Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton sitruunakakku valmistuu kvinoasta. Kyllä vain. Kvinoa antaa kakkuun paahteista makua ja rapsakan rakenteen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunakakku kvinoasta

Ainekset

1/2
dl
kvinoaa
2
dl
vettä
1/4
tl
suolaa
1
sitruuna
75
g
voita
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1 1/2
tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
1 1/2
dl
sokeria
Sitruunakiisseli
1 1/2
dl
sitruunan mehua
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä
3
kananmunaa
2
rkl
perunajauhoja
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa
voita ja gluteenitonta jauhoseosta vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä tiheässä siivilässä. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi kvinoan joukkoon. Sekoita ja anna kvinoan jäähtyä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Sulata voi ja jätä se jäähtymään.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, keitetty kvinoa ja voisula kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.
  5. Kakun paistuessa valmista sitruunakiisseli. Purista sitruunanmehu kattilaan. Lisää sokeri, vesi, kananmunat ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna kiisselin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa kylmäksi.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Vaahdota kerma. Yhdistä kylmä sitruunakiisseli ja kermavaahto kevyesti nostellen. Levitä puolet kerma-sitruunatäytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle kuorrutteeksi.

Kommentit (4)

Ääh-kakku

Minun kakku epäonnistui totaalisesti. Tein just niinkuin ohjeessa oli ja uunissa kakku kohosi, mutta lopussa laskeutui. En avannut luukkua ennen kuin oli ollut 1 tunnin, mutta sisältä oli raaka. Jatkoin paistamista, mutta pilalla, mikä pilalla. Ei siis kypsynyt ollenkaan. Lämpö oli oikea, kun minulla on lisämittari uunissa. Missä vika?

Tiiku

Ihan loisto kakku! Kaikki tykkäs ja kehuja sain :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Voi ei, ikävää kuulla että kakku ei onnistunut.  Asiaa paremmin tuntematta on vaikea sanoa missä vika voisi olla. Olihan vuoka oikean kokoinen ja kvinoa valmiiksi keitetty? 

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Miksi aina kehotetaan voitele maan kakkuvuoka voilla tai margariinilla. Itse olen jo pitkään käyttänyt voiteluun kookosöljyä. Se on suolatontakin joten kakku irtoaa aina tosi nätisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.