Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 386 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Makea colakastike tekee lihasta kiiltävän ja maistuvan. Kokeile myös naudan kanssa tai possunribseille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min + 2-12 t
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan paahtopaistit colakylvyssä

Ainekset

4
karitsan paahtopaistia (á 120-150 g)
2
rkl
öljyä paistamiseen
(sormi)suolaa viimeistelyyn
Marinadi
1
limetin mehu
1/2
sitruunan mehu
1/2
l
kirsikkacolaa (Dr. Pepper)
1/2
dl
soijakastiketta
3
valkosipulinkynttä
1
oksa tuoretta rosmariinia
1
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Purista hedelmistä mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Lisää joukkoon myös puristetut hedelmänpuolikkaat. Nosta lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 2-12 tuntia.
  2. Ota lihat marinadista ja pyyhi kuiviksi. Säästä marinadi. Anna lihojen olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Keitä sillä aikaa colamarinadista glaseerauskastike.
  3. Kaada marinadi kattilaan, ota sitruunan- ja limetinpuolikkaat pois. Hauduta 15 minuuttia. Anna liemen kiehua, kunnes siitä on jäljellä kolmannes.
  4. Kuumenna öljy paistinpannussa. Sivele lihojen pintaan glaseerauskastiketta ja paista pannussa 10 minuuttia. Käännä lihoja muutaman minuutin välein ja sivele pintaan glaseerauskastiketta.
  5. Kääri kypsä liha folioon ja anna vetäytyä 8 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele lihalle suolaa.

Vinkki: Voit käyttää myös tavallista colajuomaa, mutta älä valitse light-versiota, koska glaseerauskastikkeessa pitää olla sokeria.

Kommentit (4)

Kirsi Pertola
Seuraa 
Liittynyt9.5.2015

Meillä ei tykätty. Olisi varmasti tullut parempaa entiseen tapaan punaviinimarinadissa ja punaviinissä hauduttaen.

Johanna89hj

Vaatimattoman makuinen. Glorian ohjeet ovat yleensä erinomaisia, mutta tämä oli huti. Tuli tutustuttua karitsan paahtopaistiin, tehdään uudestaan, mutta ei tällä ohjeella.

Kaisa

Tulipa testattua. Odotin, kuvan perusteella, että näistä tulee ihanan tahmeita. Pöh. Vaikka kuinka keitin marinadia kasaan niin ei se muuttunut sopivaksi. Aika mietoja olivat.

Vierailija

Ei mene nyt jatkoon, marinadi ei keittynyt kasaan ja oli liian sitruksinen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Tarjoa ruskea kastike esimerkiksi kasvis- tai lihapullien ja perunamuusin kanssa.
Tarjoa ruskea kastike esimerkiksi kasvis- tai lihapullien ja perunamuusin kanssa.

Ravintolatasoisen ruskean kastikkeen salaisuutena ovat kuivana paahdetut vehnäjauhot, reipas työtahti ja voi, joka lisätään kastikkeeseen vasta lopuksi.

Moni on oppinut valmistamaan ruskean kastikkeen ruskistamalla paistinpannussa seoksen, jossa on yhtä paljon rasvaa ja jauhoja.

Kokki ja ruokatoimittaja Anu Brask neuvoo tekemään toisin. Hänen mukaansa tasaisen ja täyteläisen ruskean kastikkeen salaisuus on vehnäjauhojen paahtaminen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta (n. 5 dl)
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ruskea kastike

Ainekset

5
dl
vettä
1
liha- tai kasvisliemikuutio
5
rkl
vehnäjauhoja
2
laakerinlehteä
25
g
voita
mustapippuria myllystä
(suolaa)
(soijakastiketta)

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi ja liuota liemikuutio veteen. Jätä liemi odottamaan lieden luo.
  2. Mittaa vehnäjauhot kylmään paksupohjaiseen paistinpannuun. Laita pannu liedelle ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen. Jauhot alkavat hiljalleen paahtua ja ruskistua. Jauhojen paahtumiseen menee noin 5 minuuttia liedestä ja pannusta riippuen. Jos jauhot tuntuvat paahtuvan liian nopeasti, nosta pannu välillä pois levyltä.
  3. Kun jauhot ovat kauniisti ruskistuneet ja ne tuoksuvat paahtuneilta, siirrä pannu pois levyltä. Näin kastikkeen sekoittaminen tasaiseksi on helpompaa.
  4. Lisää lämmin liemi vehnäjauhoihin vispilällä sekoittaen, ensin noin desilitra kerrallaan, sitten hieman isommissa erissä. Sekoita kastiketta koko ajan voimakkaasti ja vispaa kastike kunkin liemierän lisäämisen jälkeen tasaiseksi. Kuumassa pannussa liemi alkaa kiehua ja vehnäjauhot suurustavat nesteen, vaikka pannu ei ole levyllä.
  5. Lisää laakerinlehdet ja pippuri kastikkeeseen. Siirrä pannu takaisin levylle ja anna kastikkeen kiehua ja saostua hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita kastiketta samalla, ettei se paakkuunnu.
  6. Lisää voi kastikkeeseen. Mausta halutessasi suolalla ja/tai soijakastikkeella.

Vinkki: Jos kastike paakkuuntuu, kaada se kulhoon ja vispaa voimakkaasti sileäksi. Kuumenna kastike pannussa, siivilöi ja kuumenna vielä kerran.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (4)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Tinke

Nämä on järkyttävän hyviä, erityisesti tuolla riista-possusekoituksella! Maistuu myös kylmänä eli hyvä lisä juhlatarjoilupöytiin. Kiitos ohjeesta!