Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 165 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana pyöritellään majoneesissa ennen grillaamista. Idea voi kuulostaa oudolta, mutta kannattaa kokeilla. Lopputulos on elämäsi mehevin grillikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Alabaman kana

Ainekset

1
kg
broilerin paistileikkeitä
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Alabama-kastike
2
dl
majoneesia
1/2
dl
omenamehua
2
rkl
väkiviinaetikkaa
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
rkl
sitruunan mehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota leikkeet huoneenlämpöön 1 tunti ennen grillaamista. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin.
  2. Sivele leikkeet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa leikkeet suoralla lämmöllä melkein kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  3. Laita leikkeet kulhoon ja reilu desi kastiketta päälle ja pyörittele sekaisin. Jatka leikkeiden grillaamista, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Tarjoa leikkeet lopun kastikkeen ja vihreiden kasvisten kanssa.

Kommentit (5)

Hmmmm...?

Miksi kastiketta ohjeistetaan tekemään useampi desi, kun sitä työohjeen mukaan käytetään vain ”reilu desi”?

Vierailija

Kastike, lue viimeinen kohta. Tarjoa lopun kastikkeen kanssa.

Tiedoksi sinulle ettei marinadissa ollut kastiketta voi käyttää.

Laktoosia?

Majoneesi ei ole maitoa!

Zazu

Koska kanat marinoidaan kastikkeessa ennen grillaamusta vai välissä?
Toisessa kohtaa lukee ennen grillaamusta ja toisessa 20 min päästä.

Vierailija

Lukekaa ohjeet. Ei niissä.mitään epäselvää ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!

Tex mex ruoka on meidän perheen yksi suosikeista. Kanafajita onnistuu nyt tällä helpolla ohjeella ja maistuu koko perheelle.

Nyt lävähtää niin helppo ohje tiskiin, että oksat pois. Kanafajita maistuu koko perheelle. Syö kanafajitaa sitten tortillojen tai riisin kanssa, niin aina maistuu. Lisäksi itse tehtyä salsaa ja guacamolea, niin se olisi kuulkaas siinä, ohjeet myös noihin kahteen lisukkeeseen löytyy tästä alta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanafajita

Ainekset

4
kpl
kananfileitä suikaloituna
3
kpl
erivärisiä paprikoita suikaloituna
1
kpl
sipulia suikaloituna
loraus
oliiviöljyä
1
ps
taco-mausteseosta
Guacamole
2
kpl
avokadoja
1
kpl
valkosipulinkynsi
½ - 1
ruukkua
korianteria
1 - 2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
Salsa
4-6 kpl tomaatteja kuutioituna tai 1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja kuutioituna
1
kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ - 1
ruukkua
korianteria hienonnettuna
1
kpl
pieni punasipuli hienonnettuna
1
kpl
tulinen jalapeno hienonnettuna
1-2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
ripaus ruokosokeria

Työvaiheet

KANAFAJITA:

Levitä pellille suikaloidut paprikat, sipulit ja kanat. Lorauta hieman öljyä päälle ja ripottelee taco-maustepussi kaikkien päälle. Sekoita kaikki käsin. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Sitten ei muuta kuin syömään haluamallasi tavalla. Alla ohjeet guacamoleen ja salsaan.

GUACAMOLE:

Halkaise avokadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, tuoretta korianteria ja lisää mausteet. Sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi.

Guacamolen voi tehdä morttelissa tai tehosekottimessa.

SALSA:

Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipuli, punasipuli, jalapeno ja korianteri. Lisää puristettua limeä reilusti ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Vie kana ja riisi uudelle tasolle! Paista seuraksi broccolinia ja surauta maustajaksi helppo argentiinalainen chimichurri-kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu broileri ja chimichurri

Ainekset

200
g
broilerin rintafileetä
2
tl
öljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
1
vihreä paprika
200
g
broccolinia
3
dl
kypsää riisiä
Chimichurri-kastike
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vettä
ripaus
suolaa
1
tl
sokeria
2
vihreää jalopenoa
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
rkl
oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  2. Paista broilerin rintafileet kypsiksi tilkassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla. Kääräise kypsät fileet folioon vetäytymään.
  3. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Paista paprikaa ja broccolinia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää keitetty riisi pannulle ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  4. Viipaloi broilerifileet pannulle riisin ja kasvisten päälle. Tarjoa chimichurri erikseen tai ruoan päälle lusikoituna.

Kommentit (0)