
Makea colakastike tekee lihasta kiiltävän ja maistuvan. Kokeile myös naudan kanssa tai possunribseille.
Karitsan paahtopaistit colakylvyssä
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marinadi. Purista hedelmistä mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Lisää joukkoon myös puristetut hedelmänpuolikkaat. Nosta lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 2-12 tuntia.
- Ota lihat marinadista ja pyyhi kuiviksi. Säästä marinadi. Anna lihojen olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Keitä sillä aikaa colamarinadista glaseerauskastike.
- Kaada marinadi kattilaan, ota sitruunan- ja limetinpuolikkaat pois. Hauduta 15 minuuttia. Anna liemen kiehua, kunnes siitä on jäljellä kolmannes.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Sivele lihojen pintaan glaseerauskastiketta ja paista pannussa 10 minuuttia. Käännä lihoja muutaman minuutin välein ja sivele pintaan glaseerauskastiketta.
- Kääri kypsä liha folioon ja anna vetäytyä 8 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele lihalle suolaa.
Vinkki: Voit käyttää myös tavallista colajuomaa, mutta älä valitse light-versiota, koska glaseerauskastikkeessa pitää olla sokeria.
Meillä ei tykätty. Olisi varmasti tullut parempaa entiseen tapaan punaviinimarinadissa ja punaviinissä hauduttaen.
Vaatimattoman makuinen. Glorian ohjeet ovat yleensä erinomaisia, mutta tämä oli huti. Tuli tutustuttua karitsan paahtopaistiin, tehdään uudestaan, mutta ei tällä ohjeella.
Tulipa testattua. Odotin, kuvan perusteella, että näistä tulee ihanan tahmeita. Pöh. Vaikka kuinka keitin marinadia kasaan niin ei se muuttunut sopivaksi. Aika mietoja olivat.
Ei mene nyt jatkoon, marinadi ei keittynyt kasaan ja oli liian sitruksinen.