Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Huippukokki Jouni Toivasen täydellisessä lihakeitossa on kirkas liemi, sopiva suola ja paljon persiljaa ja pehmeä maku. Kaikkiaan soppaa keitellään miltei kolme tuntia, mutta sen huomaa lopputuloksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen lihakeitto

Ainekset

n. 2 + 2
l
vettä
1
kg
luullista naudanrintaa tai -lapaa
2
tl
suolaa
1
puntti
persiljaa
5
mustapippuria
3
maustepippuria
1
laakerinlehti
1
keltasipuli
2
rkl
voita
2-3
porkkanaa
6-8
kiinteää perunaa

Työvaiheet

  1. Laita lihapala kattilaan ja valuta noin 2 litraa kylmää vettä päälle, niin että liha peittyy kunnolla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada sitten pois. Huuhtele liha ja kattila. Laita liha uudelleen kattilaan ja lisää jälleen noin 2 litraa kylmää vettä ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto.
  2. Erottele persiljan lehdet ja varret. Säästä lehdet keiton viimeistelyyn ja laita varret kattilaan. Lisää pippurit ja laakerinlehti. Peitä kattila kannella ja säädä lieden lämpötila alhaiseksi. Anna hautua kaksi tuntia.
  3.  Anna lihan ja liemen lämpötilan tasaantua noin 20 minuuttia. Nosta liha sitten liemestä reikäkauhalla esimerkiksi leikkuulaudalle. Irrota luu, kun liha on vielä kuumaa. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan.
  4. Kuori ja paloittele sipuli. Kuullota sipulia voissa paistinpannussa alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Kuumenna liemi ja lisää sipulit joukkoon. Keitä 10 minuuttia.
  5. Kuori ja pilko porkkanat noin 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää ne liemeen ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kuori ja pilko perunat samansuuruisiksi paloiksi liemeen. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Kuutioi liha ja lisää keittoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna persiljanlehdet ja lisää ne keittoon. Nauti ruisleivän ja voin kera.

Vinkki Voit lisätä keittoon muutaman herkkusienen makua antamaan.

 

Kommentit (4)

Vierailija

Miksi nykyään on niin 'in' käyttää kiillottamattomia hopea-atrimia?  Ne ovat niin likaisen näköisiä, en laittasi omaan ruokaani. Yäk!

Vierailija

Naudan rintaa tai lapaa,possua puolet,muutama härän häntäpala. Keittoaika n.3 h kg. Perunat,porkkanat,lantut kuutiona keitetään eri vedessä jotka lisätään siivilöityyn lihan keitin liemeen , maustetaan pippuri,sipuli,suola.Keitetään reilu puoli tuntia. Lopuksi runsaasti persijaa,ja iso nokare voita.

Mä Vaan

Eikö huippikokki osaa parempaa??

Perus lihakeitto hohhoijaa...

Parempi soppa

No eipä ole kasonen resepti ja uskallan "lyödä vetoa", että ite teen maukkaamman lihakeiton. Tosin 3 tuntia ei riitä sillä haudutan uunissa, miedolla lämmöllä häränhäntä paloja juuresten- ja mausteiden kanssa 2-3 tuntia ja sitten lisään naudanlihan ja jatkan hauduttamista kunnes häränhäntäpaloista liha irtoaa kuin itsestään.  Loppuosan valmistan kattilassa jonne lihat ilman luita, perunat, juurekset jne. Aikaa toki menee, mutta mitä kauemmin  "kituuttamalla" uunissa hauduttaa lihoja niin avot - tulee hyvää.  Häränhäntä palojen kilohinta tuppaa olemaan hintava, eikä niitä ole aina saatavilla. Kauppahallista löytyy ja isommista marketeista jos on hyvä tuoreliha valikoima ?  Kokeilkaapas, ette pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nachovuoka on syntisen herkullista ruokaa joka sopii vallan mainiosti vaikkapa viikonlopun herkutteluihin. Rapeita nachoja, mausteista täytettä, salsaa, juustoa, vähän tulisuutta ja lisukkeeksi raikas guacamole.😍 Se on myös todella helppoa valmistaa ja sitä voi soveltaa sen mukaan mitä kaapista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ruokaisa jauheliha-nachovuoka ja guacamole

