Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Ei liian mehumainen eikä liian viinillinen – puolukkapunaviiniglögissä on kaikkea sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-punaviiniglögi

Ainekset

4
dl
punaviiniä
Mausteliemi
5
dl
puolukkamehua
2
dl
sokeria
3
tl
vaniljasokeria
2
kanelitankoa
2
tähtianista
2
tl
kardemumman siemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä ensin mausteliemi. Mittaa mehu, sokerit ja mausteet kattilaan. Keitä ilman kantta, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Siivilöi mausteet pois.
  2. Kuumenna punaviini toisessa kattilassa höyryävän kuumaksi. Älä keitä, jotta viinin alkoholi ei haihdu. Lisää mausteliemi kuumaan viiniin. Tarjoa juoma heti.

 

Kommentit (1)

Anna Saikkonen
Seuraa 
Liittynyt13.5.2015

Voinko käyttää puolukkamehua jossa on sitruunahappoa? Mehu on siis tuoremehu, sen säilömisessä on käytetty sitruunahappoa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Hellepäivän janoon! Mansikka ja nektariini yhdistyvät ihanssa jääteeboolissa.

Tiesitkö, että mansikat hellivät myös ihoasi? Niiden sisältämä salisyylihappo auttaa poistamaan kehosta kuolleita ihosoluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + keittäminen 30 min + haudutus 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-nektariini-jäätee

Ainekset

1
l
vettä
3
ps
vihreää teetä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
l
mansikoita
1
nektariini
Nektariinisiirappi
3
nektariinia
1
dl
sokeria
1 1/4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Poista nektariineista kivet ja viipaloi hedelmät pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja anna kiehua noin 20–30 minuuttia. Siivilöi siirappi ja siirrä kylmään jäähtymään.
  2. Kiehauta vesi, siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon teepussit. Anna hautua 10 min. Poista teepussit ja mausta tee sitruunamehulla. Anna jäähtyä kylmäksi.
  3. Pilko mansikat ja nektariinit kannuun. Lisää kannuun kylmä tee ja runsaasti jääpaloja. Makeuta maun mukaan nektariinisiirapilla.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yllätä vieraasi hienostuneella mocktaililla. Seljankukan elegantti maku sopii täydellisesti juhlajuomiin! 

VInkki! Mocktailista tulee cocktail, kun lisäät joukkoon 1 dl vodkaa tai korvaat vissyn kuohuviinillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 + siirapin jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukka-mocktail

Ainekset

3
dl
(vahvaa) seljankukkamehua
2
dl
omenamehua
6
dl
vissyä
Sitruunasiirappi
1
dl
sitruunamehua
3
rkl
sokeria
Lisäksi
Jäitä, sitruunan tai limetin viipaleita, minttua (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia siirapiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Sekoita keskenään sitruunasiirappi, seljankukka- ja omenamehu. Kaada laseihin paljon jäitä ja mehuseos päälle. Lisää vissy viimeiseksi. Koristele .

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Hileinen mansikkakuohari ja kuuma kesäpäivä kuuluvat yhteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkaslush

Ainekset

4
dl
mansikoita pilkottuna
2
rkl
sitruunamehua
2
timjaminoksaa
3
dl
moscato-kuohuviiniä (makeaa)
Koristelu
sitruunakuorisuikaleita
4
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Perkaa ja pilko mansikat. Laita ne pakastimeen noin 2 tunniksi.
  2. Pese sitruuna ja ota siitä kuorisuikaleita koristelua varten.
  3. Laita kohmeiset mansikat ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Riivi timjamin lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  4. Kaada mansikkasohjo laseihin ja täytä lasit kuohuviinillä. Koristele sitruunakuorisuikaleilla ja timjaminoksilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE: Krista Kupariharju KUVA: Ninna Lindström

Klassinen gin tonic saa kukkaisen maun tilkasta ruusuvettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusu-GT

Ainekset

12
cl
giniä
4
tl
ruusuvettä
tippa
punaista elintarvikeväriä
6
dl
tonic-vettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Täytä lasit jäillä. Sekoita gini, ruusuvesi ja elintarvikeväri keskenään ja kaada laseihin. Kaada tonic päälle juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)