmurut oikein on? Korppujauhojako?

Kaisu P. on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-pesto Wrap

Ainekset

200
G
Kypsää broileria
5
Rkl
Pestoa
100
G
Ruohosipulituorejuustoa
1
Porkkana raastettuna
1/4
Dl
Kevät sipulia
1/4
Dl
Rucola
4
Kpl
Kirsikkatomaattia
Suolaa
Pippuria
4
Kpl
Tortillapohjaa

Työvaiheet

Pilko broileri, hienonna rucola ja sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Pilko tomaatit.
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Jaa täyte tortillapohjille. Taittele tortillat.

Kuumenna grilli keski lämmölle. Paista kummaltakin puolelta n. 1-2 minuuttia tai kunnes tortillat on rapeita ja kulllan ruskeita.

Kommentit (0)