Puolukkaleivos
Ainekset
Työvaiheet
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
Jäähdytä ja leikkaa n.4 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla paloja.
Voitele ja ripottele voidellulle pinnalle tomusokeri, 4×5 kokoisiin pyöreisiin muotteihin. (N.20 kpl)
Laita muotit pellille leivinpaperin päälle.
Laita jokaisen muotin pohjalle kakkupohja ympyrä.
Valmista täyte:
Vatkaa 5dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan puolukoita. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kerma-puolukka vaahdon joukkoon.
Laita täyte porsotinpussiin, pursota muotit täyteen. Vedä täyte tasaiseksi paletilla.
Anna jähmettyä pakkasessa.
Irrota leivokset muoteista. Leivosten pitäisi lähteä helposti muoteista, kun reunan rasva ja tomusokeri on hieman sulanut huoneenlämmössä.
Koristele leivokset haluamallasi tavalla
eikö tähän sarlotkaan tuu leivinjauhoa ollenkaan ?
Tarkotatko charlotte russea? Jos tarkotat ni kyllä siihen kääretorttuun tulee. (: