Kaupallinen yhteistyö
Perlage Sgàjo Prosecco on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.

Hurauta hummukseen pakastekarpaloita, ja lusikoi se meheväksi täytteeksi bataattikiekkojen päälle. Tarjoa vegaaniset suupalat hedelmäisen Perlage Sgàjo Proseccon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Bataattikiekot ja karpalohummus

Ainekset

Karpalohummus
200
g
kikherneitä
1
dl
pakastekarpaloita
3
rkl
tahinia
1
tl
suolaa
1
tl
juustokuminaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni valkosipulinkynsi
Lisäksi
2
bataattia
oliiviöljyä paahtamiseen
suolaa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja viipaloi bataatit, aseta ne pellille ja valele ne oliiviöljyllä. Mausta suolalla. Paista noin 15 min tai kunnes pinta on kullanruskea.
  2. Mittaa kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen. Sekoita, kunnes massa on tasaista.
  3. Lado valmiiden bataattikiekkojen päälle lusikallinen hummusta, ja koristele tuoreella basilikalla.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Mahtavaa!Ihania. Kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaupan valmiista bataattisoseesta tehty ja currytahnalla maustettu keitto on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävyttömän helppo bataatti-kookoskeitto

Ainekset

2
pötköä (à 400 g)
bataattisosetta
2
prk (à 400 g)
kookosmaitoa
4–6
rkl
punaista currytahnaa
2
limetin mehu
1
iso ruukku korianteria
2
tl
sokeria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna korianteri. Sekoita kattilassa bataattisose, kookosmaito, currytahna, limettimehu ja puolet korianterista. Lisää vielä suola ja sokeri.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
  3. Jos haluat, soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Viimeistele keittoannokset hienonnetulla korianterilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Linssit tekevät tästä vegaanisesta salaatista ruokaisan. Jos haluat nopeuttaa salaatin valmistumista, marinoi linssejä hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssipanzanella

Ainekset

1
dl
kuivattuja vihreitä tai mustia linssejä
kasvislientä keittämiseen
2–3
viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
2
tl
oliiviöljyä paistamiseen
150
g
erilaisia tomaatteja
½
pieni punasipuli
½
dl
tummia oliiveja
1
ps (70 g)
salaattisekoitusta
½
ruukku
tuoretta basilikaa
pinjansiemeniä
Kastike
1
pienen sitruunan raastettu kuori
1
pienen sitruunan mehu
¼
dl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
1
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
suolaa
kourallinen basilikanlehtiä silputtuna
muutama timjaminoksa silputtuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit siivilässä. Keitä linssit kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä niihin kuitenkin napakka suutuntuma. Valuta linssit.
  2. Valmista kastike sillä välin kun linssit kiehuvat. Yhdistä kulhossa ensin sitruunankuori ja sitruunamehu, oliiviöljy, agavesiirappi ja suola. Siirrä kastikkeesta kolmasosa sivuun ja sekoita lopun joukkoon silputut yrtit. Sekoita yrttinen kastike lämpimien linssien joukkoon.
  3. Revi leipä suupaloiksi ja paista palat kullanruskeiksi öljyssä kuumalla pannulla.
  4. Lohko tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise oliivit. Kokoa lautaselle salaattisekoitus, tomaatit ja sipulit. Valuta loppu kastike salaatin joukkoon.
  5. Lisää lopuksi leipäpalat, linssit, basilika ja pinjansiemenet.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kauppojen pakaste- ja kylmäaltailta löytyy jo useita erilaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja broilerille. Sulata pakastettu ”vegekana” rauhassa jääkaapissa, mausta, ja paista sitten pannulla. Nosta palat salaatin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegekana-nuudelisalaatti

Ainekset

150
g
punakaalia
150
g
porkkanaa
2
kevätsipulia varsineen
100
g
täysjyvänuudeleita
noin 200
g
kasvipohjaisia ”kanasuikaleita”
1
rkl
rypsiöljyä
1–2
tl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
kourallinen cashewpähkinöitä
1
ruukku
tuoretta korianteria
Kastike
1
limetin raastettu kuori
1
limetin mehu
3
rkl
sweet chili -kastiketta
2
tl
soijakastiketta
1
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettua vegekanaa, ota pakkaus mielellään jo edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin.
  2. Sekoita ensin kastikkeen aineet yhteen.
  3. Suikaloi punakaali. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Silppua kevätsipuli.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita nuudelien joukkoon punakaali, porkkanat, kevätsipuli ja kastike.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kanapalat ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pannulle hienonnettu valkosipuli ja soijakastike ja jatka paistamista, kunnes vegekanassa on kaunis ruskea paistopinta. Mausta lopuksi mustapippurilla.
  6. Lisää vegekanapalat nuudelisalaatin joukkoon. Silppua sekaan reilusti tuoretta korianteria ja ripottele cashewpähkinät joukkoon.

Kommentit (2)

Vierailija

Voisko joku selittä vegekanan????

Jos et syö lihaa, keksi joku muu sana!

Lähtee niin järki näiden kanssa..

Vierailija

Samaa mieltä

Herkkusienistä taikoo helposti herkkua ruokapöytään. Tämä sopii hyvin esimerkiksi arkiruokapöytään, sillä ruoka valmistuu noin 15-20 minuutissa yhdellä pannulla (ja pasta siinä ohessa kattilassa, jos haluaa nauttia pastaa)!

Paras sienikastike syntyy mielestäni voista, kermasta ja...

Jos teet vain kastikkeen esimerkiksi pihveille, käytä se haluamallasi tavalla. Jos teet koko kastikkeesta pastaa, niin keitä noin 200 g pastaa al denteksi, valuta vesi pois ja sekoita syväreunaiselle pannulle (esimerkiksi wokkipannu ajaa hyvin asian).

Jos teet minun tavoin sienipastaa,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
max 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkullinen herkkusienikastike

Ainekset

250
g
herkkusieniä
1
salottisipuli
250
ml
ruokakermaa/kaurakermaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
omenasiiderietikkaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
tuoretta yrttiä (basilika/timjami/persilja/oregano)

Työvaiheet

1. Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja silppua salottisipuli. Huuhtele ja poista tarvittaessa huonot osat herkkusienistä. Viipaloi haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Ei kannata välttämättä liian pieniksi, sillä sieni kutistuu paistaessa.

2. Kun pastavesi kiehuu ja laitat pastan suolattuun veteen, niin laita rasva sulamaan pannulle ja lisää sipulit. Jos käytät tuorepastaa, jossa lyhyempi keittoaika, voit aloittaa paistamisen hieman aiemmin. Kuullota sipulia keskilämmöllä.

3. Lisää sipulin joukkoon herkkusienet ja paistele edelleen keskilämmöllä muutama minuutti. Sienistä irtoaa nestettä.

4. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kerma, soijakastike ja omenasiiderietikka sekä mausteet. Kiehauta nopeasti. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Jos muuten ostat tätä varten soijakastiketta, niin kokeile sienisoijakastiketta. Nyt ei varmasti puutu umamin makua!

5. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta ja kuumenna vielä hetken verran. Tai käytä kastike muuhun tarkoitukseen. :)

6. Nauti herkkukastike tuoreiden yrttien kera... ja extrana voit halutessasi lisätä annoksen päälle parmesaania tai ravintohiivahiutaleita.

Kommentit (0)