Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton sitruunakakku valmistuu kvinoasta. Kyllä vain. Kvinoa antaa kakkuun paahteista makua ja rapsakan rakenteen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunakakku kvinoasta

Ainekset

1/2
dl
kvinoaa
2
dl
vettä
1/4
tl
suolaa
1
sitruuna
75
g
voita
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1 1/2
tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
1 1/2
dl
sokeria
Sitruunakiisseli
1 1/2
dl
sitruunan mehua
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä
3
kananmunaa
2
rkl
perunajauhoja
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa
voita ja gluteenitonta jauhoseosta vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä tiheässä siivilässä. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi kvinoan joukkoon. Sekoita ja anna kvinoan jäähtyä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Sulata voi ja jätä se jäähtymään.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, keitetty kvinoa ja voisula kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.
  5. Kakun paistuessa valmista sitruunakiisseli. Purista sitruunanmehu kattilaan. Lisää sokeri, vesi, kananmunat ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna kiisselin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa kylmäksi.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Vaahdota kerma. Yhdistä kylmä sitruunakiisseli ja kermavaahto kevyesti nostellen. Levitä puolet kerma-sitruunatäytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle kuorrutteeksi.

Kommentit (4)

Ääh-kakku

Minun kakku epäonnistui totaalisesti. Tein just niinkuin ohjeessa oli ja uunissa kakku kohosi, mutta lopussa laskeutui. En avannut luukkua ennen kuin oli ollut 1 tunnin, mutta sisältä oli raaka. Jatkoin paistamista, mutta pilalla, mikä pilalla. Ei siis kypsynyt ollenkaan. Lämpö oli oikea, kun minulla on lisämittari uunissa. Missä vika?

Tiiku

Ihan loisto kakku! Kaikki tykkäs ja kehuja sain :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Voi ei, ikävää kuulla että kakku ei onnistunut.  Asiaa paremmin tuntematta on vaikea sanoa missä vika voisi olla. Olihan vuoka oikean kokoinen ja kvinoa valmiiksi keitetty? 

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Miksi aina kehotetaan voitele maan kakkuvuoka voilla tai margariinilla. Itse olen jo pitkään käyttänyt voiteluun kookosöljyä. Se on suolatontakin joten kakku irtoaa aina tosi nätisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ilahduta ystävää pinkillä kuppikakulla! Makea ja mehevä herkku maistuu ihanasti kookokselta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
35 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit kookoskuppikakut

Ainekset

150
g
pehmeää voita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
3
dl
kookoshiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
1
pieni tetra (250 ml)
kookosmaitoa
rkl
vaaleaa siirappia
Kuorrutus
50
g
pehmeää voita
100
g
tuorejuustoa
2
dl
tomusokeria
pinkkiä eintarvikeväriä
Lisäksi
pinkkejä marenkeja ja strösseleitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele kuivat ainekset, muna-sokeri-voivaahto, kookosmaito ja siirappi vuorotellen keskenään taikinaksi. Älä sekoita liikaa!
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina 24 muffinivuokaan ja paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Tee kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Värjää elintarvikevärillä. Kaada pursotuspussiin ja siirrä hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Koristele jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella, marengeilla ja strösseleillä.
     

Kommentit (0)