Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 358 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen ja Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Balsamico ja rosmariini tuovat kanaruokaan italialaisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen appelsiinikana

Ainekset

4
broilerin minuuttipihviä
suolaa, vastarouhittua mustapippuria
2
rkl
öljyä
3
rkl
valkoista tai mustaa balsamico-viinietikkaa
1 1/2
dl
vastapuristettua appelsiinimehua
1 1/2
dl
kanalientä
2
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Mausta minuuttipihvit molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Paista broilereihin pannulla öljyssä kaunis väri molemmille puolille. Kaada pannulle viinietikka, kanaliemi ja appelsiinimehu.
  2. Lisää hienonnettu rosmariini. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä lämpöä ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lusikoi pannulla olevaa nestettä broilereille paistamisen aikana. Lisää hunaja ja voi. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  4. Tarjoile broilerit keitetyn riisin, keitettyjen kasvisten ja salaatin kera.

Kommentit (2)

Saara Dufva
Seuraa 
Liittynyt10.7.2014

Missä välissä se kanaliemi laitetaan? :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Totta tosiaankin, Saara. Hyvä huomio!

Kanaliemi lisätään samaan aikaan kuin viinietikka ja appelsiinimehu. Päivitimme reseptin ajan tasalle.

Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grilli tuoksuu intialaiselle keittiölle! Valmis tandooritahna ja ripaus juustokuminaa riittävät karitsanjauhelihan maustajaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tandoorilammashampurilaiset ja punajuuritsatsiki

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
2
rkl
tandooritahnaa
1
tl
jeeraa
PUNAJUURITSATSIKI
1
vakuumiin (ei etikkaliemeen) pakattu kypsä punajuuri
1
pkt (noin 200 g)
kaupan valmista tsatsikia
2
rkl
hienonnettua minttua
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
½
punasipuli
4
rkl
mangochutneytä
4
salaatinlehteä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista.

  2. Tee ensin punajuuri-tsatsiki. Raasta punajuuri hienoksi ja anna ylimääräisen nesteen valua siivilässä, kun teet purilaisten muut työvaiheet.

  3. Sekoita jauheliha, tandooritahna ja jeera keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  4. Sekoita valutettu punajuuri tsatsikin kanssa. Hienonna minttu joukkoon.

  5. Grillaa pihvit kuumassa grillissä ja pidä grillin kansi kiinni. Käännä pihvit lastalla, kun niiden pinta pisaroi reilusti. Jauhelihapihvi on valmis, kun pinta pisaroi jälleen reilusti (noin 3 minuuttia per puoli). Pihvin voi antaa vetäytyä hetken folion alla.

  6. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Täytä hampurilaiset niin, että laitat pohjalle mango-chutneytä, salaattia ja sipulia ja pihvin päälle punajuuritsatsikia.

Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aasialaiset höyrysämpylät tuovat kansainvälisen vivahteen Suomi-kesään! Täytä sämpylät teriyakikastikkeella ja inkiväärillä maustetulla nyhtöpossulla, wasabimajoneesilla ja kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bao Bun teriyakipossulla ja wasabimajoneesilla

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
valmista nyhtöpossua (esim. Kivikylän pulled pork)
3
rkl
teriyakikastiketta
1
tl
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
WASABIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
2
tl
wasabitahnaa
1
valkosipulinkynsi
LISÄKSI
2
pkt
valmiita bao bun -höyrysämpylöitä (esim. Vaasan)
pätkä kurkkua, ituja

Työvaiheet

  1. Lämmitä pulled pork paistinpannulla ja sekoita joukkoon teriyakikastike
    ja raastettu inkivääri. (Säästä nyhtöpossupakkauksen barbequekastike tuleviin grillailuihin.)

  2. Tee wasabimajoneesi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kurkku.

  3. Lämmitä höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä ne teriyakipossulla, wasabimajoneesilla, kurkulla ja iduilla.

Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aurinkokuivatut tomaatit, hummus ja halloumi sopivat yllättävän hyvin yhteen kotoisen ruisreissarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min (+ halloumin liotus 1 h)
Vaikeustaso
Helppo

Reissarit tomaattihummuksella ja halloumilla

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
halloumia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (noin 150 g)
kaupan valmista hummusta
PAISTAMISEEN
2
tl
öljyä
LISÄKSI
8
viipaletta ruisleipää
4
salaatinlehteä
(8
viipaletta
ohutta meetvurstia)

Työvaiheet

  1. Liota halloumista halutessasi ylimääräinen suola pois. Tämä kestää vähintään tunnin.

  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit liemestä. Soseuta hummuksen kanssa sauvasekoittimella.

  3. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet nopeasti pannulla tilkassa öljyä.

  4. Voitele ruisleivät tomaattihummuksella ja täytä halloumilla ja salaatilla ja halutessasi myös meetvurstilla.