Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Posset on kaikkein vaivattomin kermavanukas. Kypsentämistä ei tarvita, vaan kerma hyytyy silkkiseksi limetin mehulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Limetti-inkivääriposset

Ainekset

1 3/4
dl
hienoa kidesokeria (esim. Siro)
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
2
(luomu)limetin hienoksi raastettu kuori
1
dl
limetin mehua (vastapuristettua)
Tarjoiluun
hillottua inkivääriä
5
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 3 min, koko ajan sekoittaen.
  2. Lisää jauhettu inkivääri sekä limetinkuori ja -mehu. Sekoita hyvin. Kaada seos kuuteen lasiin tai pieneen jälkiruokakulhoon. Jos käytät pieniä laseja, tästä määrästä riittää noin kahdeksaan pikkuannokseen.
  3. Peitä lasit muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 t.

Kommentit (2)

Hovila
Seuraa 
Liittynyt9.5.2015

Kerman määrä puuttuu.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kiitos kommentistasi ja pahoittelut! Kerman määrä oli tosiaan jostain syystä tipahtanut reseptistä pois. Nyt se on lisätty.

terveisin, Soppa365 toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jogurtilla kuorrutettu mustikkapiirakka on syötävän suloinen näky! Meidän onneksi, piirakka on myös yhtä maukas, kuin miltä näyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-lime-jogurttipiirakka

Ainekset

1
(400g)
pakastemurotaikina
MUSTIKKAVAAHTO
2
dl
mustikkahilloa
3
keltuaista
50
g
voita
JOGURTTITÄYTE
2
liivatetta
2
dl
vispikermaa
3/4
dl
sokeria
3
dl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
limetin mehua
PÄÄLLE
Tuoreita mustikoita, karhunvatukoita, marenkeja, pähkinöitä, tomusokeria, syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina ja jaa kahteen (10 x 30 cm) kapeaan piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää yhtä isompaa vuokaa.) Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Jäähdytä.
  2. Mittaa kattilaan mustikkahillo ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa voi nokareina joukkoon.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele joukkoon jogurtti ja sokeri. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja kääntele jogurttivaahtoon.
  4. Jaa pohjien päälle ensiksi mustikkatahna ja sitten jogurttitäyte. Siirrä jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Koristele.

Kommentit (0)