Ainekset

Nachovuoka
400
g
naudan paistijauhelihaa (rasvaa alle 8%)
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
tlk
mustapapuja
1
prk
säilykemaissia
1
ps
tacomausteseosta
1
ps
nachoja
1
prk
salsaa (medium-tulisuus)
1
prk
Koskenlaskija chili juoksevaa sulatejuustoa
viimeistelyyn korianteria
Guacamole
1 iso tai 2 pientä
syöntikypsää avokadoa
1
rkl
limetin mehua
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
6-7
tippaa
tabascoa
2
rkl
ranskankermaa
viimeistelyyn korianteria

Työvaiheet

Säädä uuni 230-asteeseen.
Ruskista jauheliha pannulla.
Hienonna valkosipulinkynnet.
Valuta pavut ja maissi.
Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon pavut, maissi, valkosipuli ja tacomausteseos.
Paista muutaman minuutin ajan ja tarkista maku.
Laita nachot uunivuokaan.
Kaada päälle jauhelihatäyte.
Levitä jauhelihatäytteen päälle kokonaiset purkit salsaa ja chilijuustoa.
Paista uunissa n. 12-13 minuuttia, kunnes pintaa saa kauniin värin.

Nachovuoan paistuessa valmista guacamole.
Halkaise avokadot, poista lusikan avulla kivet ja irroita hedelmäliha kuoresta.
Murskaa avokadot haarukalla tasaiseksi massaksi.
Mausta limen mehulla, suolalla, mustapippurilla ja tabascolla.
Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.

Viimeistele sekä nachovuoka että guacamole korianterilla ja nauti!😌

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Mainiot lihapullat saavat makunsa italialaistyylisistä raakamakkaroista. Lihapullapastan esikuvana on Kummisetä-elokuva ja -romaani, jossa Corleonen perheen oikea käsi Pete Clemenza neuvoo kokkaamaan sitä isolle porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kummisedän lihapullapasta

Ainekset

1
pkt (400 g)
naudanjauhelihaa
1
pkt (280 g)
italialaistyylistä raakamakkaraa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2–4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 260/400 g)
säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1
tuubi (140 g)
tomaattipyreetä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
spagettia
1
ruukku
basilikaa
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kulhossa jauheliha ja kuoristaan ulos puristettu makkaramassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä taikina lihapulliksi ja paista niitä uunipellillä 15 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä syvällä pannulla öljyssä 1–2 minuuttia. Lisää säilyketomaatit ja tomaattipyre.
  3. Paista 2–3 minuuttia ja painele tomaatteja pienemmiksi lastalla pannun reunaa vasten. Lisää viini ja sokeri. Kiehauta ja lisää kypsät lihapullat kastikkeeseen.
  4. Hauduta kastiketta 30 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarpeen mukaan.
  5. Keitä samalla spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa valutettu pasta isoon astiaan ja lusikoi lihapullakastike pastan päälle. Lisää päälle tuoretta basilikaa ja raasta parmesaania.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Norwegian Wood -kirjan Midori kokkaa herkullista kiotolaistyylistä ruokaa munakoisosta ja sienistä. Tämänkin maukkaan vegaanisen nuudelikeiton juju on misopaahdettu munakoiso ja pikkelöidyt vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 20 min + 2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ramen-keitto

