Kaisu P. on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kana hampurilaiset

Ainekset

Kananjauheliha pihvit:
1/2
Dl
Korppujauhoja
1/2
Dl
Maitoa
1
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Kevät sipulia
1
Porkkanan raaste
Pippuria
1
Tl
Suola
Ranskankerma kastike:
0,200
Kg
Ranskankerma
Suola
Pippuria
Paistettu sipuli:
2
Kpl
Sipuli
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
Hampurilaisiin:
Makeaa sinappia
Sämpylöitä
Kirsikkatomaattia
Salaattia
Suolakurkkua
Cheddarjuusto

Työvaiheet

Pihvit:
Laita kulhoon korppujauhot ja mausteet, lisää neste. Sekoita ja anna turvota hetki. Raasta porkkana ja pilko sipuli.
Lisää jauheliha, muna.
Paista pannulla tai uunissa, pihveiksi.

Sipulit:
Pilko sipuli, paista pannulla kypsäksi. Mausta.

Kommentit (2)

Timo-Viljami

Kaisu hei, tuli itelle vähä liikaa tota kastiketta ku laitoin ton suosittelemas 100kg, oisko fiksiä?

Vierailija

miks en löydä kanaa tosta ohjeesta

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Taikinan kohottaminen yön yli jääkaapissa tuo pizzaan reilusti lisää makua ja rakennetta.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
1 t + nostatus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pizza

Ainekset

Pohja
9
dl
vehnäjauhoja (esim. Hungry Chef 00-pizzajauho)
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
g
kesäkurpitsa
200
g
broccolinia
1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
4
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
dl
ruukku rucolaa
Pesto
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
babypinaattia
½
dl
ruukkua basilikaa
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
  2. Laita peston cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan 2–3 tunniksi.
  3. Tee pesto. Siivilöi liotetut pähkinät ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunanmehu pähkinöiden joukkoon. Mittaa loput peston aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita uunipellit uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Vuole kesäkurpitsasta juusto-höylällä pitkiä lastuja. Leikkaa broccoliinit pitkittäin kahtia.
  6. Jaa taikina neljäksi palloksi ja kauli ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle. Levitä pesto pohjille ja jaa kesäkurpitsalastut ja broccoliinit päälle. Vedä pizza papereineen uunissa kuumenneelle pellille ja paista uunissa10–12 minuuttia.
  7. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja rucolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 230 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Kuva ja ohje Venla Rossi

Valmistaikinasta ja pekonisiivuista syntyy simppelisti uusi aamiaishitti: pekoniin kääritty voisarvi.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin kääritty croissant

Ainekset

12
pekonisiivua
1
prk
valmista, säilykepurkissa myytävää croissant-taikinaa
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 2–3 minuuttia.
  2. Ota pekonien paahtuessa croissant-taikina varovasti esiin purkista jauhotetulle leivinalustalle tai leivinpaperin päälle. Leikkaa katkoviivoja pitkin valmiit kolmiot (6 kpl) erilleen toisistaan.
  3. Ota pekonit uunissa ja anna niiden jäähtyä pari minuuttia. Levitä leivinpaperille kutakin croissantia varten kaksi pekonisiivua V-kirjaimen muotoon, ja aseta taikinakolmio siivujen päälle niin, että ne peittyvät. Rullaa pekonit ja taikina croissantin muotoon (aloita leveästä päästä). Pekonisiivut jäävät osittain kierteiden väliin.
  4. Voitele esiin jäävät taikinakohdat kananmunalla ja paista voisarvia n. 10 minuuttia.

Vinkki! Voit halutessasi myös täyttää voisarvet rullausvaiheessa esimerkiksi juustoraasteella.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Jäädytetyt mansikat ja banaanit surautetaan tehosekoittimella jäätelöksi.Terveellinen jäde maistuu aamulla, välipalalla, jälkkäriksi ja illalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nice cream -kulho

Ainekset

4
banaania
400
g
mansikoita
1/4
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
kookoskermaa
Koristeeksi
marjoja, pähkinöitä ja minttua

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit laakeaan astiaan. Poista mansikoista kannat ja laita nekin astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  2. Laita banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Lisää vanilja ja kookoskerma. Soseuta sileäksi. Jaa seos kulhoihin ja koristele.

Kommentit (0)