Me Naiset on lisännyt 1402 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Ei liian mehumainen eikä liian viinillinen – puolukkapunaviiniglögissä on kaikkea sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-punaviiniglögi

Ainekset

4
dl
punaviiniä
Mausteliemi
5
dl
puolukkamehua
2
dl
sokeria
3
tl
vaniljasokeria
2
kanelitankoa
2
tähtianista
2
tl
kardemumman siemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä ensin mausteliemi. Mittaa mehu, sokerit ja mausteet kattilaan. Keitä ilman kantta, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Siivilöi mausteet pois.
  2. Kuumenna punaviini toisessa kattilassa höyryävän kuumaksi. Älä keitä, jotta viinin alkoholi ei haihdu. Lisää mausteliemi kuumaan viiniin. Tarjoa juoma heti.

 

Kommentit (1)

Anna Saikkonen
Seuraa 
Liittynyt13.5.2015

Voinko käyttää puolukkamehua jossa on sitruunahappoa? Mehu on siis tuoremehu, sen säilömisessä on käytetty sitruunahappoa.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2777 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Tummaa, mausteista rommia ja tuhtia punaviiniä sisältävä mausteinen sour toivottaa rentouttavaa joulua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Rommi-punaviini sour

Ainekset

½
dl
tummaa rommia
¼
dl
sitruunamehua
¼
dl
sokerilientä (ohje alla)
1
kananmunan valkuainen
1
rkl
tuhtia punaviiniä
Lisäksi
appelsiininkuorisuikale
1
tähtianis

Työvaiheet

  1. Laita rommi, sitruunamehu, sokeriliemi ja valkuainen cocktailravistimeen tai tiiviiseen hillopurkkiin. Sulje ja ravista voimakkaasti ilman jäitä.

  2. Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sulje ja ravista uudelleen.

  3. Täytä grogilasi ääriään myöten uusilla jäillä ja siivilöi ravistettu cocktail lasiin niin, etteivät ravistuksessa käytetyt jäät mene lasiin.

  4. Valuta punaviiniä varoen juoman päälle, niin että juomaan tulee kaunis punaviinikerros.

  5. Koristele juoma appelsiininkuorisuikaleella ja tähtianiksella.

Vinkki Sokeriliemi: Laita kattilaan 5 dl vettä ja 3 dl sokeria. Lämmitä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Säilytä siirappi jääkaapissa.

Vinkki Valkuainen tekee sourista kermaisen, mutta juoma onnistuu hyvin ilman kanamunaakin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2777 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilainen jääkahvi on nerokas tapa valmistaa kylmä kahvi. Menetelmässä kuuma kahvi uutetaan suoraan jääpalojen päälle, jolloin juoma jäähtyy saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen jääkahvi

Ainekset

dl
lähes kiehuvaa vettä (93 astetta)
½
l
(225 g) jääpaloja
6
rkl (30 g)
karkeaa kahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi.

  2. Laita jäät kannuun. Kostuta suodatinpaperi viileällä vedellä ja laita suodattimeen. Lisää kahvijauhe.

  3. Valuta vettä suodattimeen sen verran, että kahvijauhe kostuu. Anna tekeytyä 30 sekuntia. Valuta sitten vettä tasaisesti kahvijauheen päälle, kunnes kaikki vesi on käytetty. Tarjoa jääkahvi heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2777 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Katkero ja espresso tunnetaan Italiassa ruuan jälkeisinä digestiivi-juomina. Tässä juomassa kahvi ja katkero yhdistyvät aperitiiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min + uuttaminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahvipapu Aperol Spritz

Ainekset

5
cl
kahvilla maustettua Aperolia (ks. vinkki)
10
cl
tonic-vettä
5
cl
kuohuviiniä
Lisäksi
jäitä
pari kahvipapua
appelsiinilohko

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai highball-lasi jäillä. Kaada kahvilla maustettu Aperol lasiin.
  2. Lisää tonic-vesi ja kuohuviini varoen.
  3. Sekoita juomaa lusikalla.

Vinkki: Sekoita 70 grammaa (noin 1½ dl) vaaleapaahtoisia kahvipapuja pullolliseen Aperolia (0,7 l) ja anna seoksen maustua huoneenlämmössä 3 tuntia. Siivilöi pavut pois ja kaada juoma takaisin pulloon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2777 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Last Word jättää raikkaalla ja yrttisellä maullaan ko­keneemmankin maistelijan sanattomaksi. Sitruksinen cocktail sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Last Word

Ainekset

2
cl
limetinmehua
2
cl
giniä
2
cl
vihreää Chartreuse-likööriä
2
cl
kirsikkalikööriä (esim. Luxardo Maraschino)
Lisäksi
jäitä
limetin kuori koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet ravistimeen tai kannelliseen hillopurkkiin.
  2. Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sul­je ja ravista 5–10 sekuntia, kunnes juoma on kylmä. Siivilöi juoma teesiivilän läpi martini-lasiin.
  3. Koristele juoma limetin kuorella.

Kommentit (0)