
Pekonitäyte maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, mutta lusikoi se munien sisään vasta juuri ennen tarjoilua.
Pekonimunat
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Upota jääkylmään veteen.
- Lado pekoniviipaleet vieri viereen kylmälle pannulle. Käännä lämpö päälle ja paista pekonit hitaasti niin, että niiden rasvaa sulaa pannuun. Kun pekonit ovat ruskistuneet, käännä ne ja paista toiseltakin puolelta. Nosta talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
- Kun pekonit ovat jäähtyneet ja rapeutuneet, hienonna ne muruiksi. Hienonna myös ruohosipuli pieneksi silpuksi (säästä molemmista hieman koristeluun).
- Sekoita majoneesiin pekonit, ruohosipuli, sinappi, suola ja mustapippuri.
- Kuori ja halkaise kananmunat. Nosta keltuaiset pois ja sekoita pekonimajoneesiin.
- Lusikoi täyte kananmunanpuolikkaiden päälle. Koristele pekonimuruilla sekä ruohosipulilla.
Pekonit kylmänä pannulle lämpö päälle, lopuksi herkkusienet liemineen purkista ja suomen suosituimman leivän ja kasvirasvan(laktoosittoman keijun, ei turhia aineita ja vähenpi suolaa) kanssa, nam