Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Hitaasti hyvä tulee! Sanonta pätee sitkeämpiin lihanosiin, kuten lapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 15 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Pitkään kypsennetty lapa

Ainekset

1,5
kg
pakastettua naudan lapaa
tai
1,5
kg
pakastettua naudan etuselkää
5
dl
vettä
1
dl
suolaa
3
kpl
sokeripalaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 80 asteeseen. Nosta jäinen liha vuokaan ja kypsennä uunissa 10–12 tuntia.
  2. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja sokeri. Nosta lämmin liha pieneen astiaan ja kaada päälle suola-sokeriliemi. Anna lihan vetäytyä liemessä 5 tuntia. Käännä pari kertaa.
  3. Kaada liemi pois. Viipaloi liha ja tarjoa juuresmuusin, sinapin ja keitettyjen kasvisten kera.

Kommentit (2)

Hanna Jensen_2
Seuraa 
Liittynyt28.4.2014

Ruokatoimittajamme tuumi, että isolta määrä vaikuttaa, mutta tässä kypsennystavassa silti ehkä paikallaan.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herkkumies on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Karamellisoidun possun vieno makeus viipyilee mukavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karamellipossu

Ainekset

800
g
kasslerpihvejä (maustamaton)
2
kpl
sipulia
5
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
punaista chiliä
2
rkl
fariinisokeria
3
rkl
soijaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
kevätsipulia
Lisäksi
riisiä

Työvaiheet

1. Keitä riisi pakkausohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Poista tarvittaessa luut. Silppua sipulit, valkosipulinkynnet ja chilit.
3. Pane kevätsipuleita lukuunottamatta kaikki ainekset wok-pannulle. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen. Kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä.
4. Paista niin kauan, että paistinneste haihtuu, ja liha saa kauniin paistopinnan, johon pannulle sulanut sokeri on tarttunut kiinni.
5. Koristele kevätsipulilla. Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistettua, ohueksi nuijittua porsaanfileetä, ananasta ja nappi grillivoita. Havaijinleikkeen resepti vie ajatukset 1980-luvulle, jolloin leikkeitä tarjottiin lähes jokaisessa ravintolassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Havaijinleike

Ainekset

4
viipaletta (à 150 g)
porsaan ulkofileetä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Leivitys
1
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2
dl
korppujauhoja
Lisäksi
4
ananasrengasta
Paistamiseen
2
rkl
voita ja 2 rkl rypsiöljyä
Grillivoi
100
g
pehmeää voita
1
valkosipulikynsi
2
rkl
(suolatonta) grillimaustetta
noin ¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustevoi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin sekaan. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi maustevoi tuorekelmun päälle, kääri tangoksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.

  2. Leikkaa ulkofileeviipaleet pakastepussiin ja kahden elintarvikemuovin väliin ja nuiji hellästi noin puolen sentin paksuisiksi ohuiksi pihveiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa. Riko kananmunan rakenne ja kasta fileet munassa. Kieritä lopuksi korppujauhoissa.

  3. Kuumenna pannussa öljyä ja voita. Kun rasva hieman ruskistuu, paista leikkeet pari minuuttia per puoli.

  4. Paista ananasrenkaat lopuksi samassa rasvassa. Leikkaa grillivoista nappeja leikkeen päälle. Tarjoa havajinleike heti ananaksen, grillivoin ja esimerkiksi ranskalaisten tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvilatyyliset avokadoleivät onnistuvat myös kotioloissa. Tämän leivän päällä on sekä avokadoa, paahtopaistia että mozzarellaa. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
4
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
avokado
2
tomaattia
1
pallo
mozzarellaa (buffalo)
paahtopaistia viipaleina
basilikaa

Työvaiheet

  1. Paista leivät kummaltakin puolelta paistinpannussa öljyssä. Kuori valkosipulinkynsi ja rapsuta sillä leivän pintaa.
  2. Kuori avokado ja poista kivi. Viipaloi hedelmä sekä tomaatit. Lohko mozzarella.
  3. Kokoa leivät. Viimeistele basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä.

Vinkki! Vegeversiossa paahtopaistin voi jättää pois ja pilkkoa päälle reilummin avokadoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 205 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pihvi, pata vai vuoka? Tätä klassikkoa on turha lokeroida! Merimiespihvien lumo perustuu yksinkertaisiin aineksiin ja pitkään haudutusaikaan. Tällä kertaa ruoka valmistuu padassa.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiespihvit

Ainekset

600
g
naudan paistia (esim. kulma-)
2
sipulia
10
perunaa
2
rkl
voita ja 2 rkl rypsiöljyä
½
tl
rouhittua valkopippuria
10
kokonaista mustapippuria
2
laakerinlehteä
tl
suolaa
1
plo (noin 3 dl)
olutta
noin 5
dl
lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja nuiji kevyesti nuijalla tai nyrkein.

  2. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat. Ruskista lihat muutamassa erässä paistinpannulla. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja siirrä sivuun.

  3. Lisää rasvaa ja paista sipulit pehmeiksi. Laita lihat, peruna- ja sipuliviipaleet, mustapippurit ja laakerinlehdet kerroksittain pataan, jätä perunakerros päällimmäiseksi.

  4. Kaada päälle olut ja sen verran lihalientä, että ainekset peittyvät. Kypsennä noin 2 tuntia, peitä kannella kypsymisen puolivälissä.

Kommentit (3)

kokeilaan näin

Mitäpä, jos korvataaan paisti reiden ulkosivusta saatavalla lihalla, kai sillä on Suomessakin joku nimi. Valkopippuri korvataan mustapippurilla, koska se on aromaattisempi eikä polta proppuja, koska ei maistu palaneelta kuten farkkukangas joka on nuotion ääressä kärähtänyt. En tosin ole farkkuja maistanut, mutta hajusta tunnistanut.  Sipuleita voisi olla tuplasti tuo lehden määrä. Lisätään myös tomaattisosetta pieni määrä. Siis melkein sama ohje, vain neljää asiaa muutettuu.

Stratowaari

Laitan ruskistetun lihasatsin päälle suolaa ja rouhittua  m u s t a p i p p u r i a. Lihat pataan ja sen jälkeen pannulle desin verran vettä ja huuhtelen pannun maut pataan. Näin joka satsin jälkeen. Korvaa lihaliemen ja on paljon maukkaampaa, kuin kuutiosta tai fondista.

hedda

Olen vähentänyt punaisen lihan syöntiä, mutta tätä on saatava muutaman kerran vuodessa. Pitkään hautuneena herkullista! Aiemmin olen leivittänyt  paistiviipaleet, nyt kokeilen tätä ohjetta.