Ainekset

Pikkelöidyt vihannekset
½
(100 g)
kurkku
½
(200 g)
kyssäkaali
2
dl
riisiviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
tl
soijakastiketta
½–1
tl
wasabitahnaa
Miso-munakoisot
1
(n. 400 g)
munakoiso
½
dl
vaaleaa misotahnaa (esim. Yutaka)
2
rkl
lämmintä vettä
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Liemi
2
rkl
inkivääriä
1
pkt (200 g)
siitakesieniä
1
l
vettä
2
dl
teriyaki-kastiketta (esim. Santa Maria)
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
1
ps (200 g)
udon-nuudeleita (esim. Clearspring)
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkku ja kuorittu kyssäkaali ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa, lisää soija ja wasabi. Kaada liemi siivujen päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
  2. Leikkaa munakoiso haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa miso, vesi, mirin, soija ja seesamiöljy. Pyörittele munakoisot maustetahnassa ja levitä uunipellille. Ripottele pinnalle siemenet. Paahda 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

  3. Tee seuraavaksi keittoliemi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Viipaloi sienet. Laita inkivääri ja sienet veteen keittokattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta viisi minuuttia. Sekoita veteen teriyaki-kastike, mirin ja soija.

  4. Hienonna sipulinvarret ja viipaloi herneet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.

  5. Jaa nuudelit annoskulhoihin. Laita päälle sipulinvarsia, herneitä ja paahdettua munakoisoa. Kaada päälle lämmin liemi ja asettele pinnalle pikkelöidyt vihannekset. Tarjoa heti.

Vinkki! Pikkelöidyt vihannekset voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Munakoisot maistuvat sekä lämpiminä että jäähtyneinä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pitaleivän sisällä maistuvat kahteen kertaan maustettu nyhtöpossu, harissahummus ja maukas kaalisalaatti. Lisää muutama siivu tomaattia ja nauti edullinen herkku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
15 min + 7 h
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöpossupitat

Ainekset

1
kg
possun kassleria
2
rkl
vahvaa sinappia
1
dl
omenamehua
Mausteseos
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
jauhettua korianteria
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
1
tl
fenkolinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista lihasta kalvot. Sivele liha kauttaaltaan sinapilla. Yhdistä mausteseoksen ainekset ja levitä mausteseos tasaisesti lihan pintaan.
  2. Laita liha korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä tunti. Kuumenna uuni 110 asteeseen.
  3. Lisää vuoan pohjalle omenamehu ja laita liha uuniin. Kypsennä mureaksi 5–6 tuntia. Lusikoi tunnin välein vuoan pohjalle kertynyttä nestettä lihan pinnalle. Sammuta uuni, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä vielä tunnin.
  4. Nyhdä liha kahdella haarukalla riipien. Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen maustumaan.

Vinkki! Laita halutessasi paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Porsaan kassler on revittävää, kun sen sisälämpö on 87–90 astetta.

Pitaleivät

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
kädenlämpöistä vettä
7–8
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon 7 dl jauhoja, öljy, suola, sokeri ja juustokumina. Vaivaa 5 minuuttia. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni vähintään 250 asteeseen.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palat palloiksi. Kauli taikinapallot runsaan jauhon kera noin 2 cm paksuiksi, pyöreiksi pitaleiviksi.
  3. Laita pitat pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta 10 minuuttia. Paista kuuman uunin ylätasolla 5–8 minuuttia. Paistuessaan taikina nousee ”taskuksi”, joten älä avaa uuninluukkua välillä. Tarjoile pitat lämpiminä.

Harissahummus

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
kikherneiden lientä
1
dl
tahinia (esim. Gavrielides)
2
tl
harissatahnaa (esim. Al’Fes)
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
  2. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Keltainen kaalisalaatti

Ainekset

1
kg
keräkaalia
30
g
tuoretta inkivääriä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
tl
suolaa
Kastike
1
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
sokeria
½
dl
rypsiöljyä
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Laita kaalit isoon kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Hiero kaalia käsin muutama minuutti, jotta se hieman mehustuu ja pehmenee. Lisää inkivääri ja korianteri.
  3. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa niin, että sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liemi kaalin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.

Kommentit (0)