Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 336 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen ja Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Balsamico ja rosmariini tuovat kanaruokaan italialaisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen appelsiinikana

Ainekset

4
broilerin minuuttipihviä
suolaa, vastarouhittua mustapippuria
2
rkl
öljyä
3
rkl
valkoista tai mustaa balsamico-viinietikkaa
1 1/2
dl
vastapuristettua appelsiinimehua
1 1/2
dl
kanalientä
2
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Mausta minuuttipihvit molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Paista broilereihin pannulla öljyssä kaunis väri molemmille puolille. Kaada pannulle viinietikka, kanaliemi ja appelsiinimehu.
  2. Lisää hienonnettu rosmariini. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä lämpöä ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lusikoi pannulla olevaa nestettä broilereille paistamisen aikana. Lisää hunaja ja voi. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  4. Tarjoile broilerit keitetyn riisin, keitettyjen kasvisten ja salaatin kera.

Kommentit (2)

Saara Dufva
Seuraa 
Liittynyt10.7.2014

Missä välissä se kanaliemi laitetaan? :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Totta tosiaankin, Saara. Hyvä huomio!

Kanaliemi lisätään samaan aikaan kuin viinietikka ja appelsiinimehu. Päivitimme reseptin ajan tasalle.

Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzan helppous ja piirakan herkullisuus! Mehevän pizzapiiraan täytteenä on riistamakkaraa, syyskasviksia ja mozzarellaa. Niiden ansiosta makua riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapiiras riistamakkarasta

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsa (noin 500 g)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
valmista pasta- tai pizzakastiketta
400
g
(riista)raakamakkaraa
2–3
dl
suppilovahveroita
2
dl
parmesaania raastettuna
200
g
terttukirsikkatomaatteja
125
g
mozzarellaa
tuoreita yrttejä
(chiliöljyä)

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele kurpitsa ja laita leivinpaperille pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  3. Paloittele makkarat. Puhdista sienet ja raasta juusto.
  4. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina hieman suuremmaksi levyksi ja laita vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja laita painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista uunissa 10 minuuttia.
  5. Poista leivinpaperi painoineen. Levitä tomaattikastike esipaistetulle pohjalle. Asettele makkarat, sienet, kurpitsat ja tomaatit päälle. Ripottele parmesaani pinnalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes pohja ja makkarat ovat kypsiä. Revi mozzarella päälle. Viimeistele yrteillä ja halutessasi öljyllä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Ohuiksi viipaleiksi leikatusta poronlihasta syntyy herkullinen ja murea käristys. Perinteinen käristys onnistuu aina, kun varaat vain riittävästi aikaa kypsymiseen!

  1. Ruskista erissä Ruskista liha kohmeisena, vähän kerrallaan kuumassa padassa. Näin varmistat, että liha ruskistuu eikä ala kiehua omassa nesteessään. Jos nestettä kuitenkin irtoaa padan pohjalle ja ruskistuminen pysähtyy, kaada liemi kulhoon ja jatka ruskistamista. Lisää
  2. ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Poronkäristys

Ainekset

1
kg
poron käristyslihaa (ohueksi viipaloitua poron lapaa, etuselkää tai paistia)
50
g
voita
4
dl
vettä
2
tl
suolaa
¾
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
perunamuusia sekä karpaloita tai puolukoita

Työvaiheet

  1. Jos käytät paloittelematonta poronlihaa, vuole se kohmeisena poikkisyin ohuiksi lastuiksi.
  2. Sulata ja kuumenna puolet voista isossa padassa. Lisää käristysliha pataan vähän kerrallaan. Paista kuumalla liedellä kauniin ruskeaksi. Siirrä jo ruskistunutta lihaa padan laidalle tai nostele lautaselle. Jatka käristämistä, kunnes kaikki liha on kauniisti ruskistunutta. Kumoa lihat takaisin pataan.
  3. Lisää vesi, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1½–2 tuntia.
  4. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden tai karpaloiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun kaalikäärylehimo iskee mutta aikaa on vain vähän, kokkaa nämä! Pikaiset kaalikääryleet tehdään lehtikaalista ja niiden sisälle tulee mehevä jauheliha-couscoustäyte. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-couscouskääryleet ja puolukkachutney

Ainekset

400
g
lehtikaalia
Täyte
½
dl
couscousia
¼
tl + ½ tl
suolaa
1
dl
kiehuvaa vettä
300
g
paistijauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
2
tl
juustokuminaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Valeluliemi
dl
lihalientä (fondista)
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
2
rkl
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee chutney (ks. ohje alla).
  2. Laita couscous ja ¼ tl suolaa kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Peitä kulho kannella ja anna couscousin turvota huoneenlämmössä 5–7 minuuttia. Lisää sitten jauheliha, jogurtti, kananmuna, juustokumina, pippuri ja ½ tl suolaa. Sekoita täyte tasaiseksi.
  3. Leikkaa lehtikaaleista kova ruoti pois niin että lehti jää mahdollisimman ehjäksi. Laita runsas ruokalusikallinen täytettä lehdelle, käännä lehden reunat täytteen päälle ja rullaa tiukaksi kääröksi. Sulje puutikuilla.
  4. Tee lihaliemi ja mausta se hunajalla.
  5. Paista kääröjä kahdessa paistinpannussa voissa ensin kovalla lämmöllä 2 minuuttia ja sitten miedolla lämmöllä noin 8–10 minuuttia. Valele kääryleitä kypsentämisen aikana hunaja-lihaliemellä.

Puolukkachutney

Ainekset

1
pieni sipuli
2
rkl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja laita se pieneen kattilaan. Lisää sokeri, etikka ja mausteet ja kiehauta. Lisää puolukat ja keitä noin 5 minuuttia. Jätä jäähtymään. Poista laakerinlehti, kun chutney on jäähtynyt.

Kommentit (0)