Tomaattien täytteenä on paitsi proteiinipitoista jauhelihaa, myös runsaasti raejuustoa. Makua tulee kapriksista ja tuoreesta oreganosta. Tee kerralla runsas annos, sillä nämä saattavat loppua hetkessä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Täytetyt tomaatit
Ainekset
8
pihvitomaattia
200
g
jauhelihaa
1
punainen paprika
1
sipuli
2
rkl
kapriksia
2
rkl
tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria
200
g
raejuustoa
4
rkl
parmesaaniraastetta
tuoretta oreganoa viimeistelyyn
Työvaiheet
- Leikkaa tomaateista lakit pois ja koverra sisus lusikalla. Ripottele tomaattien sisälle hieman suolaa ja anna itkettyä hetki. Kaada kertynyt neste pois. Pane jauheliha pannulle paistumaan. Kuutioi paprika ja sipuli. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää pannulle paprika- ja sipulikuutiot. Paista pari minuuttia ja lisää kaprikset, hienonnettu oregano, suolaa ja mustapippuria. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon raejuusto. Lusikoi täyte tomaattien sisälle ja ripottele pinnalle parmesaaniraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele oreganolla. Tarjoa vihreän salaatin kera.
Ketju on lukittu.
Mihin se koverrettu sisus pannaan?
Sisusta ei tässä reseptissä tarvita, mutta sen voi upottaa vaikka soppaan tai soosiin.