Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pekoniin kääritty ja rauhassa kypsennetty lihamureke on ehkä parasta, mitä jauhelihasta voi valmistaa! Valkosipuli, sinappi ja valkopippuri tekevät mausta täydellisen.

Lihamureke on monelle se lapsuuden nostalgisin kotiruoka. Tällä ohjeella pääsee helposti makumuiston ytimeen. Lisukkeeksi kannattaa tehdä perunamuusia, jonka kanssa tarjottuna mureke ei kaipaa välttämättä edes kastiketta.

Murekkeen resepti sopii hyvin tuunattavaksi. Nesteenä voit käyttää maidon sijaan vettä tai vaikka kermaviiliä. Mausteiksi sopivat erilaiset yrtit, sinapin lisäksi joukkoon voi puristaa nokareen tomaattipyreetä. 

Murekkeen voi myös täyttää esimerkiksi fetalla, tuoreyrteillä tai vaikka hienonnetuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Jos käytät suolaisia täytteitä, muista vähentää vastaavasti suolaa myös murekemassasta.

Pekonipinta tekee murekkeesta paitsi viimeistellyn näköisen, myös takaa sen mehevyyden. Nappaa folio pois murekkeen päältä kypsennyksen loppuvaiheessa, niin pekonit ehtivät paahtua herkullisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Lihamureke

Ainekset

¾
dl
korppujauhoja
1
dl
maitoa
2
valkosipulinkynttä
400
g
naudan jauhelihaa
2
munaa
2
rkl
(dijonin)sinappia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua valkopippuria
Päälle
1
pkt (140 g)
pekonia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita korppujauhot maitoon ja anna turvota hetki. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita loput ainekset ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
  3. Levitä pekonit limittäin leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon. Painele murekemassa levymäisesti pekonien päälle . Rullaa mureke ja kääri folioon.
  4. Paista mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia. Nappaa kypsennyksen loppuvaiheessa folio pois murekkeen päältä, jotta pekonipinta paahtuu tai paista mureke pannulla nopeasti rapeanpintaiseksi ennen tarjoilua.

Kommentit (7)

Mokka

Meillä on tehty tällaista jo 10 vuotta. Ei mikään uusi resepti.

odotinenemmän

Ei mitään uutta ollut tässä :(

mikä maistuu kellekin

En rullaa fläsäsoiroja murekkeeseen enkä päälle. Korppujauhot jätän tyystin pois. Maidon korvaan kermalla. Jauhelihaksi vähärasvainen porsaanliha. 400 gr:aan riittää 1 muna, ainahan kaksikin menettelee. Mutta kasassa pysyy ilman vippaskonsteja.  Eikä leviä, ei valu kuin nestettä, joka sekin vetäytyy, kun annat valmiin murekkeen seistä hetken. Lasikannellisessa kulhossa, ruskistuu pinnalta kyllä.  Pidennän paistoajan, alennan paistolämmön tuosta ohjeistuksesta. Raejuusto tai porkkanaraaste sopii vallan mainiosti taikinaan.

Vierailija

Ei toimi. Resepti kuulosti mielenkiintoiselta. Noudatin reseptiä kerrankin vastoin tapojani kirjaimellisesti, vaikka epäilinkin ettei taikinan koostumus toimi. Eikä sitten toiminutkaan. Rullaaminen oli hauska ajatus. Lopputulos hajoava mössö. Ei jatkoon. Todellakaan!

Ostakaa valmisruokaa

Itqu, parqu, vonqu... Missään ei väitetty että on uusi resepti. Mainittiin että mureke on hyvä tuunattavaksi ja mainittiin ihan esimerkkejäkin. Minä en laita sitä, käytän tätä. Edelleenkään ei mainita koossa pysymisestä tai sen ongelmista mitään. Mutta koska olen parempi kokki ja reseptikin on vanha, se vaan on kiva itkeä ja kommentoida internetissä.

johannes

Muuten hyvä mutta maito pois,tilalle kermaa ja siihen sekoitettu lihaliemikuutio.mausteiksi pussillinen ranskalaista sipulikeittoaineksia.ja munia riittää yksi,kaksi tekee murekkeesta liian kovan.pari kolme ruokalusikallista makeaa chilikastiketta antaa myös oivallisen maun.

Folio on ok mutta uunin lämpötilan laskisin 175 asteeseen ja pitäisin siellä vähän kauemmin.

