Emilia Soppa365 on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Sekoittamalla valmis! Mummolasta tuttu omenapeltipiirakka onnistuu myös vegaanisena. Kaiken kruunaa rapea murukerros.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
20 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen omenapiirakka

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
kaurajauhoja
2
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1
tl
vaniljasokeria
3/4
tl
suolaa
5
dl
kaurapohjaista jogurttia (maustamaton)
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
sitruunamehua
Päälle
10
pientä, hapokasta omenaa (500-600 g omenapaloja)
1 1/2
tl
kanelia
Muruseos
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Lisää jogurtti, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  3. Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi niin, että siemenkota jää jäljelle. Leikkaa lohkot viipaleiksi.
  4. Asettele viipaleet taikinan päälle vieri viereen ja painele omenoita hieman niin, että ne uppoavat taikinaan. Ripottele päälle kaneli.
  5. Valmista muruseos samassa kulhossa kuin taikinakin. Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Sekoita ja lisää öljy. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Paistoaika vaihtelee riippuen omenoiden määrästä ja uunin tehosta. Tarkkaile paistumista, ettei pinta pääse kärähtämään. Paistotaso takaa, että piirakka kypsyy pohjastaan.

Huom! Jos haluat tehdä piirakasta ei-vegaanisen version tavallisella piimällä, käytä kohotusaineena 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl soodaa. Taikinasta tulee happamampi kuin vegaanisella jogurtilla, jolloin emäksistä soodaa tarvitaan enemmän.

Kommentit (9)

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Moi! Vaikuttaa kivalta reseptiltä. Tätä on ehdottomasti kokeiltava!

@bilberryhill

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiva kuulla! Kerro sitten mitä tykkäsit :)

Mimu

En tiedä mikä meni vikaan, koska piirakkaani tuli aivan kaamea kumipohja tällä ohjeella. Kuohkeus oli kyllä tipotiessään. Oli heitettävä roskiin koko piiras :(

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onpa harmi, kiitos kun kerroit. Mikähän tosiaan meni vikaan? Mitä kaurajugurttia käytit? Niiden happamuuserot voivat toki vaikuttaa asiaan. Kommenttisi innostaa nyt kokeilemaan piirakkaa pienellä soodalisäyksellä... Jos vaikka onnistuisi sitten eri aineksilla varmemmin. Pohja ei siis ole kuohkea vaahdottamalla valmistettujen tapaan, mutta onnistuessaan pehmeä kuitenkin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Lisäsin nyt ohjeeseen 1/2 tl soodaa, jotta piirakka kohoaa varmemmin myös erityyppisillä maidottomilla jogurteilla.

Hämmentynyt

Ohjeen alussa lukee, että reseptiin tarvitsee 2 desilitraa sokeria, pohjaan sitä ei reseptin mukaan kuitenkaan laitettu (?) Myöhemmin reseptissä lukee, että murupohjaan menee vain 1 dl sokeria. Olisiko toinen desi kuulunut laittaa pohjan taikinaan? Vai kenties ripoteltuna piirakan päälle?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Pahoittelut, sokeri on unohtunut mainita työohjeessa, eli kaikki kuivat aineet sekoitetaan keskenään!

Suzyq

Paras piirakka ikinä! Sopivan kostea ja mehukas. Kaksi kertaa tehty ja vaikka piirakka on tuhti se on mennyt parissa päivässä. Olen kokeillut vegaani margariinia öljyn sijaan ja lopputulos on ihan yhtä hyvä kuin öljyllä. Käykö tämä pohja myös esim. mustikka tai raparperipiirakan teossa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onpa hauska kuulla! Toimii varmasti myös muiden piirakoiden pohjana. Ainoa asia, mikä ehkä kannattaa huomioida on, ettei laita marjoja liikaa. Ne ovat kuitenkin kosteampia kuin omput, jolloin saattavat estää taikinaa kohoamasta uunissa. Kiva juttu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (4)

Tiina Kristiina Metsäketo

Hei hyvä keitto,mutta seesamsiemeniä ei saa syödä kun 1 tl päivässä.Tiedoksi et ne on erittäin kova vaikutus elimistöön.

Pia Kujala

Vähän muuntelin keittoa ja riivin joukkoon puolikkaan kypsää broileria loppuvaiheessa. Paras kanakeitto, mitä olen koskaan syönnyt. Seesamin siemeniä ei sattunut olemaan, mutta ei haitannut yhtään.

Soppamies

Mirin on aika mietoa, mahtaako 1 ruokalusikallisella keitossa olla mitään merkitystä?

Chrisse
Seuraa 
Liittynyt26.5.2015

Soppamies, ruokalusikallinen taittaa sopivasti lempeän keiton makua. Voit myös hyvin lisätä määrä.

Terv. Chrisse, ruokatoimittaja