
Ruotsirieska valmistuu vikkelästi ja saa erityisen vivahteensa siirapista ja fenkolinsiemenistä. Leivän sisään länsinaapurit kääräisevät yleensä katkaravuista, ranskankermasta ja tillistä sekoitetun täytteen.
Ruotsirieska – tunnbröd
Ainekset
Työvaiheet
- Tee juuri. Lämmitä piimä ja maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa. Lisää ne ja loput juuren aineksista. Sekoita juuritaikina tasaiseksi. Peitä kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna seistä lämpimässä paikassa 1 tunti.
- Lisää taikinaan vehnäjauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti. Kohota liinan alla vielä 1 tunti.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla 10 rieskaa, joiden halkaisija on noin 20 cm. Laita rieskat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Niitä mahtuu 2 kappaletta kerrallaan pellille. Pistele rieskoja haarukalla ennen paistoa. Paista rieskoja uunissa 10-12 minuuttia.
Ruotsirieskan katkaraputäyte
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita ranskankerma ja majoneesi rapujen joukkoon.
- Hienonna tilli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi kulhossa.
Resepti jäänyt vähän kesken ?????
Resepti jäänyt kiireessä vähän kesken ????????
Ei tuolla reseptillä osaa tehdä tumpelo mitään. Mitä jauhoja ja kuinka paljon juureen laitetaan. Voisi joku oikolukea ennen julkaisua. Menee arvailuksi.
Toisekseen, niin nakkikioskilla sisään laitetaan myös perunamuusia, ja lisukkeena katkarapusalaattia, usein se otetaan grillimakkaran kanssa! 943
Kiitos huomioista! Väliotsikot olivat unohtuneet ainesosalistasta, minkä vuoksi reseptiä oli tosiaan hankala seurata. Nyt ne ovat paikoillaan. Toivottavasti ohje innostaa kokeilemaan, täytteillä tai ilman!