Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Chili, suklaa ja mantelit maustavat tumman kastikkeen eli mole poblanon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lempeäntulinen mole

Ainekset

4
punaista chiliä
2
vihreää chiliä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
rypsi- tai maissiöljyä
1
l
kanalientä
1 1/2
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
(keltaisia) rusinoita
400
g
tomaattimurskaa
1
tl
kanelia
1/2
tl
neilikkaa
1/2
dl
tummaa muscovadosokeria
50
g
tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
Maissikana
4-5
maissikanan nahallista rintapalaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl voita
+ 1 rkl öljyä
Lisäksi
1/2
dl
paahdettuja manteleita

Työvaiheet

  1. Ota kanan rintapalat huoneenlämpöön. Valmista mole. Huuhtele ja halkaise chilit, poista siemenet. Siirrä chilit kattilaan ja lisää sen verran vettä, että chilit lähes peittyvät. Keitä 5 minuuttia. Anna chilien seistä kuumassa vedessä vielä toiset 5 minuuttia. Valuta chilit talouspaperin päällä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa läpikuultavaksi. Paloittele chilit ja laita tehosekoittimeen. Lisää 1 dl haaleaa kanalientä. Soseuta chilit. Lisää chilisose sipulin joukkoon ja jatka kuullottamistavielä 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen.
  3. Paahda mantelit kuumassa kuivassa paistinpannussa: paahda niitä myös koristelua varten. Säästä osa manteleista koristelua varten ja laita loput tehosekoittimeen. Lisää rusinat ja puolet tomaattimurskasta. Soseuta karkeaksi. Lisää loppu tomaattimurska ja soseuta. Kaada manteli-tomaattisose kattilaan. Lisää mausteet, sokeri ja paloiteltu suklaa. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia, välillä sekoitellen.
  4. Lisää 7–8 dl kanalientä kattilaan ja hauduta keskilämmöllä kansi raollaan noin 1 tunti. Sekoita välillä, ettei mole tartu padan pohjaan. Keitä tarvittaessa lopuksi melko kovalla lämmöllä ja ilman kantta, jotta mole sakeutuu. Jos mole taas on liian sakeaa, lisää tilkka kanalientä. Tarkista maku.
  5. Kypsennä kanat molen hautuessa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mausta kana suolalla ja pippurilla. Hiero mausteet myös nahan alle. Ruskista kananpalat voissa ja öljyssä paistinpannussa kauniin väriseksi, kummaltakin puolelta.
  6. Siirrä kanat uunivuokaan. Kypsennä uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes lihasneste on kirkasta ja kanat kypsiä. Kääri kanat vähintään 5 minuutiksi folioon tasaantumaan. Nosta vadille ja kaada molekastike päälle. Rouhi manteleita pinnalle.

Vinkki! Molen maku syvenee entisestään, jos valmistat sen jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään. Chilien esikeittäminen lauhduttaa niiden tulisuutta ja lopputulos on pehmeän täyteläinen, ei terävän polttava.

Kommentit (2)

Nain

Muuten hyva mutta oikeasti lopputulos ei nayta Lahetaan samalta. Kastike on samettisen pehmea, siina saattaa olla muutama pala mantelia mutta ei niinkuin kuvassa. Lisaa kastiketta niin ettei Nay kana ollenkaan. Tarjoillaan riisin ja papujen kanssa. Ei muuta. Chileista en edes sano mitaan kun niita ei suomesta loydy. Pitaisi laittaa montaa eri lajia jauhettuja sesamin sieminia myos mukaan.

Telle_3
Seuraa 
Liittynyt31.3.2016

Pakko kokeilla😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.