Tomaattien täytteenä on paitsi proteiinipitoista jauhelihaa, myös runsaasti raejuustoa. Makua tulee kapriksista ja tuoreesta oreganosta. Tee kerralla runsas annos, sillä nämä saattavat loppua hetkessä.
Täytetyt tomaatit
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa tomaateista lakit pois ja koverra sisus lusikalla. Ripottele tomaattien sisälle hieman suolaa ja anna itkettyä hetki. Kaada kertynyt neste pois. Pane jauheliha pannulle paistumaan. Kuutioi paprika ja sipuli. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää pannulle paprika- ja sipulikuutiot. Paista pari minuuttia ja lisää kaprikset, hienonnettu oregano, suolaa ja mustapippuria. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon raejuusto. Lusikoi täyte tomaattien sisälle ja ripottele pinnalle parmesaaniraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele oreganolla. Tarjoa vihreän salaatin kera.
Mihin se koverrettu sisus pannaan?
Sisusta ei tässä reseptissä tarvita, mutta sen voi upottaa vaikka soppaan tai soosiin.