
Gluteeniton sitruunakakku valmistuu kvinoasta. Kyllä vain. Kvinoa antaa kakkuun paahteista makua ja rapsakan rakenteen.
Â
Sitruunakakku kvinoasta
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä tiheässä siivilässä. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi kvinoan joukkoon. Sekoita ja anna kvinoan jäähtyä.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Sulata voi ja jätä se jäähtymään.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, keitetty kvinoa ja voisula kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.
- Kakun paistuessa valmista sitruunakiisseli. Purista sitruunanmehu kattilaan. Lisää sokeri, vesi, kananmunat ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna kiisselin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa kylmäksi.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Vaahdota kerma. Yhdistä kylmä sitruunakiisseli ja kermavaahto kevyesti nostellen. Levitä puolet kerma-sitruunatäytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle kuorrutteeksi.
Minun kakku epäonnistui totaalisesti. Tein just niinkuin ohjeessa oli ja uunissa kakku kohosi, mutta lopussa laskeutui. En avannut luukkua ennen kuin oli ollut 1 tunnin, mutta sisältä oli raaka. Jatkoin paistamista, mutta pilalla, mikä pilalla. Ei siis kypsynyt ollenkaan. Lämpö oli oikea, kun minulla on lisämittari uunissa. Missä vika?
Ihan loisto kakku! Kaikki tykkäs ja kehuja sain :)
Voi ei, ikävää kuulla että kakku ei onnistunut. Asiaa paremmin tuntematta on vaikea sanoa missä vika voisi olla. Olihan vuoka oikean kokoinen ja kvinoa valmiiksi keitetty?Â
Yst. Venla / Soppa365
Miksi aina kehotetaan voitele maan kakkuvuoka voilla tai margariinilla. Itse olen jo pitkään käyttänyt voiteluun kookosöljyä. Se on suolatontakin joten kakku irtoaa aina tosi nätisti.