Kaisu P. on lisännyt 165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kana hampurilaiset

Ainekset

Kananjauheliha pihvit:
1/2
Dl
Korppujauhoja
1/2
Dl
Maitoa
1
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Kevät sipulia
1
Porkkanan raaste
Pippuria
1
Tl
Suola
Ranskankerma kastike:
0,200
Kg
Ranskankerma
Suola
Pippuria
Paistettu sipuli:
2
Kpl
Sipuli
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
Hampurilaisiin:
Makeaa sinappia
Sämpylöitä
Kirsikkatomaattia
Salaattia
Suolakurkkua
Cheddarjuusto

Työvaiheet

Pihvit:
Laita kulhoon korppujauhot ja mausteet, lisää neste. Sekoita ja anna turvota hetki. Raasta porkkana ja pilko sipuli.
Lisää jauheliha, muna.
Paista pannulla tai uunissa, pihveiksi.

Sipulit:
Pilko sipuli, paista pannulla kypsäksi. Mausta.

Kommentit (2)

Timo-Viljami

Kaisu hei, tuli itelle vähä liikaa tota kastiketta ku laitoin ton suosittelemas 100kg, oisko fiksiä?

Vierailija

miks en löydä kanaa tosta ohjeesta

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Tahmean tuliset kanavartaat voi joko tarjota varrastikuissa tai palat voi irrottaa vaikkapa nuudelisalaatin päälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Korealaiset kanavartaat

Ainekset

2
rkl
korealaista chilitahnaa, gochujangia
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
600
g
broilerin paistileikettä
Koristeluun
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Sekoita chilitahna, seesamiöljy, vaahterasiirappi, soijakastike ja suola hyvin sekaisin.
  2. Kuivaa kanapalojen pinnat talouspaperilla. Paloittele suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Pujota varrastikkuihin.
  3. Kuumenna grilli. Nosta vartaat grilliin. Sudi pintaan mausteseosta ja käännä. Jatka mausteseoksen lisäämistä ja kääntelyä kunnes broilerit ovat kypsiä ja saaneet pintaansa grilliraidat.
  4. Koristele valmiit vartaat tuoreella korianterilla.

VINKKI! Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ensin puoli tuntia, niin ne eivät pala paistettaessa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Anna Huovinen

Saat mehevät hampurilaissämpylät, kun lorautat taikinaan kunnolla öljyä. Parmesaani antaa sämpylöille makua ja rapsakan pinnan.

Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 45 min kohotus ja paistaminen

Hampurilaissämpylät

Ainekset

4
dl
maitoa
1
dl
vettä
50
g
hiivaa
2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
noin 15
dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
1
muna
1
rkl
maitoa
50
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja liuota sekoitellen. Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola ja vähitellen jauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
  2. Anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa se 18 palaan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Sekoita muna ja maito lasissa. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Voitele sämpylät munaseoksella ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
  5. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Anna sämpylöiden jäähtyä.
  6. Halkaise sämpylät ja paahda niitä ennen täyttämistä grillissä tai uunissa 200 asteessa noin viisi minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Mikko Hannula

Muutama lusikallinen maapähkinävoita tekee puurolle ihmeitä. Kun liotat hiutaleet yön yli, samettinen puuro on taattu.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + yön yli

Maapähkinävoipuuro

Ainekset

4
dl
speltti- tai kaurahiutaleita
1
l
vettä
1
dl
maapähkinävoita
2
dl
(kasvi)maitoa
½
tl
suolaa
Tarjoiluun
mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Mittaa edellisenä iltana kattilaan vesi ja hiutaleet. Laita jääkaappiin.
  2. Kuumenna liotetut hiutaleet kiehuvaksi. Keitä koko ajan hiljalleen sekoittaen 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi, maito ja suola. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.
  3. Kokoa annosten päälle mansikoita ja ripottele jauhettua kardemummaa.

Kommentit (0)