Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täytekakun muotoon tehty porkkanakakku maustetaan seljankukalla ja sitruunalla. Koristeluun käytetään ihanan makeita nektariineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähdytys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Seljankukka-porkkanakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
100
g
voita sulatettuna
2
dl
porkkanaraastetta
1
sitruunan kuoriraaste
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
Kiisselitäyte
2
keltuaista
1
dl
seljankukkamehua
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
1
dl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
2
dl
vispikermaa
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1,5
dl
seljankukkamehua
3
nektariinia koristeluun

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 22 cm).

  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe kulhossa. Sulata voi kattilassa. Raasta porkkanat ja sitruunan kuori.

  3.  Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

  4.  Lisää kuivat aineet, voisula sekä porkkana- ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 45 min–1 t. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

  5. Tee täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut täytteen ainekset paitsi kerma. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.

  6. Juuri ennen täyttämistä: vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kylmän sitruuna-seljankukkakiisselin sekaan.

  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy seljankukkamehulla ja lusikoi noin 1/4 täytteestä pohjalle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lusikoi taas 1/4 täytteestä pohjalle. Laita kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta se lopulla mehulla.

  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti lastalla käännellen. Kakku saa jäädä pinnalta ja reunoilta läpikuultavaksi. Viipaloi nektariinit ja koristele kakun pinta.

Vinkki! Reseptit on laadittu kolmikerroksiselle kakulle. Jos haluat nelikerroksisen kakun, tee 1 ½-kertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (Ø 22 cm). Täytä kakut jo edellisenä päivänä jolloin ne ehtivät rauhassa vetäytyä ja ovat helpommin leikattavissa.

Kommentit (6)

Pähkinätön

Pähkinäallergikon kauhistus..

Allergisia kaveripiirissä

Itse aion tehdä kakun ilman pähkinää, on varmaan yhtä hyvää, jollei parempaa.

Vierailija

Saisiko tästä vegan-version kiitos! :)

Leivonta on hauskaa

Tämä someaika on mielenkiintoista, rasittavaakin!  Aikaisemmin, ennen somea,  nettiä ylipäätään, ohjeen lukenut  - joko allergikko tai muuten vaan jotain raaka-ainetta karttava - siirtyi seuraavaan ohjeeseen ilman sen kummempaa., ehkä mietti ihan itse, miten tuon kartettavan raaka-aineen voi korvata jollain muulla.  Nyt kaikkea täytyy kommentoida.

Porkkanakakussa on perinteisesti pähkinää, ja jos sitä ei voi käytää,  niin voi ihan vapaasti siirtyä seuraavaan ohjeeseen! Vegaaniversiota kaipaava, ehkä kehittelet ihan omin päin vegaaniversion - tai etsit ohjeita pullollaan olevasta netistä ohjeen.     

Moni meistä leivontaa  harrastavista mieluusti kuulisi kommentteja heiltä, jotka juuri tätä ohjetta kokeilevat. 

Tuumailija

Laitoin juuri kakun uuniin ja olen tässä puuhaillessani miettinyt tuota kiisseliä.  Nääs kun kaupasta löytyi seljankukkamehutiivistettä (laimennussuhde 1+5) ja kiisselin ohjeessa  laitetaan 1 dl mehua.   Niin mietin jotta laitanko ihan tujua  tiivistettä vaiko laimennettua mehua.... 

Kakun kostutukseen ymmärrän kyllä ihan tuota laimennosta käyttää. 

Ehkä näin

Kysymys

Kuinka kävi tuumailija? Laitoitko laimennetun mehun? Teen tämän kakun ja ohjetta lukiessani tulin tulokseen että minä ainakin tekisin laimennettuun mehuun. Mut en ehkä 1+5 Suhteella kun tulee kuitenkin vettä 1dl. Kuinka sinun kakun kävi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo ja nopea tacopiirakka on mainio viikonloppuherkku, joka sopii lastenjuhliinkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
35 min + 25 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Tacopiirakka

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
250
g
rahkaa
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
naudanjauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
pss
tacomaustetta
2
prk (yht. 300 g)
ranskankermaa
250
g
kirsikkatomaatteja
3
pientä perunaa
250
g
juustoraastetta
Dippi
1
prk
ranskankermaa
1
avokado
2
tl
tacomaustetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta sopivan muotoiltavaa.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Paista jauheliha isossa pannussa öljyssä kahdessa erässä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää tacomauste, säästä 2 tl dippiin. Sekoita ranskankerma joukkoon.
  4. Puolita tomaatit. Kuori perunat. Levitä jauheliha, tomaatit ja juusto piirakkapohjalle. Viipaloi perunat kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi pinnalle.
  5. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sormisyötävä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

No nyt on aikaista, mutta alkoi jotenkin tehdä mieli talvisia/jouluisia herkkuja jo nyt kun grilli ollut kuumana käytännössä koko kesän. Lohihan sopii erinomaisesti yhteen eri asioiden kanssa, joulupöydässähän se on ainakin meillä kestosuosikki. Tätä reseptiä voi hyödyntää jo nyt sillä se ei ole...

Lohi on varmaankin suomalaisten suosikki kalaruoka, ja se taipuu moneen. Kaivaten jo joulua näin sateen ja tuulen keskellä, löysin tunnetun sivuston Rosan resepteistä jo jouluisia vaihtoehtoja joita jo meidän perheessä hyödynnettiin viime vuonna. Tässä linkki jos haluaa jo räväyttää ja kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluruoka

Ainekset

3
kpl
keitetty kananmuna
12
kpl
keitettyjä uusia perunoita
300
g
paistettua lohta tai graavilohta
1-2
kpl
salaatti+rucola
1
kpl
punasipuli
12
kpl
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Keitä kananmunia 10 minuutin ajan. Jäähdytä hetki, kuori, ja leikkaa puoliksi.

Paista lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja leikkaa paloiksi. Käyttäessäsi graavilohta valmista se jo noin 30 minuuttia ennen salaatin tekoa.

Pese salaatti/rucola huolellisesti ja kuivata. Aseta suureen kulhoon salaatti ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi ja lisää salaattiin. Kuori avokado ja ja leikkaa siitä viipaleita salaatin päälle. Lopuksi lisää viel'ä lohi ja hieman oliiviöljyä ja sekoita varovaisesti.

Kommentit (0)