Murekkeen voi myös täyttää haluamillaan aineksilla,jumalallisen maun antaa ainakin roquefort papillon-juusto.

ihmettelijä

Ihmeen kypsiä ja omituisia kommentaattoreita tälle sivulle eksynytkin. Tyyliin: menettelee, mutta voi tehdä myös kasvisversiona; vaihdat vaan kaikki ainekset ja teet pyöryköiksi tai sopaksi.... Ohje näyttää herkulliselta.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkkumunakas maistuu aivan juustohampurilaiselta, mutta on terveellisempi vaihtoehto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustohampurilaismunakas

Ainekset

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl + 4 tl
öljyä
300
g
jauhelihaa
3
rkl
ketsuppia
2
tl
sinappia
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl + ½ tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
Munakas
6
kananmunaa
½
dl
vettä
Lisäksi
3
salaatinlehteä
2
pientä tomaattia viipaleina
1
dl
maustekurkkuja
1
dl
raastettua cheddaria (tai muuta juustoa)
Päälle
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota muutama minuutti tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ketsupilla, sinapilla, worchesterkastikkeella, ½ teelusikallisella suolaa ja pippurilla. Siirrä sivuun.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, ½ teelusikallista suolaa ja ripaus pippuria.
  3. Puhdista pannu ja lorauta teelusikallinen öljyä pannulle. Kaada ⅓ massasta pannulle. Sekoita lastalla pintaa, jotta munakas hyytyy tasaisesti. Paista muutama minuutti. Lusikoi munakkaan toiselle puolelle ¼ jauhelihaseoksesta, revittyä salaattia, tomaattia ja maustekurkkuja. Raasta päälle juustoa. Käännä munakkaan toinen puolikas päälle ja anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti, jotta juusto sulaa.
  4. Valuta munakas lautaselle ja pursota ketsuppia päälle. Toista sama toisen munakkaan kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Epäselvä ohje. Pitäiskö tästä syntyä kaksi munakasta, joihin molempiin menee 1/3 munaseoksesta ja 1/4 jauhelihasta? Minne loput?

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Täyteläinen mascarponejuusto, raikas tomaattikastike ja tuorelasagnelevyt tekevät tästä lasagnesta erityisen mehevän. Kun juustokastiketta ei tarvitse keitellä erikseen, lasagne on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä mascarponelasagne

Ainekset

5–6
(250 g)
tuorelasagnelevyjä
Tomaattijauhelihakastike
400
g
jauhelihaa
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
oreganoa hienonnettuna
2
lihafondikuutiota
2
tl
sokeria
2
tl
muskottipähkinää raastettuna (tai 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Väliin
250
g
mascarponejuustoa
200
g
juustoraastetta
Päälle
100
g
ranskankermaa
1
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia.
  2. Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
  3. Lisää oregano, lihafondikuutiot, sokeri ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Kiehauta ja kypsennä vielä viisi minuuttia.
  4. Voitele tuorelasagnelevyn kokoinen uunivuoka (noin 15 cm x 25 cm) öljyllä. Kaada vuoan pohjalle kerros tomaattijauhelihakastiketta. Nosta päälle lasagnelevy. Lusikoi päälle tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle nokareita mascarponejuustoa ja ripottele päälle juustoraastetta. Tee näin yhteensä noin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy. Voitele levy ranskankermalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Runsaasti kasviksia sisältävä tuhti keitto saa savun makua pekonista ja ruokaisuutta pavuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-kasviskeitto

Ainekset

200
g
pekonia
2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
keskikokoista porkkanaa
3
lehtisellerin vartta
3
tomaattia
100
g
lehtikaalia
1
tlk (380 g)
kypsiä valkoisia cannellinipapuja
ripaus kuivattuja chililastuja
1
tl
paprikajauhetta
1
laakerinlehti
1
oksa
rosmariinia
1
l
kana- tai lihalientä
mustapippuria
suolaa
½
sitruunan mehu
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pilko pekonit pieniksi paloiksi. Paahda pekoneita paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ne ovat rapeita. Nosta paistuneet pekonit kattilasta talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Jätä odottamaan tarjoilua. Pekonin rasva saa jäädä kattilaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pilko myös varsisellerit ja tomaatti pieneksi. Suikaloi lehtikaali. Huuhtele ja valuta pavut.
  4. Lämmitä kattilaan jäänyt rasva, lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paprikajauhe. Lisää pilkotut porkkanat ja varsiselleri ja jatka vihannesten kuullottamista vielä 5 minuuttia.
  5. Lisää laakerinlehti ja rosmariini. Lisää myös tomaatit sekä lehtikaalit ja pyöräytä ne muiden vihannesten sekaan. Kaada joukkoon liemi ja pavut. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  6. Tarkista maku, lisää makusi mukaan joukkoon mustapippuria ja suolaa.
  7. Viimeistele keitto sitruunamehulla ja pilkotulla lehtipersiljalla. Tarjoile rapean pekonin kanssa.

Vinkki! Kasvisruokailijalle sopivan keiton saat jättämällä pekonin pois reseptistä ja käyttämällä kasvislientä. Kuullota tällöin vihannekset oliiviöljyssä.

Kommentit (0)