Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Alle 500 kaloria eikä yhtään vehnää – silti vuohenjuusto-bataattipizza on superherkullinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t 20 min + bataatin kuivattaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-bataattipizza

Ainekset

400
g
bataattia
1
muna
30
g
parmesaaniraastetta
1
tl
oreganoa
Täyte
2
sipulia
4
tl
rypsiöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
0,5
dl
vettä
0,5
tl
merisuolaa
2
valkosipulinkynttä
1
ps (80 g)
babypinaattia
0,5
tl
merisuolaa
5
oliivia
75
g
pehmeää vuohenjuustoa
timjamin oksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti tehosekoittimeen. Annan koneen käydä, kunnes bataatti on riisimäistä, älä soseuta sitä! Kaada hake paistinpannulle ja mittaa vettä puoliväliin saakka. Keitä melko kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Levitä keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Painele tarvittaessa kuivemmaksi. Sekoita kulhossa bataatin joukkoon muna, parmesaaniraaste ja oregano. Painele pizzapohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Siirrä paistinpannulle, lisää hiukan rypsiöljyä, balsamiviinietikka ja vesi. Hauduta kuumalla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää vettä aina sitä mukaa, kun se loppuu. Mausta suolalla ja siirrä toiseen astiaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pannulle öljyä, valkosipuli ja pinaatti. Paista noin 30 sekuntia, kunnes pinaatti "väsähtää". Mausta suolalla.
  3. Paista bataattipohjaa ensin 15 minuuttia. Lisää sitten pinnalle sipulit, valkosipuli ja pinaatti. Puolita päälle oliivit ja lusikoi pinnalle vuohenjuustoa. Hienonna pinnalle vielä tuoretta timjamia. Paista vielä 10 minuuttia.

Vinkki! Ruoka sisältää 335 kcal / annos. Jos haluat vielä pienentää energiamäärää, vaihda pohjan bataatti kukkakaaliin. Jos taas haluat ennemminkin herkutella, lisää täytteeseen 75 g ilmakuivattua kinkkua.

Kommentit (1)

Seppo Granlundström

Varmaan ihan hyvä vuohenjuusto-bataattipaistos, mutta pitsa tämä ei ole missään nimessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Parsa-tofu-piirakka maistuu niin kasvis- kuin sekasyöjille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-tofu-piirakka

Ainekset

POHJA
100
g
huoneenlämpöistä maidotonta margariinia
2
dl
hienoa gluteenitonta jauhoseosta
¼
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
½
dl
vegaanista juustoraastetta
TÄYTE
1
pkt (noin 350 g)
pehmeää silken tofua
100
g
kaupan valmista hummusta
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
1
rkl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
500
g
vihreää parsaa
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhoihin. Sekoita joukkoon kasvijuustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja painele ohueksi (26–28 cm:n) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset keskenään ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Kuori parsat ja napsauta puumainen kanta irti. Ota sivuun 5 parsaa ja puolita ne pituussuunnassa koristeeksi piirakan päälle. Paloittele loput parsat pieniksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa ja valkosipulia noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. Sekoita parsa ja valkosipuli täytteen joukkoon ja kaada piirakkapohjan päälle. Nosta koristeparsat päälle ja sudi hieman oliiviöljyä pinnalle.

  6. Paista 35–40 minuuttia, kunnes piirakan täyte on kypsynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Leikkaaminen paljastaa voileipäkääretortun kauniit kierteet. Kun katat lisukkeeksi savulohta ja kinkkua, saat nälkäisimmätkin vieraat myhäilemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäkääretorttu

Ainekset

16
palaa
täysjyväpaahtoleipää
KOSTUTUS
dl
vettä
¼
dl
sitruunamehua
TÄYTE
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetaa
1
dl
arrabiatta-pestoa (esim. Pirkka)
1
kurkku
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
minttua hienonnettuna
mustapippuria myllystä
PÄÄLLE
2
prk (á 200 g)
tuorejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
KORISTEEKSI
kurkkua, hunajamelonia, oliiveja, minttua, ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado leivät leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät sitruunamehun ja veden seoksella ja painele leipien reunat tiiviisti kiinni toisiinsa.
  2. Soseuta tuorejuusto ja feta tahnaksi. Levitä tahna leipälevylle. Jos seos on liian paksua, notkista sitä sitruunamehulla. Levitä pesto juuston päälle.
  3. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista raasteesta nestettä pois. Hienonna ruohosipuli ja minttu. Levitä kurkkuraaste ja yrtit levyn päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Kääri leipälevy rullalle kääretortun tapaan ja jätä se saumapuoli alaspäin. Kiedo leivinpaperi ympärille tiukaksi kääreeksi. Nosta käärö vähintään 8 tunniksi viileään vetäytymään.
  5. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen ja levitä seos voileipäkakun pinnalle. Koristele kakku kurkkunauhoilla, palloraudalla pyöräytetyillä hunajamelonipalloilla, oliiveilla, mintulla ja ruohosipulilla.
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Salaattipiirakassa uuniin pääsee pelkkä piirakkapohja. Jäähtyneen pohjan täytteeksi laitetaan piparjuurituorejuustosta ja ranskankermasta tehty kastike, savukalaa, kurkkua, babypinaattia ja keitettyä kananmunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea savukalasalaattipiirakka

Ainekset

2 ½
dl
ruisjauhoja
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
¾
tl
suolaa
½–¾
dl
kylmää vettä
½
dl
öljyä
TÄYTE
2
keitettyä kananmunaa
150
g
ranskankermaa
100
g
piparjuurituorejuustoa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa ja sokeria
50
g
babypinaatinlehtiä
½
tuorekurkkua
250
g
savukalaa, esimerkiksi pieniä savumuikkuja tai lämminsavustettua lohta
½
dl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
öljyä
hiutalesuolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ruisjauhot, siemenet ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kylmä vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja muotoile palloksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ruisjauhoja apuna käyttäen piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm) hieman isommaksi pyöreäksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperin päällä vuokaan ja painele taikina myös vuoan reunoille.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa vuoassa. Nosta jäähtynyt piirakkapohja tarjoilulautaselle.
  3. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori munat.
  4. Sekoita ranskankerma, piparjuurituorejuusto, dijonsinappi ja sitruunanmehu kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Lusikoi ranskankerma-tuorejuustoseos pohjan päälle.
  5. Huuhtele babypinaatinlehdet ja kuivaa salaattilingossa. Pese tuorekurkku ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kananmunat munaleikkurilla.
  6. Nostele piirakan päälle pinaatinlehtiä, kurkkua, savukalaa, kananmunaviipaleita ja hienonnettua tilliä. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele päälle vielä hiutalesuolaa.
     

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla