
Valkoviinissä haudutetut sipulit leivotaan rahkapohjan päälle ja tarjotaan paksun nobis-kastikkeen kanssa. Tukholmalaisen ravintola Operakällarenin klassikko-soosi maustetaan yleensä ruohosipulilla, mutta rucola toimii myös loistavasti.
Uuden sadon sipulipiiras ja nobis-kastike
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita rahka, öljy ja suola kulhossa. Mittaa jauhot joukkoon. Alusta vain sen verran, että saat taikinasta sileää. Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja viilennä taikinaa 15 minuuttia jääkaapissa.
- Tee täyte. Kuori ja lohko sipulit. Sulata voi pannussa, lisää sipulit ja kuullota niitä 5 minuuttia. Lisää viini ja hunaja ja anna sipulien muhia pannussa 15 minuuttia. Mausta hienonnetulla timjamilla, suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Nosta taikina leivinpaperille ja kauli pyöreäksi (Ø 30 cm). Siirrä leivinpaperi ja piiraspohja uunipellille.
- Levitä täyte pohjalle, jätä reunoilta 3 cm ilman täytettä. Laskosta taikinan reunat täytteen päälle. Voitele taikinan reunat kananmunalla. Paista piirakkaa uunissa 20–25 minuuttia.
- Tee nobiskastike piirakan ollessa uunissa (ks. ohje).
- Tarjoa lämpimänä majoneesimaisen nobis-kastikkeen ja oliivien kanssa.
Nobis-kastike
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kananmuna kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia. Riko kananmuna varovasti monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhon päällä ja koverra löysä sisus lusikalla kulhoon.
- Lisää etikka, sinappi, kuorittu valkosipulin kynsi, hienonnettu rucola ja anjovisfilee. Aja ainekset sekaisin, lisää rypsiöljy ohuena nauhana joukkoon koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kastikkeesta tulee paksua. Jos haluat, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Kastike säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa seuraavaan päivään.
Muuten oikein kiinnostava resepti, vaan ei taida anjovis olla vihannes.
Hei, kiitos kommentista! Resepti oli tosiaan lipsahtanut väärään kategoriaan, korjasimme.
Yst. Venla / Soppa365