
Yllätys kasvimaalta! Palsternakka sopii mainiosti myös marmeladiin. Tarjoa kanelilla ja mantelilla maustettua marmeladia voimakkaiden juustojen, keksien tai vaikka pannukakun kanssa.
Palsternakkamarmeladi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori palsternakat. Raasta ne isolla terällä.
- Kuumenna 2 dl vettä kattilassa. Lisää palsternakkaraaste, sokeri ja kanelitanko. Keitä pienellä lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes palsternakat pehmenevät. Sekoita välillä. Lisää vettä, jos seos tuntuu liian paksulta tai uhkaa tarttua pohjaan.
- Lisää mantelilastut ja kuumenna vielä 5 minuuttia.
- Poista kanelitanko. Kaada marmeladi puhtaisiin tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Todella hyvää juustojen kera.