Hitaasti hyvä tulee! Sanonta pätee sitkeämpiin lihanosiin, kuten lapaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 15 tuntia
Vaikeustaso
Helppo
Pitkään kypsennetty lapa
Ainekset
1,5
kg
pakastettua naudan lapaa
tai
1,5
kg
pakastettua naudan etuselkää
5
dl
vettä
1
dl
suolaa
3
kpl
sokeripalaa
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 80 asteeseen. Nosta jäinen liha vuokaan ja kypsennä uunissa 10–12 tuntia.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja sokeri. Nosta lämmin liha pieneen astiaan ja kaada päälle suola-sokeriliemi. Anna lihan vetäytyä liemessä 5 tuntia. Käännä pari kertaa.
- Kaada liemi pois. Viipaloi liha ja tarjoa juuresmuusin, sinapin ja keitettyjen kasvisten kera.
Ketju on lukittu.
Siis oikeasti 1 desilitra suolaa? Wau.
Ruokatoimittajamme tuumi, että isolta määrä vaikuttaa, mutta tässä kypsennystavassa silti ehkä paikallaan.