Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täytekakun muotoon tehty porkkanakakku maustetaan seljankukalla ja sitruunalla. Koristeluun käytetään ihanan makeita nektariineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähdytys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Seljankukka-porkkanakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
100
g
voita sulatettuna
2
dl
porkkanaraastetta
1
sitruunan kuoriraaste
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
Kiisselitäyte
2
keltuaista
1
dl
seljankukkamehua
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
1
dl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
2
dl
vispikermaa
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1,5
dl
seljankukkamehua
3
nektariinia koristeluun

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 22 cm).

  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe kulhossa. Sulata voi kattilassa. Raasta porkkanat ja sitruunan kuori.

  3.  Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

  4.  Lisää kuivat aineet, voisula sekä porkkana- ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 45 min–1 t. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

  5. Tee täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut täytteen ainekset paitsi kerma. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.

  6. Juuri ennen täyttämistä: vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kylmän sitruuna-seljankukkakiisselin sekaan.

  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy seljankukkamehulla ja lusikoi noin 1/4 täytteestä pohjalle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lusikoi taas 1/4 täytteestä pohjalle. Laita kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta se lopulla mehulla.

  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti lastalla käännellen. Kakku saa jäädä pinnalta ja reunoilta läpikuultavaksi. Viipaloi nektariinit ja koristele kakun pinta.

Vinkki! Reseptit on laadittu kolmikerroksiselle kakulle. Jos haluat nelikerroksisen kakun, tee 1 ½-kertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (Ø 22 cm). Täytä kakut jo edellisenä päivänä jolloin ne ehtivät rauhassa vetäytyä ja ovat helpommin leikattavissa.

Kommentit (6)

Pähkinätön

Pähkinäallergikon kauhistus..

Allergisia kaveripiirissä

Itse aion tehdä kakun ilman pähkinää, on varmaan yhtä hyvää, jollei parempaa.

Vierailija

Saisiko tästä vegan-version kiitos! :)

Leivonta on hauskaa

Tämä someaika on mielenkiintoista, rasittavaakin!  Aikaisemmin, ennen somea,  nettiä ylipäätään, ohjeen lukenut  - joko allergikko tai muuten vaan jotain raaka-ainetta karttava - siirtyi seuraavaan ohjeeseen ilman sen kummempaa., ehkä mietti ihan itse, miten tuon kartettavan raaka-aineen voi korvata jollain muulla.  Nyt kaikkea täytyy kommentoida.

Porkkanakakussa on perinteisesti pähkinää, ja jos sitä ei voi käytää,  niin voi ihan vapaasti siirtyä seuraavaan ohjeeseen! Vegaaniversiota kaipaava, ehkä kehittelet ihan omin päin vegaaniversion - tai etsit ohjeita pullollaan olevasta netistä ohjeen.     

Moni meistä leivontaa  harrastavista mieluusti kuulisi kommentteja heiltä, jotka juuri tätä ohjetta kokeilevat. 

Tuumailija

Laitoin juuri kakun uuniin ja olen tässä puuhaillessani miettinyt tuota kiisseliä.  Nääs kun kaupasta löytyi seljankukkamehutiivistettä (laimennussuhde 1+5) ja kiisselin ohjeessa  laitetaan 1 dl mehua.   Niin mietin jotta laitanko ihan tujua  tiivistettä vaiko laimennettua mehua.... 

Kakun kostutukseen ymmärrän kyllä ihan tuota laimennosta käyttää. 

Ehkä näin

Kysymys

Kuinka kävi tuumailija? Laitoitko laimennetun mehun? Teen tämän kakun ja ohjetta lukiessani tulin tulokseen että minä ainakin tekisin laimennettuun mehuun. Mut en ehkä 1+5 Suhteella kun tulee kuitenkin vettä 1dl. Kuinka sinun kakun kävi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Juustoa teessä? Kyllä vain, ja lisäksi samettista seesamitahnaa eli tahinia mausteena. Vuoden 2020 mielenkiintoisin jälkkärijuoma on tässä.

Juustotee kuulostaa ällöttävältä, jos mieleen nousee kuva kuumassa teessä pehmenevästä palasta Oltermannia. Todellisuudessa muun muassa Kapkaupungin, Los Angelesin ja Shanghain trendikuppiloissa suosittu juoma ei ole juuri kermakaakaota kummallisempi. Sen pinnalle lisätty juusto on samettista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäähdyttäminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-juustotee

Ainekset

6
dl
teejuomaa (esim. earl grey)
1
rkl
hunajaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
tahinia
1–2
rkl
sokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Hauduta tee ja makeuta se hunajalla. Jäähdytä tee huoneenlämpöiseksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tahini ja sokeri. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä se tuorejuusto-tahiniseokseen.
  3. Jaa tee laseihin ja lusikoi tuorejuustoseos juoman pinnalle. Tarjoa jälkiruokana tai makeana välipalana.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)