Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Ei liian mehumainen eikä liian viinillinen – puolukkapunaviiniglögissä on kaikkea sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-punaviiniglögi

Ainekset

4
dl
punaviiniä
Mausteliemi
5
dl
puolukkamehua
2
dl
sokeria
3
tl
vaniljasokeria
2
kanelitankoa
2
tähtianista
2
tl
kardemumman siemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä ensin mausteliemi. Mittaa mehu, sokerit ja mausteet kattilaan. Keitä ilman kantta, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Siivilöi mausteet pois.
  2. Kuumenna punaviini toisessa kattilassa höyryävän kuumaksi. Älä keitä, jotta viinin alkoholi ei haihdu. Lisää mausteliemi kuumaan viiniin. Tarjoa juoma heti.

 

Kommentit (1)

Anna Saikkonen
Seuraa 
Liittynyt13.5.2015

Voinko käyttää puolukkamehua jossa on sitruunahappoa? Mehu on siis tuoremehu, sen säilömisessä on käytetty sitruunahappoa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Flunssan karkottajassa ja päivän piristäjässä jylläävät inkivääri, porkkana, appelsiini ja tyrni. Aamuinen tuoremehudrinkki avaa silmät ja jopa tukkoisen nenän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Päivänpiristysjuoma

Ainekset

2
appelsiini
1
verigreippi
30
g
inkivääri
1/2
dl
tyrniä (esim. Pirkka)
4
rkl
hunajaa
1
plo (500ml)
porkkanamehua (esim. Blotta)
1/2
litraa
jäitä

Työvaiheet

  1. Kuori appelsiinit, greippi ja inkivääri. Pilko sitrukset ja laita ne tehosekoittimen tai sauvasakoittimen kulhoon. Raasta joukkoon inkivääri.
  2. Lisää joukkoon tuore tai pakastettu tyrni ja hunaja. Soseuta. Kaada sose laseihin. Lisää joukkoon porkkanamehua ja jäitä

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

On luksusta napata jääkaapista itse sekoitettu ihanan viilentävä maitokahvi!

Vinkki! Kylmäuutettu kahvi säilyy kylmässä jopa kaksi viikkoa. Laimenna uute kahvijuomaksi maidolla tai vedellä. Voit lisätä maun mukaan sokeria, makusiirappia, jäitä ja vaikka lorauksen viskiä. Kahvitiivistettä voi lämmittää, mutta sitä ei kannata keittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
12 - 24 tuntia

Kylmäuutettu kahvi

Ainekset

2
dl
tummapaahtoista kahvijauhetta, karkea jauhatus
8
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja kahvijauhe litran vetoisessa, kannellisessa lasipurkissa tai isossa pressopannussa. Sekoita hyvin. Sulje astia ja anna kahvin uuttua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Yli vuorokautta kahvia ei kannata uuttaa, jotta se ei kitkeröidy .
  2. Siivilöi uuttunut kahvi kulhoon. Kaada neste loppuine poroineen vielä kertaalleen suodatinpussin läpi puhtaaseen astiaan.
  3. Pullota valmis kahvitiiviste ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Hellepäivän janoon! Mansikka ja nektariini yhdistyvät ihanssa jääteeboolissa.

Tiesitkö, että mansikat hellivät myös ihoasi? Niiden sisältämä salisyylihappo auttaa poistamaan kehosta kuolleita ihosoluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + keittäminen 30 min + haudutus 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-nektariini-jäätee

Ainekset

1
l
vettä
3
ps
vihreää teetä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
l
mansikoita
1
nektariini
Nektariinisiirappi
3
nektariinia
1
dl
sokeria
1 1/4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Poista nektariineista kivet ja viipaloi hedelmät pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja anna kiehua noin 20–30 minuuttia. Siivilöi siirappi ja siirrä kylmään jäähtymään.
  2. Kiehauta vesi, siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon teepussit. Anna hautua 10 min. Poista teepussit ja mausta tee sitruunamehulla. Anna jäähtyä kylmäksi.
  3. Pilko mansikat ja nektariinit kannuun. Lisää kannuun kylmä tee ja runsaasti jääpaloja. Makeuta maun mukaan nektariinisiirapilla.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yllätä vieraasi hienostuneella mocktaililla. Seljankukan elegantti maku sopii täydellisesti juhlajuomiin! 

VInkki! Mocktailista tulee cocktail, kun lisäät joukkoon 1 dl vodkaa tai korvaat vissyn kuohuviinillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 + siirapin jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukka-mocktail

Ainekset

3
dl
(vahvaa) seljankukkamehua
2
dl
omenamehua
6
dl
vissyä
Sitruunasiirappi
1
dl
sitruunamehua
3
rkl
sokeria
Lisäksi
Jäitä, sitruunan tai limetin viipaleita, minttua (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia siirapiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Sekoita keskenään sitruunasiirappi, seljankukka- ja omenamehu. Kaada laseihin paljon jäitä ja mehuseos päälle. Lisää vissy viimeiseksi. Koristele .

Kommentit (0)