Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Valkoviinissä haudutetut sipulit leivotaan rahkapohjan päälle ja tarjotaan paksun nobis-kastikkeen kanssa. Tukholmalaisen ravintola Operakällarenin klassikko-soosi maustetaan yleensä ruohosipulilla, mutta rucola toimii myös loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuden sadon sipulipiiras ja nobis-kastike

Ainekset

Pohja
250
g
rahkaa
1/2
dl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
3
dl
jauhoja
Täyte
2
punasipulia
6
kesäsipulia
2
rkl
voita
1
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
tuoretta timjamia
sormisuolaa
mustapippuria
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
1
dl
mustia oliiveja

Työvaiheet

  1. Sekoita rahka, öljy ja suola kulhossa. Mittaa jauhot joukkoon. Alusta vain sen verran, että saat taikinasta sileää. Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja viilennä taikinaa 15 minuuttia jääkaapissa.
  2. Tee täyte. Kuori ja lohko sipulit. Sulata voi pannussa, lisää sipulit ja kuullota niitä 5 minuuttia. Lisää viini ja hunaja ja anna sipulien muhia pannussa 15 minuuttia. Mausta hienonnetulla timjamilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Nosta taikina leivinpaperille ja kauli pyöreäksi (Ø 30 cm). Siirrä leivinpaperi ja piiraspohja uunipellille.
  5. Levitä täyte pohjalle, jätä reunoilta 3 cm ilman täytettä. Laskosta taikinan reunat täytteen päälle. Voitele taikinan reunat kananmunalla. Paista piirakkaa uunissa 20–25 minuuttia.
  6. Tee nobiskastike piirakan ollessa uunissa (ks. ohje).
  7. Tarjoa lämpimänä majoneesimaisen nobis-kastikkeen ja oliivien kanssa.

Nobis-kastike

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
dijoninsinappia
1
valkosipulikynsi
4
rkl
hienonnettua rucolaa
1
anjovisfilee
2
dl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita kananmuna kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia. Riko kananmuna varovasti monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhon päällä ja koverra löysä sisus lusikalla kulhoon.
  2. Lisää etikka, sinappi, kuorittu valkosipulin kynsi, hienonnettu rucola ja anjovisfilee. Aja ainekset sekaisin, lisää rypsiöljy ohuena nauhana joukkoon koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kastikkeesta tulee paksua. Jos haluat, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Kastike säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kommentit (2)

Käyttäjä2865
Seuraa 
Liittynyt19.7.2017

Muuten oikein kiinnostava resepti, vaan ei taida anjovis olla vihannes.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommentista! Resepti oli tosiaan lipsahtanut väärään kategoriaan, korjasimme.

Yst. Venla / Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.