Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2096 reseptiä.
Linkitetty 341 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Makea colakastike tekee lihasta kiiltävän ja maistuvan. Kokeile myös naudan kanssa tai possunribseille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min + 2-12 t
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan paahtopaistit colakylvyssä

Ainekset

4
karitsan paahtopaistia (á 120-150 g)
2
rkl
öljyä paistamiseen
(sormi)suolaa viimeistelyyn
Marinadi
1
limetin mehu
1/2
sitruunan mehu
1/2
l
kirsikkacolaa (Dr. Pepper)
1/2
dl
soijakastiketta
3
valkosipulinkynttä
1
oksa tuoretta rosmariinia
1
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Purista hedelmistä mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Lisää joukkoon myös puristetut hedelmänpuolikkaat. Nosta lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 2-12 tuntia.
  2. Ota lihat marinadista ja pyyhi kuiviksi. Säästä marinadi. Anna lihojen olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Keitä sillä aikaa colamarinadista glaseerauskastike.
  3. Kaada marinadi kattilaan, ota sitruunan- ja limetinpuolikkaat pois. Hauduta 15 minuuttia. Anna liemen kiehua, kunnes siitä on jäljellä kolmannes.
  4. Kuumenna öljy paistinpannussa. Sivele lihojen pintaan glaseerauskastiketta ja paista pannussa 10 minuuttia. Käännä lihoja muutaman minuutin välein ja sivele pintaan glaseerauskastiketta.
  5. Kääri kypsä liha folioon ja anna vetäytyä 8 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele lihalle suolaa.

Vinkki: Voit käyttää myös tavallista colajuomaa, mutta älä valitse light-versiota, koska glaseerauskastikkeessa pitää olla sokeria.

Kommentit (3)

Kirsi Pertola
Seuraa 
Liittynyt9.5.2015

Meillä ei tykätty. Olisi varmasti tullut parempaa entiseen tapaan punaviinimarinadissa ja punaviinissä hauduttaen.

Johanna89hj

Vaatimattoman makuinen. Glorian ohjeet ovat yleensä erinomaisia, mutta tämä oli huti. Tuli tutustuttua karitsan paahtopaistiin, tehdään uudestaan, mutta ei tällä ohjeella.

Kaisa

Tulipa testattua. Odotin, kuvan perusteella, että näistä tulee ihanan tahmeita. Pöh. Vaikka kuinka keitin marinadia kasaan niin ei se muuttunut sopivaksi. Aika mietoja olivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2096 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2096 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2096 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzan helppous ja piirakan herkullisuus! Mehevän pizzapiiraan täytteenä on riistamakkaraa, syyskasviksia ja mozzarellaa. Niiden ansiosta makua riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapiiras riistamakkarasta

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsa (noin 500 g)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
valmista pasta- tai pizzakastiketta
400
g
(riista)raakamakkaraa
2–3
dl
suppilovahveroita
2
dl
parmesaania raastettuna
200
g
terttukirsikkatomaatteja
125
g
mozzarellaa
tuoreita yrttejä
(chiliöljyä)

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele kurpitsa ja laita leivinpaperille pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  3. Paloittele makkarat. Puhdista sienet ja raasta juusto.
  4. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina hieman suuremmaksi levyksi ja laita vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja laita painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista uunissa 10 minuuttia.
  5. Poista leivinpaperi painoineen. Levitä tomaattikastike esipaistetulle pohjalle. Asettele makkarat, sienet, kurpitsat ja tomaatit päälle. Ripottele parmesaani pinnalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes pohja ja makkarat ovat kypsiä. Revi mozzarella päälle. Viimeistele yrteillä ja halutessasi öljyllä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Ohuiksi viipaleiksi leikatusta poronlihasta syntyy herkullinen ja murea käristys. Perinteinen käristys onnistuu aina, kun varaat vain riittävästi aikaa kypsymiseen!

  1. Ruskista erissä Ruskista liha kohmeisena, vähän kerrallaan kuumassa padassa. Näin varmistat, että liha ruskistuu eikä ala kiehua omassa nesteessään. Jos nestettä kuitenkin irtoaa padan pohjalle ja ruskistuminen pysähtyy, kaada liemi kulhoon ja jatka ruskistamista. Lisää
  2. ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Poronkäristys

Ainekset

1
kg
poron käristyslihaa (ohueksi viipaloitua poron lapaa, etuselkää tai paistia)
50
g
voita
4
dl
vettä
2
tl
suolaa
¾
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
perunamuusia sekä karpaloita tai puolukoita

Työvaiheet

  1. Jos käytät paloittelematonta poronlihaa, vuole se kohmeisena poikkisyin ohuiksi lastuiksi.
  2. Sulata ja kuumenna puolet voista isossa padassa. Lisää käristysliha pataan vähän kerrallaan. Paista kuumalla liedellä kauniin ruskeaksi. Siirrä jo ruskistunutta lihaa padan laidalle tai nostele lautaselle. Jatka käristämistä, kunnes kaikki liha on kauniisti ruskistunutta. Kumoa lihat takaisin pataan.
  3. Lisää vesi, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1½–2 tuntia.
  4. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden tai karpaloiden kanssa.

Kommentit (0)